1 av 22

Døsserødveien 37

Flott 3-roms gjennomgående leilighet med trinnløs adkomst. To uteplasser og garasjeplass i garasjekjeller med heis.

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 2,735,336

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,300,000

Fellesgjeld: NOK 418,332

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 17,004

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 7,777

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Vestfold.

 • Forsikring

  Bygningsforsikring i Landbruksforsikring AS med polisenummer: 27141943. Avtalen er ikke en del av OBOS sine samarbeidspartnere, dvs at andelseier/styret må følge opp eventuelle forsikringssaker selv.

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 792 178.
  Som sekundærbolig: kr 2 851 839.

 • Felleskostnader

  Kr 7 777,- pr. mnd. som dekker: Renter og avdrag på felleslån, ytre vedlikehold, bygningsforsikring, kommunale avgifter, tv-avtale, bredbånd, forretningsfører-og revisjonshonorar, styrehonorar, medlemskontingent og andre driftskostnader i borettslaget.

  Herav:
  - Bredbånd 394,-
  - Felleskostnad 3.484,-
  - Finanskostnad 3.899,-

  Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.

  Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 8.063,- fra 01.01.23.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld kr 418.332 pr. 01.10. 2022 / Andel formue kr 47.511,- pr 31.12.2021.

 • Totale kostnader

  2 300 000,- (Prisantydning)
  418 332,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 718 332,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  17 004,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 735 336,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger i et etablert og attraktivt boligområde på Døsserød med kort vei til Tønsberg sentrum. Området har nærhet til skoler, barnehager, offentlig kommunikasjon, samt et rikt utvalg av fasiliteter og servicetilbud. Det er kort vei til blant annet fotballbane, lysløype, skiløyper, idrettshall, treningssenter, svømmehall og golfbane. Meget barnevennlig beliggende med gang/ sykkelsti frem til Sandeåsen skole, store grøntområder og lekeplasser i umiddelbar nærhet. Det er gangavstand til kjøpesenter på Olsrød Park og gode service- og handelsmuligheter i Kilenområdet. Dagligvarehandelen kan også gjøres ved bl.a. Rema 1000 og Meny på Tolvsrød. Det er nærhet til flotte tur- og friluftsområder som bl.a. flere lysløyper og diverse strender.

 • Bebyggelse

  Området består av flermannsboliger, eneboliger, næringsbygg m.m.

 • Adkomst

  Fra Tønsberg kjører man mot Presterød og tar til venstre i lyskrysset, opp Åsenveien.Ta tredje veien til høyre, inn på Døsserødsvingen. Døsserødveien kommer deretter som andre vei på høyre hånd. Det vil bli skiltet ved fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Bygget er oppført i 2 1/2 etasjer i trekonstruksjoner på støpt plate på mark. Saltak med betongtakstein. Etasjeskiller er av betongdekke. Bygningen har malte trevinduer, fastkarm og terrassedør fra 2004 med 2-lags glass. Leilighetsdør fra byggeår med brann-og lydklassifisering.

 • Areal

  Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 75 kvm

  P- rom består av: gang, stue, to soverom, kjøkken og bad. S- rom består av: Bod.
  Opprinnelig bod er gjort litt mindre, slik at soverom er blitt litt større. Bod var opprinnelig på 4 m2 og er nå på 2 kvm. I tillegg har man en egen utebod på 6 kvm.

 • Standard

  3-roms gjennomgående leilighet beliggende i første etasje med to uteplasser. Bygget var nytt i 2004, og leiligheten fremstår som pent holdt og har en god planløsning.

  Kjøkken er fra byggeår og i normalt god stand med noen mindre bruksmerker. Det har en innredning med profilerte fronter, benkeplaten er av laminat med nedfelt kum og det er fliser over benk. Det er integrert kjøleskap, komfyr og platetopp fra byggeår og opplegg for oppvaskmaskin. Det er kjøkkenventilator med avtrekk ut.

  Bad med flislagt gulv og varmekabler. Veggene har fliser og i taket er det himlingsplater. Rommet har innredning med servant fra 2021, toalett, dusjhjørne og opplegg for vaskemaskin fra byggeår.

  Fra stuen er det utgang til hellelagt uteplass hvor balkong over har tett gulv og danner delvis tak. På uteplassen er det elektrisk markise som var ny i 2015, innlagt lys og stikkontakt. Det er også en mindre uteplass med utgang fra det ene soverommet på andre siden av bygget.

  Øvrige overflater: Innvendig er det parkett, laminat og belegg på gulv. Gulv i gang, stue og kjøkken har varmekabler. Veggene har malte plater. Innvendige tak har malte himlingsplater. Overflater er i normalt god stand og det meste er malt opp i 2021 samt at parkett er slipt.

  Varmtvannstank: Varmtvannstanken er på ca 120 liter og plassert i kjøkkenbenk.

  Elektrisk anlegg: Sikringsskap er plassert i gangen. Automatsikringer med en jordfeilbryter. Hovedkurs på 50 amp. Varmekabler i gang, bad og stue/kjøkken. Nye termostater i 2021.

  Vannledninger: Innvendige vannledninger er av plast type rør i rør system med VVS skap og stoppekran på bad.

  Avløpsrør: Det er avløpsrør av plast.

  Ventilasjon: Boligen har naturlig ventilasjon med ventiler i vinduer/vegg samt fast avtrekk fra kjøkken og bad. Vanlig løsning den gang.

  Branntekniske forhold: Bygget har boligsprinkling med felles sentral. Brannvarsler og husbrannslange.

  Punkter fra tilstandsrapporten:
  Disse punktene gis TG2:
  - Radon: Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre.
  - Kjøkken: Avtrekk, støyer noe og 50 % av normal levetid er brukt opp.
  - Bad: Overflater vegger og himling; 50 % av normal levetid er brukt opp for membran og det gis derfor TG 2. Overflater gulv; det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er ca 25 mm fall fra dørterskel til topp slukrist, men membran er ikke synlig. Det er lagt på silikon i overgang fliselagt gulv og dørterskel, antatt pga at membran ikke er ført opp. Sluk, membran og tettesjikt; mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Det er rundt sluk påvist en ikke-fagmessig utførelse av membran/tettesjikt/klemring. Borettslaget har hatt et firma til å gå over alle sluk pga noe feil utførelse fra byggeår, og det er gjort noe utbedringer med tettemasse, men denne løsner litt.

  Punktene ovenfor er bare i stikkordsform, så det anbefales på det sterkeste å lese gjennom vedlagt tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: ingen. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  En biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg følger leilighetene. Det leies ekstra p-plass, ta eventuelt kontakt med styret.

 • Tomten

  Felleseiendommen er pent opparbeidet med asfalterte internveier, lekeplass, felles sittegrupper, plenareal, beplantninger, utebod og felles sykkelparkering.

 • Parkering

  En biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg følger leilighetene. Beboere som ønsker å leie ekstra plass kan ta kontakt med styret da det er flere garasjeplasser enn andeler. Det er planlagt to el-bil gjeste-ladeplasser utendørs på parkeringsplass nord mot bod i øst. Gjester parkerer på gjesteparkeringen.

 • Vei/vann/avløp

  Kommunal vei. Offentlig vann og avløp.

 • Borettslaget

  Pilen boretslag.

  Borettslaget består av 67 andelsleiligheter.

  Det er utført følgende i borettslaget siden årsmøte 2021:
  - Montering utvendig lys boder Nord.
  - Det er montert porter pa søppelboder.
  - Asfaltering av vaskeplass hus 1.
  - Montering av fuglegitter på alle piper.
  - Oppgradering av utstyr til TV og Internett.
  - Planlegging og gjennomforing ladeanlegg for EL-Bil.
  - Gjennomgang av HMS i Pilen BRL.
  - Det har fortløpende blitt byttet defekte lamper i garasjer.
  - Div vannskader med rehabilitering.
  - Div snekkerarbeider.

  Planlagt vedlikehold og rehabilitering etter årsmøte 2022:
  - Fortsatt rehabilitering av sluk.
  - Montering inspeksjonsluker til sluk.
  - Nye dorer til nedgang garasjer.
  - Maling ytterdører og boddører.
  - Maling alle bygninger (over 1 eller 2 ar)

  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 7 309 542.
  Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 2 536 301.
  Årets resultat var et overskudd på kr 3 728 024.

 • Dyrehold

  Husdyrhold er generelt tillatt. Det skal søkes styret og tegnes en kontrakt på husdyrhold der regler og rettigheter framgår. Hunder skal føres i bånd på borettslagets område.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Midlertidig brukstillatelse foreligger datert 11.02.2005.

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Selger har observert skjeggkre i boligen. I følge selgers egenerklæringsskjema så er det observert skjeggkre på bad 5-6 ganger ila 1 år.
  Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
  Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.
  Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

  Bod følger med alle leilighetene. De er plassert både i garasjeanlegg og utenfor husene.

  De som har fryseboks/kjøleskap i uteboden hvor strømmen går på fellesstrømmen vil bli belastet med kr. 640,- pr apparat pr år. De boder som går på fellesstrøm er frittstående bodhus og boder nede i garasjeanleggene.

  Borettslaget har avtale med Telenor hvor det individuelt er mulig å bestille, forskjellige kanalpakker til TV, og økt hastighet på bredbånd.

  Det skal avholdes dugnad minst 2 ganger i året, vår og høst.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen ligger i et uregulert område, men er i kommuneplan datert 22.05.2019 er avsatt til: Boligbebyggelse - Nåværende. Bebyggelsesplan, Døsserød, felt C3 og C4, planid 57008-B1 (15.8.2004)

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg. Tilstandsrapport, selgers egenerklæringsskjema og forside energiattest.

 • Oppdragsnummer
  712220082

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier skal godkjennes av borettslagets styre.

 • Lånevilkår

  Pilen borettslag har tre lån.
  HUS301-11504333 Restsaldo: Kr 3.455.626,- med restløpetid: 9 år og 8 mnd. Terminer pr. år: 4. Type lån: Annuitetslån. Fast rente på 2,57 %.
  HUS601-11470935 Restsaldo: Kr 20.929.909,- med restløpetid: 9 år og 8 mnd. Terminer pr. år: 2. Type lån: Annuitetslån. Fast rente på 2,58 %.
  HUS602-11470935 Restsaldo: Kr 11.501.907,- med restløpetid: 11 år og 8 mnd. Terminer pr. år: 2. Type lån: Annuitetslån. Fast rente på 2,58 %.

  Det er ikke IN-ordning i borettslaget. IN-ordning er en individuell nedbetalingsordning, som gjør at andelseier har mulighet til å nedbetale hele eller deler av andel fellesgjeld ved hovedforfall på lån(ene).

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12-tolv-måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Camilla Blix

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål