Dr. Dedichens vei 76

Stor 2(3)-roms med vestvendt innglasset balkong og panoramautsikt. Modernisering. Nær marka og off. transport.

Velkommen til denne utsiktsleiligheten i 6. etasje i Dr. Dedichens vei 76!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 900 000

BRA / P-rom
59 m² / 59 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9256782432344 breddegrad, 10.8683915309628 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 009 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 900 000
Andel fellesgjeld kr 94 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 3 009 554
Felleskostnader kr 3 555 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 59 m²
Bruksareal (BRA) 59 m²
Etasje 6
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Dr. Dedichens vei 76
Kommune Oslo
Byggeår 1972
Energimerket Rød E

Kontakt Therese for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til en lys og hyggelig 2(3)-roms leilighet i 6.etasje med heisadkomst. God planløsning med muligheter for endring av planløsning, og stor innglasset vestvendt balkong på 10 kvm med super utsikt.
Leiligheten har noe moderniseringsbehov og inneholder: entré, bad, soverom, kjøkken, spisestue og stue.

Leiligheten disponerer 1 bod på etasjeplan og 1 bod i underetasje. Kort vei t-bane, buss og matbutikk, samt nært marka.

Entré:
Velkommen inn i en romslig entré med mulighet for oppheng for klær og plass til garderobeskap om ønskelig. Det er også dørcalling med åpner og kamera .

Soverom:
Romslig soverom på ca. 11,5 kvm med fin plass til dobbeltseng og tilhørende møblement. På soverommet er det skyvedørsgarderobe i tillegg til plassbyggede garderobeskap.

Bad og separat wc:
Romslig flislagt bad med gulvvarme. Badet ble oppgradert med fliser og gulvvarme i 2016, arbeidet ble utført av Dato Multiteam AS. Badet består av dusjhjørne med dusjvegg, servant med underskap, speilhylle med lys, veggskap, skap og wc. Det er fellesvaskeri i blokken.

Kjøkken:
Kjøkken i delvis åpen løsning mot stuen. Eldre kjøkkeninnredning med 1-speil folierte fronter, originale skapskrog og laminat benkeplate med fliser over. Praktisk dobbel oppvaskkum. Opplegg for oppvaskmaskin som følger ved salg. Komfyr og kjøleskap følger ikke.

Stue:
Romslig stue med god plass for sofagruppe og annet møblement. Her er det store vindusflater som gir fantastisk utsikt og som slipper inn rikelig med sollys. Fra stuen er det utgang til balkong.

Spisestue:
Leiligheten er en hjørneleilighet og har derfor ekstra vinduer i stuen. I denne leiligheten er det laget til et ekstra rom som benyttes som spisestue. Andre andelseiere har blant annet laget en alkoveløsning eller hjemmekontor her.

Balkong:
Leiligheten har en stor og innglasset balkong på hele 10 kvm. At balkongen er innglasset gjør at man kan benytte balkongen store deler av året og det blir en fin forlengelse av stuen. Balkongen kan også brukes til ekstra oppbevaring. Balkongen er vest- nordvestvendt og har svært gode solforhold og en virkelig flott utsikt over byen.

Kort fortalt:
- Innglasset vestvendt balkong på 10 kvm med flott utsikt.
- Pent flislagt bad med gulvvarme.
- Attraktiv planløsning med muligheter.
- 1 bod på etasjeplan og 1 bod i underetasje.
- Stue og kjøkken i delvis åpen løsning.
- Moderniseringsbehov.
- Automatsikringer i sikringsskap.
- Nærhet til marka
- Kort gangavstand til nærbutikk og offentlig kommunikasjon.
- Lave kjøpsomkostninger - Ingen dokumentavgift.
- Rask avklaring av forkjøpsretten.

Beliggenhet

Boligen ligger flott til i fine omgivelser på Trosterud med kort vei til friarealer, skoler med alle trinn, barnehager, ridesenter og idrettsbaner. Etablert boligområde, ca. 10 km nordøst for sentrum.

Godt kollektivtilbud. Fra leiligheten har man kort avstand til offentlig kommunikasjon med buss fra Doktor Dedichens vei og Trosterud, samt T-banen på Trosterud med linje 2 og kun ca. 17 min reisetid til Oslo sentrum.

Kun få minutters gange til Trosterud senter. Her ligger Trosterud T-banestasjon, en nyoppusset Kiwi-butikk, MIX-kiosk, legesenter og fysikalsk institutt. Det er også kort vei til Haugerud og Tveita senter. T-banen fra Trosterud tar deg til Tveita senter på ca. 3 minutter. Senteret har et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger. Det er omkring 70 forretninger på senteret. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, Alna Senter og IKEA Furuset.

Østmarka byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. I nærheten ligger også Bare trening på Haugerud, SATS treningssenter på Hellerud, Alnaparken ridesenter, Furuset svømmehall og Furuset Forum med is- og håndballhall.

Leiligheten ligger i et barnevennlig område med sittegrupper og lekeapparater. I nærheten ligger flere barnehager, blant annet Fagerholt barnehage (1-6 år), Kastanjen barnehage (1-6 år) og Trosterud senter barnehage (1-6 år). Boligen sokner og har gangavstand til Lutvann skole (1-7 kl.). Haugerud skole (8-10 kl.) tar imot elever fra Lutvann skole.

Adkomst

Se kartskisse.

Byggemåte

Høyblokk på 14 etasjer og 2 underetasjer med alle bærende konstruksjoner i armert betong. Leilighetens skillevegger og dekker i betong, innervegger i bindingsverk. Yttervegger forblendet med teglstein, platekledd og malte betongoverflater. Flatt yttertak som er tekket med papp. Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1993. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1993. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Innhold

Leiligheten består av entre, soverom, bad/wc, åpent kjøkken, stue og spisestue. Vest-nordvestvendt innglasset balkong på ca. 10m² med fin utsikt.

Areal

Primærrom: 59 kvm, Bruksareal: 59 kvm, Bruttoareal: 65 kvm

Standard

Overflater:
Gulv: Flislagt badegulv med varmekabler. Laminat på soverom, ellers belegg.
Vegger: Fliser og våtroms tapet på bad, tapet på soverom ellers i hovedsak nymalt strie fra 2021.
Himling: Malte flater.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstpartner Petter Eikum:
Vinduer - Grunnet alder.
Balkongdør - Grunnet alder.
Innvendige gulv, bad - Grunnet opprinnelig gulvbelegg benyttet som tettesjikt.
Innvendige vegger, bad - Noen tapetskjøter med gliper i og tilstandsgrad settes grunnet dette.
Innredning og garnityr, bad - Noe eldre standard på innredning.
VVS-installasjoner, bad - Grunnet alder på sluk og røropplegg.
VVS-installasjoner generelt - vannrør, varmtvannsbereder og felles røropplegg/soilrør - grunnet alder.
Kjøkkeninnredning - Grunnet alder på kjøkkeninnredning.
Overflater gulv - Noe eldre belegg.
Overflater vegger soverom - Noe bruksslitasje på eldre tapet.

Utstyr

Automatsikringer i sikringsskap
Dørcalling med kamera

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med varmekabler på bad og panelovn i stuen.

Tomten

Felles eiet tomt for borettslaget på 75.000 m² opparbeidet med gressplen og grøntområder, beplantninger og bed, prydbusker og trær, sittegrupper, lekearealer, sykkelparkering og ballbinge (ny i 2014), samt asfaltert adkomst- og internveier.

Parkering

Mulighet for leie av p-plass. Ellers gateparkering etter gjeldene regler. Godt med gjesteparkering.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS, tlf 02333

Borettslaget

Fagerholt borettslag - http://fagerholtbrl.no

Fagerholt borettslaget har til sammen 663 leiligheter som er fordelt på høy- og lavblokker med 1,2,3 og 4-roms leiligheter. Borettslaget ligger i bydel 12 Alna i Oslo kommune med følgende adresse: Dr. Dedichens vei 32-134.
Fellesvaskeri i hver høyblokk. Innskudd gjøres på vaskerikort på nett eller hos driftsleder. Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Borettslaget har avtale om renhold av fellesarealene. Vekter- og vaktmestertjeneste i borettslaget.

Styret kalte inn til ekstraordinær generalforsamling 7.10.2019 i Haugerud kirke hvor følgende saker ble behandlet: 1. Valg av styreleder, 2. Revurdering av rør og våtromsrehabiliteringen (styret har undersøkt en rimeligere løsning, strømpetrekning). Det ble vedtatt å gå videre med strømpetrekking på denne generalforsamlingen. Det vil bli aktuelt å ta opp et mindre lån i denne forbindelse. Prosjektet vil starte opp i tun E (Dr. Dedichens vei 112-118, 120-126, 128 og 130-134) den første uken i mars 2021. Første oppstart vil være Dr. Dedichens vei 130 - 134, etterfulgt av Dr. Dedichens vei 112 - 118. Hele tun E vil være ferdig i løpet av august 2021. Det vil snarest utarbeides detaljerte fremdriftsplaner, som viser når det skal arbeides i den enkelte leilighet/blokk/tun. Konferer megler for spørsmål ang. prosjektet eller se informasjon på hjemmesiden til borettslaget.

På ekstraordinær generalforsamling ble det vedtatt at styret innhenter tilbud til de som går med planer om å pusse opp badene sine. Prisen vil trolig bli lavere om mange bestiller dette samtidig. Først vil det bli sent ut en interesseforespørsel digitalt (Vibbo) for å vite hvor mange som vurderer dette, slik at tilbud kan hentes inn. Man finner avstemningen på hjemmesiden til borettslaget.

Det foregår for tiden fasaderehabilitering og oppstart var høsten 2018. Kostnad og finansiering: Estimert til kr 15 000 000 og finansieres med låneopptak. Prosjektet er mer omfattende enn først antatt og det kan bli nødvendig å øke lånerammen som følge av dette.

Borettslaget har gjort følgende de senere år:
2017: Montering av LED lys. Montering av nødlys. Forprosjekt ny avfallsløsning. Oppstart prosjekt mars 2017. Tak over balkong i toppetasje lavblokk. Oppstart merking av etasjenummer utenfor heisdørene i hver etasje. Tilstandsrapport mottatt fra OBOS Prosjekt. Utskifting av søppelkasser i hele borettslaget. Flytting av papirarkiv til fjernarkiv. Oppussing av styrerom og vaktmesterkontor.

2018: Montering av LED lys - fortløpende. Montering av nødlys - avsluttet oktober 2018. Ny avfallsløsning - avsluttet november 2018. Satt ut flere dunker ved DD 128 februar/mars 2019. Tak over balkong i toppetasje lavblokk -avsluttet november 2018. Rekkverk i sommerstien - avsluttet november 2018. Ny infrastruktur i garasjeanleggene og montering av ladeboks etter bestilling - avsluttet februar 2019. Fasade vedlikehold. Oppstart september 2018. Ny parkeringsløsning på gjesteparkering - oppstart januar 2019. Prosjekt/anbudsrunde - ny renholds leverandør ny leverandør fra mars 2019.

2019: Prosjekt fasade fortsetter. Strømpetrekking i avløpsrør vedtatt.

Borettslaget jobber videre med følgende:
- Klargjøring av salg Barnepark.
- Avtale med OBOS Prosjekt i forhold til strømpeprosjekt.
- OBOS Prosjekt lager oversikt over hva som må gjøres for at beboerne skal kunne pusse opp bad.
- Rehabilitering av teglstein fasader. Følgende fasader er rehabilitert i 2018/19: DD56, DD78, DD82, DD84 og DD100. Evaluering av utført arbeid og prosjektering for resten av fasadene starter opp høsten 2020.
- Festing av løse fasadeplater på lavblokker er gjennomført 2020.
- Rensing av ventilasjonsanlegg på D og E-tun ble gjennomført i 2019. DD 100 tilhører D-tunet. F og G-tun skal gjennomføres i 2020.
- Oppussing av oppganger vil forsetter fremover ut ifra hvor det haster mest.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

26.02.2021

Styregodkjennelse

Det er 20 dagers styregodkjenning

Dyrehold

Det er anledning til å holde en hund eller katt pr. bolig i borettslaget under forutsetning at andelseier gjør seg kjent med og undertegner "Erklæring om dyrehold", Før anskaffelse av hund eller katt skal naboene i oppgangen (lavblokkene) eller etasjeplan (høyblokkene) informeres skriftlig.

Forsikring

Tryg Forsikring, polisenummer 6596251

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 749 778,-
Som sekundærbolig: kr 2.699.202,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3 555,- pr. mnd.

Herav:
Felleskostnader kr 3 460,-
Trappevask kr 95,-

i tillegg inkluderer felleskostnadene: garasje, kabel-TV, bredbånd, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, kapitalkostnader(avdrag og renter på fellesgjeld), samt borettslagets øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld kr. 94.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.02.2021.

Sum andel fellesformue kr. 21 096, pr. 31.12.2020.

Lånevilkår

Borettslaget har 1 lån:

1) Annuitetslån i OBOS Banken med total restgjeld kr 74.403.853,-, hvorav denne andelen utgjør kr 92.676,- Total restnedbetalingstid 27 år og 5 mnd. Flytende rente 1,58%. 12 terminer pr. år. Det betales avdrag på dette lånet. Kapitalkostnader inkl. i felleskostnadene er kr 348,-.pr mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Ja

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest på bygg foreligger.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

2 900 000,- (Prisantydning)
94 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 994 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 009 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 20.02.2021 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: tilstandsrapport, egenerklæring, energimerking.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF/Avdelingsleder Therese Eng

Finn.no: Visningstekst

I OBOS setter vi sikkerhet og trygghet på visning høyt. For å hindre spredning av koronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr. 4 for nærmere informasjon. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

705210023
Til toppen