Dr. Dedichens vei 48

Stor 2-roms leilighet med solrik innglasset balkong. Flott utsikt! Klausulert for bevegelseshemmede. Garasjeplass.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 500 000

BRA / P-rom
70 m² / 70 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9239654695215 breddegrad, 10.8669300538235 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 637 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 500 000
Andel fellesgjeld kr 122 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 2 637 147
Felleskostnader kr 4 703 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 70 m²
Bruksareal (BRA) 70 m²
Etasje 7
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Dr. Dedichens vei 48
Kommune Oslo
Byggeår 1972
Energimerket Rød E

Kontakt Elisabeth for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Dr. Dedichens vei 48

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til en romslig 2-roms leilighet på Trosterud. Leiligheten ligger i byggets 7.etasje med heisadkomst. Dette er en leilighet med god planløsning, romslige rom og stor balkong med flott utsikt. Leiligheten disponerer 1 bod på etasjeplan og 1 bod i underetasje, samt garasjeplass i fellesgarasje. Boligen er klausulert for bevegelseshemmende og er tilrettelagt med blant annet bredere dører uten dørterskler og tilpasset kjøkken og wc. Det stilles som krav i vedtektene at kjøper av boligen eller husstandmedlem er bevegelseshemmed og har behov for spesialtilpasset bolig. Innvendig har boligen behov for overflatebehandling og modernisering. Trosterud er et rolig boligområde i Alna Bydel. Leiligheten har god beliggenhet og har kort vei t-bane, buss og matbutikk (KIWI).

- Balkong på 10 kvm med flott fjordutsikt! Balkongen er innglasset og er syd-sydvestvendt.
- Dør-calling med åpner fra 2013/14.
- Leiligheten disponerer 1 bod på etasjeplan og 1 bod i underetasje.
- Garasjeplass i fellesgarasje.
- Kabel-TV fra GET.
- Østmarka har fine turområder sommer som vinter.
- Barnevennlig område med lekeplasser, skoler og barnehager i nærheten.
- Automatsikringer i sikringsskap.
- Kort gangavstand til nærbutikk og offentlig kommunikasjon.
- Lave kjøpsomkostninger - Ingen dokumentavgift.
- Rask avklaring av forkjøpsretten.

Beliggenhet

Boligen ligger flott til i fine omgivelser på Trosterud med kort vei til friarealer, skoler med alle trinn, barnehager, ridesenter, ungdomsklubber og idrettsbaner. Etablert boligområde og ca. 10 km nordøst for sentrum.

Kollektivtilbud:
Godt kollektivtilbud. Fra leiligheten har man kort avstand til offentlig kommunikasjon med buss fra Doktor Dedichens vei og Trosterud, samt T-banen på Trosterud med linje 2 og kun 17 minutters reisetid til Oslo sentrum.

Shopping:
Kun få minutters gange til Trosterud senter. Her ligger Trosterud T-banestasjon, en Kiwi-butikk, MIX-kiosk, kafé, ungdomsklubb, legesenter og fysikalsk institutt. Det er også kort vei til Haugerud og Tveita senter. T-banen fra Trosterud tar deg til Tveita senter på ca. 3 minutter. Senteret har et godt utvalg av dagligvare- og klesforretninger. Det er omkring 70 forretninger på senteret. Ønsker du ytterligere servicetilbud er det kort vei til bl.a. Coop Obs, Alna Senter og IKEA Furuset.

Fritidsmuligheter:
Borettslagets ballbinge ble montert i 2014 og er et naturlig møtested for barna i området. Østmarka byr på flotte turmuligheter sommer som vinter. Om sommeren er det naturskjønne omgivelser med fine turstier, sykkelveier, fiskevann og kajakkmuligheter. Vinterstid kan du benytte deg av fine skiløyper i Østmarka og skianlegget i Jerikobakken. I nærheten ligger også Bare trening på Haugerud, SATS treningssenter på Hellerud, Alnaparken ridesenter, Furuset svømmehall og Furuset Forum med is- og håndballhall.

Skoler og barnehager:
Leiligheten ligger i et barnevennlig område med sittegrupper og lekeapparater. I nærheten ligger flere barnehager og ungdomsskole, blant annet Trosterud senter barnehage (1-5 år), Barneslottet barnehage (1-6 år) og Stubberudlia barnehage (1-6 år). Boligen sokner og har gangavstand til Lutvann skole (1-7 kl.). Haugerud skole (8-10 kl.) tar imot elever fra Lutvann skole.

Adkomst

Se kartskisse.

Byggemåte

Høyblokk på 13 etasjer og 2 underetasjer med alle bærende konstruksjoner i armert betong. Leilighetens skillevegger og dekker i betong, innervegger i bindingsverk. Yttervegger forblendet med teglstein, platekledd og malte betongoverflater. Flatt yttertak som er tekket med papp. Grunnmur i betongkonstruksjon og bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser. Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1993. Window Master automatikk på soveromsvinduer. Balkongdør med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1993. Entredør type B-30/db40 som er brann- og lydklassifisert. Malt original skyvedør til bad/wc og profilert lakkert dør med glassfelt til soverom.

Innhold

2-roms andelsleilighet beliggende i høyblokkens 7. etasje av totalt 13 etasjer og 2 underetasjer. Leiligheten som er gjennomgående består av entre, soverom, bad/wc, kjøkken og stue med utgang til syd-sydvestvendt innglasset balkong på ca.10 kvm med utsikt.

Leiligheten er handikapklausulert og det stilles krav ihht. til vedtekter. Det stilles krav om at kjøper av boligen eller husstandmedlem er bevegelseshemmed og har behov for spesialtilpasset bolig. Se utdrag av vedtekter lenger bak i salgsoppgaven for nærmere regler rundt dette. Kjøkkeninnredning og skapinnredning på bad/wc er handikaptilpasset. Leiligheten har følgende hjelpemidler: døråpner på ytterdør, hev- og senk på kjøkken og bad, dusjkabinett, samt fjernkontroll på vinduene på soverommet. Dette kan søkes overtatt av ny bruker, hvis ikke blir det fjernet av NAV etter nærmere avtale.

Leiligheten disponerer garasjeplass i felles garasjeanlegg, 1 bod på etasjeplan og 1 bod i underetasje, samt bruk av fellesvaskeri som benyttes etter gjeldende regler.

Areal

Primærrom: 70 kvm, Bruksareal: 70 kvm, Bruttoareal: 77 kvm

Standard

Leiligheten har belegg og parkett på gulv, tapet og malte veggoverflater, kjøkkeninnredning med slette lakkerte fronter og bad/wc med baderomsplater på vegger og originale gulvfliser. Kjøkkeninnredning og skapinnredning på bad/wc er handikaptilpasset.
Leiligheten fremstår med større misfarging på tapet og malte overflater så det må påregnes full oppussing av overflater ved et eierskifte. Nyere baderomsplater på bad/wc og originale gulvfliser. Misfarging på kjøkkeninnredning og modernisering må påregnes. Vinduer og balkongdør fra 1993 og overflatebehandling i karmer må påregnes. Det er vedtatt å gå videre med strømpetrekking av soil-/ avløpsrør i borettslaget.

Entré: Velkommen inn!

Bad/wc: Bad/wc består av dusjkabinett med forheng, servant med underskap, speil, overlys, veggskap, wc, opplegg for vaskemaskin og skyvedørsgarderobe. Servant med underskap er handikaptilpasset med automatisk hev-senk funksjon. Downlights i himling på bad/wc.

Kjøkken: Kjøkkeninnredning med slette lakkerte fronter, 2 stk. fronter med glass, laminat benkeplate, dobbel oppvaskkum, uttrekksventilator, opplegg for oppvaskmaskin og integrert stekeovn, koketopp og fryseskap. Kjøkkeninnredning er handikaptilpasset med automatisk hev-senk funksjon på skap.

Soverom: Meget romslig soverom med god plass for dobbeltseng, nattbord og annet ønskelig møblement. På soverommet er det en stor skyvedørsgarderobe.

Stue: Stor stue med plass for sofagruppe og spiseplass. Her er det store vindusflater som slipper inn rikelig med sollys.

Balkong: Fra stuen er det utgang til en stor balkong på 10 kvm. Balkongen er syd-sydvestvendt og er innglasset. Her er det bare å nyte den flotte fjordutsikten! På balkongen er det belysning og strømuttak. Rehabilitering av balkong er utført i ca. 2011.

Overflater:
Gulv: Originale fliser på bad/wc. Parkett i stue, flislaminat i entre og belegg på kjøkken og soverom.
Vegger: Baderomsplater på bad/wc. Malt strie i stue og kjøkken, malt tapet i entre og tapet på soverom.
Himling: Malte overflater i alle rom.

Naturlig ventilasjon med spalteventiler i stuevinduer og klaffventil i yttervegg på soverom. Mekanisk avtrekk til luftekanal fra bad/wc og kjøkken.

Utstyr

Dør-calling med åpner fra 2013/14, røykvarsler og kabel-TV tjenester fra GET i leiligheten.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovn på bad/wc, ellers ingen fastmonterte ovner i leiligheten.

Automatsikringer i sikringsskap som er plassert i fellesgang. Elektrisk anlegg i leiligheten er en kombinasjon av skjult og åpent anlegg.

Tomten

Andel i 75 000 kvm. eiet tomt. Borettslaget består av 4 tun med 17 lavblokker og høyblokker med i alt 663 leiligheter samt garasjeanlegg og felles grøntanlegg. Hvert av tunene består av 1 høyblokk på 13/14 etasjeplan og 3 eller 4 lavblokker på 4/ 5 etasjer. Meget bra opparbeidet utearealer, med pergolaer og sittegrupper, samt bilfrie internveier med trygge lekeområder.

Parkering

En garasjeplass i felles garasjeanlegg følger andelen. Styret leier ut p-plasser etter annsiennitet og eller gjeldende satser. Ellers parkering i omkringliggende veier etter gjeldene bestemmelser, samt egne parkeringsplasser for gjester. Borettslaget har vedtatt tilrettelegging av infrastruktur til el/hybridbiler på generalforsamling 14.05.2018, mer informasjon under "Borettslaget".

Forretningsfører

OBOS, tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Fagerholt borettslag - http://fagerholtbrl.no

Fagerholt borettslaget har tilsammen 663 leiligheter som er fordelt på høy- og lavblokker med 1,2,3 og 4-roms leiligheter. Borettslaget ligger i bydel 12 Alna i Oslo kommune med følgende adresse: Dr. Dedichens vei 32-134.

Rehabilitering/større vedlikehold:
Nedgravde søppelbrønner: Oppstart: første halvår 2018. Kostnad og finansiering: Kostnad estimert til kr 4 500 000 og finansieres ved låneopptak. Dette arbeidet er nå gjennomført.

Fasaderehabilitering: Oppstart høsten 2018. Kostnad og finansiering: Estimert til kr 15 000 000 og finansieres med låneopptak. Prosjektet er mer omfattende enn først antatt og det kan bli nødvendig å øke lånerammen som følge av dette.

Styret kalte inn til ekstraordinær generalforsamling 7.10.2019 i Haugerud kirke hvor følgende saker ble behandlet: 1. Valg av styreleder, 2. Revurdering av rør og våtromsrehabiliteringen (styret har undersøkt en rimeligere løsning, strømpetrekning).
Det ble vedtatt å gå videre med strømpetrekking på denne generalforsamlingen. Kostnad ca. 35 millioner. Anbud er ikke innhentet.

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse. Kjøper av spesialleilighet må ved forespørsel legge frem dokumentasjon til styret om at en selv eller medlem i husstanden oppfyller vilkårene til å kjøpe leiligheten.

Dyrehold

Det er anledning til å holde en hund eller katt pr bolig i borettslaget under forutsetning at andelseier gjør seg kjent med og undertegner "Erklæring om dyrehold". Før anskaffelse av hund eller katt skal naboene i oppgangen (lavblokkene) informeres skriftlig.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring - polisenummer 6596251.

Ligningsverdi

Likningsverdi for inntektsåret 2017:
Som primærbolig: kr 857 780
Som sekundærbolig: kr 3 088 006

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.703,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 4.360,-
Brensel 248,-
Trappevask 95,-

Felleskostnadene inkluderer kapitalkostnader, kabel-TV tjenester, vaktmestertjenester, varmtvann (248,-), vask av fellearealer, kommunale avgifter og felles forsikring.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 122.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.10.2019.

Lånevilkår

Borettslaget har 1 felles lån:

1) Annuitetslån i OBOS med total lånesaldo kr. 77.126.578,-, hvorav denne andelen kr. 121.039,- . Restnedbetalingstid er 28 år og 9 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 2,45%. Kapitalkostnad er kr. 499,- pr. mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Ferdigattest foreligger.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål, offentlig bygg, friområde m.m. Reguleringskartet er innhentet og leveres ut på forespørsel.

Totale kostnader

2 500 000,- (Prisantydning)
122 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 622 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 637 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger. Mulighet for rask overtagelse dersom ønskelig.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema og forside energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Elisabeth Bjerke Lie

Oppdragsnummer

705190176