Ekornveien 5

Delikat og innbydende innredet 2 roms leilighet i rolig boligområde. Romslig veranda. Varmtvann inkl. i felleskost.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 700 000

BRA / P-rom
47 m² / 47 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2647809580795 breddegrad, 10.4245769535855 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 1 738 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 700 000
Andel fellesgjeld kr 23 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 1 738 385
Felleskostnader kr 5 301 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 47 m²
Bruksareal (BRA) 47 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ekornveien 5
Kommune Tønsberg
Byggeår 1957
Energimerket Rød G

Kontakt Lene for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ekornveien 5

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beliggenhet

Leiligheten ligger sentralt til på Træleborg nær Tønsberg sentrum. Til tross for den sentrale beliggenheten er dette området stille og rolig. Leiligheten ligger i 2. etasje og har solrik balkong. Det er gangavstand til Brygga i Tønsberg som er kjent for sitt yrende liv spesielt på sommerstid. Det å vandre langs bryggekanten, ta en is og nyte livet kan virkelig anbefales. Restaurantene ligger på rekke og rad langs brygge kanten og her kan man nyte et bedre måltid hvis man ønsker det. Foynhagen er et sted man bør besøke på sommeren, de tilbyr utendørskonserter i bakgården. Tønsberg er kjent som Norges eldste by, det å rusle opp og rundt på Slottsfjellet, Seter kafeen og Slottsfjellsmuseet gir et godt innblikk i den mangfoldige og spennende historien til byen. Fra Brygga kan du tusle oppover i byen, på Foyn senteret finner du ulike klesbutikker, Mc Donalds og apotek. På torvet ligger det ulike butikker rundt torget, her pleier det å være yrende liv. Marked på sommeren, juletre på vinteren, et samlingspunkt i byen. Videre oppover kommer du til Tønsberg Torv med ulike butikker. På Farmandstredet finner du over 126 butikker her kan du få tak i alt du trenger. Har du båt, er nærmeste småbåthavn i Ollebukta. Tønsberg skjærgården bør oppleves. Det er også kort vei til Kilden Kino med Bowling, megazone laserspill og spillehall. Det er også kort vei til Kilen Handelspark med flere butikkforretninger som Jernia, G-Sport, Skeidar, dagligvare, apotek og mye mer.

Bebyggelse

Området består hovedsakelig av villa, lavblokk og småhusbebyggelse.

Adkomst

Fra sentrum kjører man Nedre Langgate, rett frem gjennom Mammutkrysset og fram til neste lyskryss. Ta til venstre i lyskrysset inn på Måkeveien. Sving høyre og fortsett på Måkeveien og sving deretter til venstre inn på Tjøllinggaten. Ta så Ekornveien til venstre. Ekornveien 5 ligger på venstre hånd. Det vil bli skiltet ved fellesvisning.

Byggemåte

Se tilstandsrapport for bolig

Innhold

Leiligheten ligger fint til i 2 etasje og innholder:
Gang, kjøkken, stue, soverom og bad/wc. Veranda. Bod i kjeller og bod på loft.

Areal

Primærrom: 47 kvm, Bruksareal: 47 kvm, Bruttoareal: 51 kvm

Standard

Lys og meget tiltalende leilighet i 2.etg. Gulver har flott klikklaminat og vegger er malt i lyse, tidrsriktige farger.

I gang er det praktisk garderobeskap.

Kjøkken har pen grå innredning med profilerte fronter og fliser over kjøkkenbenk. Integrert komfyr m/platetopp og avtrekksvifte. Kjøleskap med frys og oppvaskmaskin, samt microovn er også integrert. Et lekkert og innbydende kjøkken med mye skapplass.

Stue har utgang til solrik balkong med smart, tilpasset utegruppe.

Soverom har malt panel på vegg. Garderobeskap

Pent bad/wc er flislagt og har varmekabler i gulv. Toalett, dusjkabinett og servant med underskap. Opplegg for vaskemaskin.

Vegg mot nabo er etterisolert.

1 bod på loft og 1 bod i kjeller.

Følgende har fått TG 2 og TG 3 i tilstandsrapporten fra takstmann Sturla Teisbekk:
TG 2 - Etasjeskillere i tre - En del skjevheter og rystelser. Målt 2 cm skjevhet i fra gang til soverom. Anses som ikke unormalt for bygg fra denne tiden i området.
TG 2 - Vindu i stue er eldre.
TG 2 - gulv på bad er uten fall.
TG 3 - Skruer i klemring ruster, disse blir normalt levert rustfrie. Disse må byttes på sikt.
TG 3 - VVS skap på bad har ikke dreneringshull ut i rommet. Røret er montert, men er ikke ført ut gjennom veggfliser.

For flere tekniske detaljer og mer informasjon se tilstandsrapporten vedlagt salgsoppgaven.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming og varmekabler i gulv på bad.
Huset har pipe, men det er ikke installert peisovn i stuen. Det har vært utført tilsyn på fyringsanlegget 03.02.2015 iflg. opplysning fra Vestfold Interkommuale Brannvesen og det ble funnet avvik. Tønsberg Borettslag v/ styret bør kontaktes før evt. montering av ildsted.

Tomten

Festet tomt i borettslaget. Asfaltert inngangsparti.

Parkering

Borettslaget har noen P-plasser på borettslagets eiendom. Disse plassene er ikke faste, og kan ikke leies.
Det er "først til mølla"-prinsippet som gjelder, og det er kun biler i daglig bruk som er tillatt.
5 p-plasser + 1 korttidsplass

Vei/vann/avløp

Vei, vann og avløp er offentlig

Forretningsfører

OBOS avd. Vestfold

Borettslaget

Tønsberg Borettslag

Forkjøpsrett

Det er forkjøpsrett for borettslagets andelseiere og øvrige OBOS medlemmer. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

31.03.2020

Styregodkjennelse

Ny andelseier skal godkjennes av borettslagets styre.

Dyrehold

Det skal søkes til styret ved dyrehold iht. borettslagets husordensregler.

Forsikring

Borettslaget er forsikret i Tryg Forsikring med polisenr 6606609.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 477 960
Som sekundærbolig: kr 1 720 656

Felleskostnader

Kr. 5 301,- pr mnd
Inkl.: Varmtvann, tv/internett, kommunale avgifter, vaktmestertjenester inkl. snømåking og gressklipping, renhold av innendørs fellesarealer, bygningsforsikring, renter og avdrag på fellesgjeld, festeavgift og forretning- og revisjonshonorar. Felleskostnaden øker til kr 5.391,- den 01.04.2020 da bredbånd/tv opprettes med kr 90,- pr. leilighet pr. mnd.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: Kr 23.000,- (avrundet til nærmeste tusen) pr 01.03.2020 / Andel formue: kr 4.768,- pr 31.12.2019

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån
HUS601 - 114520273: Annuitetslån med restsaldo kr 26.661,- Restløpetid 3 mnd. 2 terminer pr år. Flytende rente:2,04 %
OBBK01 - 98207637475: Annuitetslån med restsaldo kr 2.030.391,- Restløpetid 10 år 6 mnd. 12 terminer pr år. Flytende rente: 3,10 %

Omkledning dører og vinduer, samt drenering av Grevinneveien 19ABCD planlagt utført 2020. Finansieres med låneopptak på 6,5 mill som vil fordeles på alle andeler i borettslaget. Men styret har ikke bestemt ytterligere økning i felleskostnader på bakgrunn av låneopptaket. Dette vil i så fall avgjøres senere. Eventuelt blir det økning fra 01.01.21. Hvor mye økning det eventuelt vil bli, er ikke bestemt.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostander. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnaer. Avtale om sikring av felleskostander varer til den blir sagt opp av en partene. Oppsigelsestiden er 12 -tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest

Utleie

Det er ingen utleieenhet i denne leiligheten. Ved utleie av leiligheten må det søkes om til borettslagets styre.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

- Nye andelseiere må melde fra til styret for oppussing av bad finner sted. Dette er viktig da styret må vurdere samtidig rehabilitering av felles røropplegg. Rørfornyning av avløpsrør pågår i hele borettslaget, det tas normalt 1 til 2 hus pr. år.
- Fellesgjeld er fordelt forskjellig, da selskapet består av det som tidligere var 6 borettslag som ble slått sammen.
- Ett lån i Husbanken (11452027 3) er knyttet til andel 17-24, da dette huset (Ekornveien 5) ble påbygget. Lånet fra år 2000 løper til 2020.
- Vaktmestertjenester inkl. snømåking og gressklipping.
- Bredbånd: Bredbånd Altibox fra Viken Fiber med TV-pakke basis, TV-portal og HD-dekoder, er inkludert i felleskostnadene. Høyere bredbåndshasighet, ytterligere TV-kanaler og evnt. IP-telefon må hver enkelt andelseier bestille selv, direkte fra Viken Fiber.
- Borettslaget har noen P-plasser på borettslagets eiendom. Disse plassene er ikke faste, og kan ikke leies. Det er "først til mølla"-prinsippet som gjelder, og det er kun biler i daglig bruk som er tillatt.
* Adlersgt 7 og 9: 9 p-plasser
* Måkeveien 4 A og B: 8 p-plasser
* Måkeveien 7: 6 p-plasser
* Ekornveien 5: 5 p-plasser + (1 korttidsplass)
* Cappelensvei 6-8: 7 p-plasser
* Grevinneveien 19 A-D:14 p-plasser (Tønsberg kommunes serviceavdeling har 5 av plassene)
- Det er små muligheter til å parkere i gata, i henhold til skilter og Vegtrafikklovens bestemmelser.
- Tomter: Adlersgt 7 og 9 er eiet av borettslaget, kjøpt i 2006. De øvrige adressene er på festede tomter
- Det vil ikke være mulig å lade elbil i borettslaget. Dette grunnet for dårlig kapasitet på inntakssikringer.
- Omkledning dører og vinduer, samt drenering av Grevinneveien 19ABCD planlagt utført 2020. Finansieres med låneopptak på 6,5 mill.
- Kategori 147 TV/Bredbånd opprettes med kr 90 pr leilighet pr mnd, fra 01.04.20

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området ligger i et område som i kommuneplanen/kommunedelplanen er avsatt til Boligbebyggelse - Nåværende og hensyn bevaring bygning og annet kulturmiljø med vedtaksdato 22.5.2019.
Det foreligger ikke planforslag som berører eiendommen.

Totale kostnader

1 700 000,- (Prisantydning)
23 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 723 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 738 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 20.03.2018 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Selgers egenerklæringskjema, tilstandsrapport for bolig, nabolagsprofil og energiattest forside.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Lene Lian

Oppdragsnummer

712200056