Dr. Dedichens vei 64

Lys og gjennomgående 4-roms m/nyere kjøkken. Stor balkong. Flott utsikt og gode solforhold. Meget barnevennlig. Garasje!

Velkommen til Dr. Dedichens vei 64!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 550 000

BRA / P-rom
80 m² / 80 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9252118499207 breddegrad, 10.8670770289986 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 692 554

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 550 000
Andel fellesgjeld kr 127 000
Omkostninger kr 15 554
Totalpris kr 3 692 554
Felleskostnader kr 4 789 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 80 m²
Bruksareal (BRA) 80 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Dr. Dedichens vei 64
Kommune Oslo
Byggeår 1972
Energimerket Rød E

Kontakt oss for en gratis og uforpliktende verdivurdering

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mer om boligen

Beliggenhet

Boligen er beliggende i et veletablert, populært og meget barnevennlig boligområde på Trosterud. Her er det kort vei til skoler i alle trinn, barnehager, t-bane, nærbutikk, marka, samt andre servicetilbud.

Fritidsmuligheter:
Østmarka er nærmeste nabo og byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. I nærheten ligger også SATS treningssenter Hellerud, Bare Trening på Haugerud, kunstgressbane, Alnaparken ridesenter, Furuset Forum med is- og håndballhall, samt Furuset svømmehall. Flere aktive idrettslag i området med all-idrett, håndball, fotball, ski, ishockey, m.m.

Shopping/servicetilbud:
Nærhet til et godt utvalg av daglige servicetilbud. Flere dagligvarebutikker i området, den nærmeste er KIWI som ligger på Trosterud senter. Videre er det kort vei til Tveita senter med ca. 70 butikker og servicetilbud. Her finner man et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger, samt serveringssteder, post, bank, lege, tannlege, apotek, vinmonopol med mer. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, IKEA, Alna Senter og Bryn Senter.

Kollektivtilbud:
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss og T-bane. T-banens linje 2 mot Ellingsrudåsen eller sentrum, fra Trosterud T-banestasjon. T-banen bruker ca. 17 minutter fra Trosterud til sentrum. Matebuss nr. 69 stopper i Dr. Dedichens vei.

Skole og barnehage:
Leiligheten ligger i et barnevennlig område med sittegrupper og lekeapparater. I nærheten ligger flere barnehager, blant annet Fagerholt barnehage (1-6 år), Kastanjen barnehage (1-6 år) og Trosterud senter barnehage (1-6 år). Boligen sokner og har gangavstand til Lutvann skole (1-7 kl.). Haugerud skole (8-10 kl.) tar imot elever fra Lutvann skole.

Bebyggelse

Borettslaget består av 663 leiligheter fordelt på 17 blokker. Borettslaget er bestående av både lav- og høyblokker beliggende rundt et hyggelig gårdstun.

Adkomst

Fra Helsfyr: Følg Tvetenveien og ta av i rundkjøringen til høyre mot Trosterud. Følg Dr. Dedichens vei oppover, nr. 64 ligger på venstre side av veien. Alternativt kan man ta av fra E6 Oslo-Trondheim mot Trosterud, følge Tvetenveien, til venstre i rundkjøring inn Dr. Dedichens vei. Enkel adkomst til E6 og Ring 3 med ca. 15 minutters reisetid med bil til Oslo sentrum. For ytterligere beskrivelse av adkomst, vennligst se kartskisse. Det vil bli skiltet med visningskilt fra OBOS Eiendomsmeglere ved annonserte visninger.

Byggemåte

Lavblokk fundamentert til fjell/faste masser. Grunnmur i støpt betong. Etasjeskillere med støpte betongdekker. Yttervegger med bærende konstruksjoner og delevegger mellom leilighetene i støpt betong, utvendig etterisolert og forblendet med tegl, eller fasadeplater. Flatt yttertak antatt tekket med papp. Innvendig tak-nedløp. Borettslaget foretok en større rehabilitering i perioden 1992-1994. Bygningene ble da etterisolert, skiftet vinduer samt fasader kledd med nye fasadeplater og teglstein. Vinduer og balkongdør med 2-lags isolerglass, karm og ramme i tre fra ca. 1993/94. Nyere brann- og lydklassifisert entredør (B-30, og 40 dB klassifisert dør). For ytterligere beskrivelse av bygningen, vennligst se vedlagte tilstandsrapport.

Innhold

Lys, gjennomgående og romslig leilighet i byggets 3.etasje. Leiligheten har et nyere kjøkken fra Epoq. Noe eldre bad med opplegg for vaskemaskin. For øvrig fremstår leiligheten som velholdt med en alminnelig innvendig standard. Leiligheten har en god planløsning og inneholder: entré, bad, sep.wc, 3 soverom, kjøkken, samt romslig stue i vinkel med god plass for sofagruppe og spisebord. Utgang fra stuen til nordvestvendt balkong på 13 m² med flott utsikt og gode solforhold, også kveldssol. Nyere sikringsskap med automatsikringer. Det medfølger 2 kjellerboder, samt fast biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Entré: God og romslig entré med laminat på gulv og malt miljøtapet på vegger. Malt himling. Garderobeskap. Porttelefon. Nyere lyd- og brannklassifisert entrédør.

Bad: Noe eldre baderom med vinyl på gulv og malte panelplater på vegger. Malt himling. Dusjkabinett. Opplegg/plass for vaskemaskin og tørketrommel. Innredning i hvit utførelse med servant og ettgreps blandebatteri. Speil og belysning over servant. Tørkeskap. Styret vil innhente tilbud fra baderomsentreprenører for de andelseierne i borettslaget som ønsker å pusse opp baderom de nærmeste årene.

Sep.wc: Vinyl på gulv og malt miljøtapet på vegger. Malt himling. Servant med ettgreps blandebatteri. Speil og belysning over servant.

Soverom I: Romslig soverom med laminat på gulv og malt miljøtapet på vegger. Malt himling. Garderobeskap. Rullegardin.

Soverom II: Godt soverom med laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt himling. Garderobeskap. Persienner.

Soverom III: Godt soverom med laminat på gulv og malt glassfiberstrie på vegger. Malt himling. Garderobeskap. Rullegardin.

Kjøkken: Nyere og moderne kjøkkeninnredning fra Epoq fra 2011 med hvite glatte fronter. Laminat benkeplate med nedfelt og planlimt dobbel oppvaskkum. Ettgreps blandebatteri med uttrekk. Kitchen board over benk. Lys under overskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Integrert stekeovn, mikrobølgeovn, samt nedfelt keramisk koketopp. Oppvaskmaskin, samt kjøl- og fryseskap kan medfølge etter nærmere avtale med selger. Ventilator i børstet stål og glass over kokesonen. Laminat på gulv og malte vegger. Malt himling.

Stue: En meget lys og romslig stue i vinkel med god plass for sofagruppe og spisebord. Laminat på gulv og malt miljøtapet på vegger. Malt himling. Utgang til nordvestvendt balkong.

Balkong: Overbygget og usjenert balkong på 13 m². Terrassemarkise, utelampe og stikkontakt. Flott utsikt til nærområde, samt store deler av Groruddalen. Gode solforhold med ettermiddag- og kveldssol.

Boligen disponerer: 2 kjellerbod på hhv. ca. 5 m² og 3,8 m². Fellesvaskeri. Fellesrom for sykler.

Areal

Primærrom: 80 kvm, Bruksareal: 80 kvm

Standard

Følgende har fått TG2 i Tilstandsrapport av Rune Kristiansen takst AS:
Vinduer, balkongdør, rør-opplegg generelt, panelovner, bad, wc, hovedsakelig grunnet alder. Noe skader/brukslitasje på laminatgulv i stue, samt sprekker/glipper i skjøter. TG-2 settes for gulvet i stuen. De originale innvendige dørene har normal bruksslitasje, alder tatt i betraktning. Dørene vurderes til å være i grenseland mellom TG-1 og TG-2.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming med elektriske panelovner.

Tomten

Andel i 75 000 m² eiet tomt. Borettslaget består av 4 tun med 17 lavblokker og høyblokker med i alt 663 leiligheter samt garasjeanlegg og felles grøntanlegg. Hvert av tunene består av 1 høyblokk på 13/14 etasjeplan og 3 eller 4 lavblokker på 4/5 etasjer. Opparbeidet utearealer med sittegrupper, lekeplasser, beplantning, trær, ballbinge, gressplener, samt bilfrie internveier.

Eiendommen er konsesjonsfri. Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Parkering

Det medfølger en parkeringsplass i felles garasjeanlegg. Adkomst via kjeller til garasjeplassen. For øvrig er det godt med gjesteparkeringsplasser i borettslaget.

Elbil: Borettslaget har nyere infrastruktur i garasjeanleggene med mulighet for å montere ladeboks for elbil på sin egen faste plass. Andelseier må selv bekoste ladeboks og montering. Man finner bestillingsskjema på hjemmesiden til borettslaget. Man betaler for eget strømforbruk og et fast månedlig gebyr for vaktordningen til Datek og support på kr. 100,-.

Borettslaget har også 6 felles ladeplasser som er tilgjengelig for alle beboere i borettslaget.

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Fagerholt borettslag - http://fagerholtbrl.no

Fagerholt borettslaget har til sammen 663 leiligheter som er fordelt på høy- og lavblokker med 1,2,3 og 4-roms leiligheter. Borettslaget ligger i bydel 12 Alna i Oslo kommune med følgende adresse: Dr. Dedichens vei 32-134.

Fellesvaskeri i hver høyblokk. Innskudd gjøres på vaskerikort på nett eller hos driftsleder. Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Borettslaget har avtale om renhold av fellesarealene. Vekter- og vaktmestertjeneste i borettslaget.

Styret kalte inn til ekstraordinær generalforsamling 7.10.2019 i Haugerud kirke hvor følgende saker ble behandlet: 1. Valg av styreleder, 2. Revurdering av rør og våtromsrehabiliteringen (styret har undersøkt en rimeligere løsning, strømpetrekning). Det ble vedtatt å gå videre med strømpetrekking på denne generalforsamlingen. Det vil bli aktuelt å ta opp et mindre lån i denne forbindelse. Prosjektet vil starte opp i tun E (Dr. Dedichens vei 112-118, 120-126, 128 og 130-134) den første uken i mars 2021. Første oppstart vil være Dr. Dedichens vei 130 - 134, etterfulgt av Dr. Dedichens vei 112 - 118. Hele tun E vil være ferdig i løpet av august 2021. Det vil snarest utarbeides detaljerte fremdriftsplaner, som viser når det skal arbeides i den enkelte leilighet/blokk/tun. Konferer megler for spørsmål ang. prosjektet eller se informasjon på hjemmesiden til borettslaget.

På ekstraordinær generalforsamling ble det vedtatt at styret innhenter tilbud til de som går med planer om å pusse opp badene sine. Prisen vil trolig bli lavere om mange bestiller dette samtidig. Først vil det bli sent ut en interesseforespørsel digitalt (Vibbo) for å vite hvor mange som vurderer dette, slik at tilbud kan hentes inn. Man finner avstemningen på hjemmesiden til borettslaget.

Det foregår for tiden fasaderehabilitering og oppstart var høsten 2018. Kostnad og finansiering: Estimert til kr 15 000 000,- og finansieres med låneopptak. Prosjektet er mer omfattende enn først antatt og det kan bli nødvendig å øke lånerammen som følge av dette.

Borettslaget har gjort følgende de senere år:
2017: Montering av LED lys. Montering av nødlys. Forprosjekt ny avfallsløsning. Oppstart prosjekt mars 2017. Tak over balkong i toppetasje lavblokk. Oppstart merking av etasjenummer utenfor heisdørene i hver etasje. Tilstandsrapport mottatt fra OBOS Prosjekt. Utskifting av søppelkasser i hele borettslaget. Flytting av papirarkiv til fjernarkiv. Oppussing av styrerom og vaktmesterkontor.
2018: Montering av LED lys - fortløpende. Montering av nødlys - avsluttet oktober 2018. Ny avfallsløsning - avsluttet november 2018. Satt ut flere dunker ved DD 128 februar/mars 2019. Tak over balkong i toppetasje lavblokk -avsluttet november 2018. Rekkverk i sommerstien - avsluttet november 2018. Ny infrastruktur i garasjeanleggene og montering av ladeboks etter bestilling - avsluttet februar 2019. Fasade vedlikehold. Oppstart september 2018. Ny parkeringsløsning på gjesteparkering - oppstart januar 2019. Prosjekt/anbudsrunde - ny renholds leverandør ny leverandør fra mars 2019.
2019: Prosjekt fasade fortsetter. Strømpetrekking i avløpsrør vedtatt.

Borettslaget jobber videre med følgende:
- Klargjøring av salg Barnepark.
- Avtale med OBOS Prosjekt i forhold til strømpeprosjekt.
- OBOS Prosjekt lager oversikt over hva som må gjøres for at beboerne skal kunne pusse opp bad.
- Rehabilitering av teglstein fasader. Følgende fasader er rehabilitert i 2018/19: DD56, DD78, DD82, DD84 og DD100. Evaluering av utført arbeid og prosjektering for resten av fasadene starter opp høsten 2020.
- Festing av løse fasadeplater på lavblokker er gjennomført 2020.
- Rensing av ventilasjonsanlegg på D og E-tun ble gjennomført i 2019. F og G-tun skal gjennomføres i løpet av 2020.
- Oppussing av oppganger vil forsetter fremover ut ifra hvor det haster mest. Oppganger i DD 64 er nylig oppusset.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

15.04.2021

Styregodkjennelse

Ja

Dyrehold

Det er anledning til å holde en hund eller katt pr. bolig i borettslaget under forutsetning at andelseier gjør seg kjent med og undertegner "Erklæring om dyrehold", Før anskaffelse av hund eller katt skal naboene i oppgangen (lavblokkene) eller etasjeplan (høyblokkene) informeres skriftlig

Forsikring

Borettslaget er forsikret gjennom Tryg Forsikring - polisenummer 6596251. Kjøper må selv tegne innboforsikring.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 948 716,-
Som sekundærbolig: kr 3 415 379,-

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4 789,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader kr 4 694,-
Trappevask kr 95,-

i tillegg inkluderer felleskostnadene: kabel-TV, bredbånd, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, kapitalkostnader(avdrag og renter på fellesgjeld), samt borettslagets øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld kr 127 140,- og andel fellesformue kr 28 620,- pr. 31.12.2020.

Lånevilkår

Borettslaget har et annuitetslån i ObosBanken iht. brev fra forretningsfører, datert 23.03.2021.

OBBK02-98207710695:
Restsaldo: kr. 74 220 986,-
Restsaldo andel: kr. 125 435,- (* tilhører andelen i sin helhet)
Rente, flytende: 1,58%
Rest løpetid: 27 år og 4 mnd.
Terminer p.a.: 12
Kapitalkostnad: kr. 472,- pr. mnd
In-ordning: Nei

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger, datert 12.03.1976

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen er regulert til boligformål.

Totale kostnader

3 550 000,- (Prisantydning)
127 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 677 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 692 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, nabolagsprofil, samt energiattest). Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Rolf Olsen

Oppdragsnummer

705210047