June Berg Peersen har gleden av å presentere Dr. Dedichens vei 76!

Dr. Dedichens vei 76

Utsiktsleilighet! 3-roms m/heis og trappefri adkomst. Garasjepl. Inngl. balkong. Oppussingsobjekt. Nær T-bane og Marka.

Priser

Totalpris: kr 3 333 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 3 200 000

Fellesgjeld: kr 118 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 4 483

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Mer om boligen

Beskrivelse

Et oppussingsobjekt med stort potensial, fantastisk utsikt og gode solforhold!

Romslig 3-roms andelsleilighet i 10 etasje med 2 stk. heis og trappefri adkomst. Leiligheten disponerer en fast garasjeplass i felles anlegg. Den består av en entré med garderobeskap, bad med vaskemaskin, separat wc og to soverom av god størrelse, hvor det ene soverommet har garderobeskap og det andre har både garderobeskap og skyvedørsgarderobe. Videre er det en stor stue med plass til både sofagruppe og spisebord, samt en lys kjøkkeninnredning med ny oppvaskmaskin. Leiligheten er gjennomgående og har store vinduer som rammer inn og får frem den flotte utsikten. Fra stuen er det utgang til en innglasset balkong på 10 kvm med gode solforhold.

Denne leiligheten er ypperlig for deg som ønsker å bo sentralt med nærhet til T-bane, dagligvarehandel, skoler/barnehager, samtidig rolig og med enkel tilgang til både Østmarka, badevannet Lutvann og idrettsplasser.

Verdt å vite:
- Fast garasjeplass m/mulighet for montering av lader.
- 2 boder; en på samme etasje og en på inngangsplan.
- Vaskemaskin og oppvaskmaskin medfølger.
- Skap ditt eget drømmehjem!
- Rask avklaring av forkjøp.
- Ingen dokumentavgift.
- Se digital visning!

Beliggenhet

Boligen ligger flott til i fine omgivelser på Trosterud med kort vei til friarealer, skoler med alle trinn, barnehager, ridesenter, ungdomsklubber og idrettsbaner. Etablert boligområde, ca. 10 km nordøst for sentrum.

Kollektivtilbud:
Godt kollektivtilbud i området. Fra leiligheten har man kort avstand til offentlig kommunikasjon med buss fra Doktor Dedichens vei og Trosterud, samt T-banen på Trosterud med linje 2 og kun ca. 17 min reisetid til Oslo sentrum.

Shopping:
Kun få minutters gange til Trosterud senter. Her ligger Trosterud T-banestasjon, en nyoppusset Kiwi-butikk, MIX-kiosk, ungdomsklubb, legesenter og fysikalsk institutt. Det er også kort vei til Haugerud og Tveita senter. T-banen fra Trosterud tar deg til Tveita senter på ca. 3 minutter. Senteret har et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger. Det er omkring 70 forretninger på senteret. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, Alna Senter og IKEA Furuset.

Fritidsmuligheter:
Borettslagets ballbinge ble montert i 2014 og er et naturlig møtested for barna i området. Østmarka byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. I nærheten ligger også Bare trening på Haugerud, SATS treningssenter på Hellerud, Alnaparken ridesenter, Furuset svømmehall og Furuset Forum med is- og håndballhall.

Skoler og barnehager:
Leiligheten ligger i et barnevennlig område med sittegrupper og lekeapparater. I nærheten ligger flere barnehager, blant annet Fagerholt barnehage (1-6 år), Kastanjen barnehage (1-6 år) og Trosterud senter barnehage (1-6 år). Boligen sokner og har gangavstand til Lutvann skole (1-7 kl.). Haugerud skole (8-10 kl.) tar imot elever fra Lutvann skole.

Byggemåte

Høyblokk på 14 etasjer og underetasje med bærende konstruksjoner i armert betong. Leilighetens skillevegger og dekker i betong, innervegger i bindingsverk kledd med plater. Yttervegger forblendet med teglstein og fasadeplater, samt flatt tak antatt tekket med papp. Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Vinduer med lakkerte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1993. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags isolerglass fra 1993, samt entrédør B-30/35db som er brann- og lydklassifisert.

Innhold

3-roms andelsleilighet beliggende i blokkens 10. etasje av totalt 14 etasjer og underetasje. Leiligheten som er gjennomgående består av entré, 2 stk. soverom, bad, wc, kjøkken og stue med utgang til vest-nordvestvendt innglasset balkong på ca. 10 kvm.

Leiligheten disponerer bod på etasjeplan (1,2 kvm) og en større bod på inngangsplan, garasjeplass i felles garasjeanlegg mrk. 10061, samt bruk av fellesvaskeriet som benyttes etter gjeldende regler.

Entré:
Velkommen inn i en romslig entré med speil, oppheng for klær og garderobeskap. Det er også dørcalling med åpner og kamera slik at man kan se hvem som ringer på.

To soverom:
Soverommene har god plass til seng og tilhørende møblement. Hovedsoverommet har god plass til dobbelt seng og har et stort garderobeskap med hyller og oppheng. Det andre soverommet har vært benyttet som kontor/gjesterom, men egner seg også som barnerom. Rommet har hyller, en stor skyvedørsgarderobe og et garderobeskap.

Bad og separat wc:
Praktisk løsning med bad og separat wc vegg i vegg. badet har god plass til oppbevaring i skap, samt opplegg til vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger. Ellers består badet av servant med underskap, overskap med speilfronter og overlys og dusjkabinett. Separat wc består av frittstående wc, servant og speil med overlys.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger i en delvis åpenløsning mot stuen, adskilt med en lettvegg. Et hyggelig kjøkken med plass til spisebord ved vinduene. Det er en lys innredning fra IKEA med lakkerte profilerte formpressede fronter, 2 stk. glassfronter i overskap, laminat benkeplate med fliser over, 1 ½ oppvaskkum med benkebeslag, kjøkkenventilator antatt med kullfilter, samt frittstående oppvaskmaskin. Oppvaskmaskinen er fra 2021.

Stue:
Romslig stue med god plass for sofagruppe og spiseplass. Her er det store vindusflater som gir fantastisk utsikt og som slipper inn rikelig med sollys. Det er ingen innsyn/gjenboere. Fra stuen er det utgang til balkong.

Balkong:
Leiligheten har en stor og innglasset balkong på hele 10 kvm. At balkongen er innglasset gjør at man kan benytte balkongen store deler av året og det blir en fin forlengelse av stuen. Balkongen kan også brukes til ekstra oppbevaring. På balkongen står det et garderobeskap som medfølger. Her er det også trelemmer på gulv, lys, stikkontakt og persienner på innglassingen. Balkongen er vest-nordvestvendt og har gode solforhold og en panoramautsikt over Oslo.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

Standard

Leiligheten fremstår med overflater av eldre dato/standard med bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må påregnes overflatebehandling/modernisering ved et eierskiftet. Bad er av eldre dato uten dokumentasjon på løsninger og utført arbeid på bad. Badet kan derimot ha normal bruksfunksjon uten at dette foreligger. Det gjøres oppmerksom på at endret bruksmønster vil kunne påføre konstruksjoner vannskade da bad ikke tilfredsstiller dagens krav til våtrom.

Overflater:
Gulv: Belegg på bad og wc, ellers laminat i entré, stue, kjøkken og begge soverom.
Vegger: Malt strie på bad, ellers malt tapet i øvrige rom.
Himling: Malte flater.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstpartner Aass:
Vinduer - Grunnet alder og stedvis bruksslitasje. (Det står at vinduet på kjøkken er malt igjen, men det er mulig å åpne det)
Balkongdør - Grunnet alder.
Innvendige dører - Grunnet alder og generell bruksslitasje.
Gulvsystemer - Grunnet skjevheter i gulvkonstruksjon.
Innvendige gulv, bad - Grunnet usikkerhet vedrørende tilstand på tettesjikt.
Veggoverflater, bad - Grunnet usikkerhet vedrørende tettesjikt på vegger på vegger på bad og det anbefales derfor dagens løsning med dusjkabinett og avløp direkte til sluk, ikke dusjing rett på overflater.
VVS-installasjoner, bad - Grunnet alder. Det er nå ingen symptomer på svekkelser, men utskiftninger må påregnes på sikt.
Kjøkkeninnredning - Grunnet alder, manglende laminat på enden av benkeplate, samt stedvis svelling i fronter og stedvis bruksslitasje.
VVS-installasjoner, kjøkken - Grunnet alder. Det er nå ingen symptomer på svekkelser, men utskiftninger må påregnes på sikt.
Kjøkkenventilator- Grunnet alder.
Innvendige gulv - Grunnet alder, ikke fagmessig innfelling av laminat i mellom stue/kjøkken, stedvis manglende og ikke fagmessig monterte gulvlister, glippe i laminat på kjøkken, samt stedvis glippe i laminat mot terskel.
Overflater innvendige vegger - Grunnet alder, stedvis ujevne overflater, samt stedvis skjolder og bruksslitasje.
Overflater innvendig himling - Grunnet stedvis skjolder i tak.
Fast inventar, garderobeskap - Grunnet alder, løs bakvegg på et garderobeskap og stedvis feiljusterte fronter.

Følgende har fått TG3 i tilstandsrapport av Takstpartner Aass:
Innvendige gulv, bad - Grunnet sprekk i belegg i skjøt.

Øvrige punkt i tilstandsrapporten har fått TG1.

Utstyr

- Vaskemaskin og ny oppvaskmaskin (2021) medfølger.
- Adkomst til boligen via 2 stk. personheis i felles oppgang.
- Hylle og oppheng i entré, garderobeskap på et soverom, samt skyvedørsgarderobe og garderobeskap på et soverom.
- Dørcalling med skjerm og åpner, kabel-TV tjenester fra Telia.
- Automatsikringer i sikringsskap.
- Røykvarsler og brannslukningsapparat.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner.

Tomten

Andel i 75 000 m² eiet tomt. Borettslaget består av 4 tun med 17 lavblokker og høyblokker med i alt 663 leiligheter samt garasjeanlegg og felles grøntanlegg. Hvert av tunene består av 1 høyblokk på 13/14 etasjeplan og 3 eller 4 lavblokker på 4/5 etasjer. Opparbeidet utearealer med sittegrupper, lekeplasser, beplantning, trær, ballbinge, gressplener, samt bilfrie internveier.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Parkering også i omkringliggende veier etter gjeldene bestemmelser, samt flere parkeringsplasser for gjester.

Elbil: Borettslaget har nyere infrastruktur i garasjeanleggene med mulighet for å montere ladeboks for elbil på sin egen faste plass. Andelseier må selv bekoste ladeboks og montering. Man finner bestillingsskjema på hjemmesiden til borettslaget. Man betaler for eget strømforbruk og et fast månedlig gebyr for vaktordningen til Datek og support på kr. 100,-.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Fagerholt borettslag - http://fagerholtbrl.no

Fagerholt borettslaget har til sammen 663 leiligheter som er fordelt på høy- og lavblokker med 1,2,3 og 4-roms leiligheter. Borettslaget ligger i bydel 12 Alna i Oslo kommune med følgende adresse: Dr. Dedichens vei 32-134.

Fellesvaskeri i hver høyblokk. Innskudd gjøres på vaskerikort på nett eller hos driftsleder. Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Borettslaget har avtale om renhold av fellesarealene. Vekter- og vaktmestertjeneste i borettslaget.

Styret informerer:
Styret kalte inn til ekstraordinær generalforsamling 7.10.2019 i Haugerud kirke hvor følgende saker ble behandlet: 1. Valg av styreleder, 2. Revurdering av rør og våtromsrehabiliteringen (styret har undersøkt en rimeligere løsning, strømpetrekning). Det ble vedtatt å gå videre med strømpetrekking på denne generalforsamlingen. Det vil bli aktuelt å ta opp et mindre lån i denne forbindelse. Prosjektet vil starte opp i tun E (Dr. Dedichens vei 112-118, 120-126, 128 og 130-134) den første uken i mars 2021. Første oppstart vil være Dr. Dedichens vei 130 - 134, etterfulgt av Dr. Dedichens vei 112 - 118. Hele tun E vil være ferdig i løpet av august 2021. Det vil snarest utarbeides detaljerte fremdriftsplaner, som viser når det skal arbeides i den enkelte leilighet/blokk/tun. Konferer megler for spørsmål ang. prosjektet eller se informasjon på hjemmesiden til borettslaget.

Driften i 2021 er sunn, men viser at borettslaget ikke har nok midler til å gjennomføre hele
prosjektet med rørfornying uten å ha et mindre låneopptak. Dette vil være noe som blir
evaluert igjennom året i forhold til når dette skal iverksettes.
I forhold til dagens kostnadsbilde vil det ved låneopptak og dagens aktivitet i borettslaget
ikke være nødvendig å endre felleskostnadene i 2021.

På ekstraordinær generalforsamling ble det vedtatt at styret innhenter tilbud til de som går med planer om å pusse opp badene sine. Prisen vil trolig bli lavere om mange bestiller dette samtidig. Først vil det bli sent ut en interesseforespørsel digitalt (Vibbo) for å vite hvor mange som vurderer dette, slik at tilbud kan hentes inn. Man finner avstemningen på hjemmesiden til borettslaget.

Det foregår for tiden fasaderehabilitering og oppstart var høsten 2018. Kostnad og finansiering: Estimert til kr 15 000 000 og finansieres med låneopptak. Prosjektet er mer omfattende enn først antatt og det kan bli nødvendig å øke lånerammen som følge av dette. Prosjektet er satt på vent til rørfornyingen er ferdig.

Borettslaget har gjort følgende de senere år:
2017: Montering av LED lys. Montering av nødlys. Forprosjekt ny avfallsløsning. Oppstart prosjekt mars 2017. Tak over balkong i toppetasje lavblokk. Oppstart merking av etasjenummer utenfor heisdørene i hver etasje. Tilstandsrapport mottatt fra OBOS Prosjekt. Utskifting av søppelkasser i hele borettslaget. Flytting av papirarkiv til fjernarkiv. Oppussing av styrerom og vaktmesterkontor.

2018: Montering av LED lys - fortløpende. Montering av nødlys - avsluttet oktober 2018. Ny avfallsløsning - avsluttet november 2018. Satt ut flere dunker ved DD 128 februar/mars 2019. Tak over balkong i toppetasje lavblokk -avsluttet november 2018. Rekkverk i sommerstien - avsluttet november 2018.

2019: Ny infrastruktur i garasjeanleggene og montering av ladeboks etter bestilling - avsluttet februar 2019. Fasade vedlikehold. Oppstart september 2018. Ny parkeringsløsning på gjesteparkering - oppstart januar 2019. Prosjekt/anbudsrunde - ny renholds leverandør ny leverandør fra mars 2019. Prosjekt fasade fortsetter. Strømpetrekking i avløpsrør vedtatt.

Borettslaget jobber videre med følgende:
- Klargjøring av salg Barnepark.
- Avtale med OBOS Prosjekt i forhold til strømpeprosjekt.
- OBOS Prosjekt lager oversikt over hva som må gjøres for at beboerne skal kunne pusse opp bad.
- Rehabilitering av teglstein fasader. Følgende fasader er rehabilitert i 2018/19: DD56, DD78, DD82, DD84 og DD100. Evaluering av utført arbeid og prosjektering for resten av fasadene starter opp høsten 2020.
- Festing av løse fasadeplater på lavblokker er gjennomført 2020.
- Rensing av ventilasjonsanlegg på D og E-tun ble gjennomført i 2019. DD 100 tilhører D-tunet. F og G-tun skal gjennomføres i 2020.
- Oppussing av oppganger vil forsetter fremover ut ifra hvor det haster mest.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

15.06.2021

Styregodkjennelse

Ja, 20 dagers styregodkjennelse.

Dyrehold

Det er anledning til å holde en hund eller katt pr. bolig i borettslaget under forutsetning at andelseier gjør seg kjent med og undertegner "Erklæring om dyrehold", Før anskaffelse av hund eller katt skal naboene i oppgangen (lavblokkene) eller etasjeplan (høyblokkene) informeres skriftlig.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring - polisenummer 6596251. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: kr 877 535
Som sekundærbolig: kr 3 159 125

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.483,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader 4.388,-
Trappevask 95,-

I tillegg inkluderer felleskostnadene: garasje, kabel-TV, bredbånd, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, kapitalkostnader(avdrag og renter på fellesgjeld), samt borettslagets øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld kr 118.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.06.2021.
Sum andel fellesformue kr. 26.754, pr. 31.12.2020.

Lånevilkår

Borettslaget har 1 lån:

1) Annuitetslån i OBOS Banken med total restgjeld kr 74.041.094,-, hvorav denne andelen utgjør kr 116.967,- Total restnedbetalingstid 27 år og 3 mnd. Flytende rente 1,58%. 12 terminer pr. år. Det betales avdrag på dette lånet. Kapitalkostnader inkl. i felleskostnadene er kr 442,-.pr mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest boligblokk - datert 1976
Ferdigattest fasadeendring - datert 1994
Ferdigattest fasadeendring - datert 2014

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Eier opplyser at det av og til lukter sigarettrøyk på toalettet i leiligheten.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 200 000,- (Prisantydning)
118 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 318 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 333 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet eierskifteforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler June Berg Peersen

Finn.no: Visningstekst

I OBOS setter vi sikkerhet og trygghet på visning høyt. For å hindre spredning av koronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr. 3 for nærmere informasjon. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

705210008

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål