Christoffer Hellums vei 25

Lys og romslig 3-roms sentralt på Kalbakken! - Bad i regi av brl - Fyring inkl - Markanært - Barnevennlig!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 050 000

BRA / P-rom
74 m² / 63 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9496318120764 breddegrad, 10.8709752613329 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 225 247

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 050 000
Andel fellesgjeld kr 160 000
Omkostninger kr 15 247
Totalpris kr 3 225 247
Felleskostnader kr 3 720 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 63 m²
Bruksareal (BRA) 74 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Christoffer Hellums vei 25
Kommune Oslo
Byggeår 1955
Energimerket Lys grønn F

Nabolagsprofil, Christoffer Hellums vei 25

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

OBOS Eiendomsmeglere ved Anette Alnes har gleden av å presentere Christoffer Hellums vei 25, en lys og romslig 3-roms leilighet med populær beliggenhet på Kalbakken i veldrevne Engsletta borettslag!

Leiligheten ligger i 4. etasje og har romslige soverom, kjøkken og stue med utgang til en herlig innglasset balkong på 8 m2. Balkongen har godt med plass til utemøbler, og blir en fin forlengelse av stuen!
Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i perioden 2005-2007, og fremstår tidløst og pent, med lyse fliser, hvit baderomsinnredning og downlights i tak. Christoffer Hellums vei 25 har en lys og åpen planløsning som byr på mange muligheter!

Bo godt og sentralt på Kalbakken, med et rikt utvalg av dagligvarebutikker, servicetilbud og hyppige avganger med både buss og t-bane like utenfor døren!

Entre:
Leiligheten har en åpen og romslig entré, med god plass til å henge fra seg sko og yttertøy. I entréen har leiligheten et stort og dypt innebygd skap, som byr på godt med lagringsplass!

Bad/wc:
Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i perioden 2005-2007 med komplett utskiftning av sluk, rør for vanninnlegg og avløpsrør. Badet har et lyst og pent uttrykk med lyse fliser på vegg og gulv, downlights i tak og varmekabler i gulv.
Baderomsinnredningen er bestående av servant med underskap, speilskap med lys, frittstående klosett, dusjhjørne med glassvegg.

Kjøkken:
Leiligheten har et romslig separat kjøkken, med god plass til et koselig spisebord. Kjøkkenet er praktisk, og byr på godt med både benkeplass- og lagringsplass i lange overskap. Kjøkkeninnredningen er lys med profilerte skapfronter, hvit benkeplate i laminat med fliser på bakvegg, ventilator og integrerte hvitevarer som komfyr og koketopp.

Videre har kjøkkenet opplegg for vaskemaskin.

Soverom:
Leiligheten har to romslige soverom. Hovedsoverommet har godt med plass til dobbeltseng, og byr på godt med lagringsplass i en praktisk bod i tilknytning til soverommet som passer ypperlig som walk-in closet!

Stue:
Stuen er lys og åpen, med god plass til både stor sittegruppe og spisestuebord. De store vindusflatene i stuen gir rikelig med lysinnslipp og skaper en fin romfølelse. Stuen blir et naturlig midtpunkt i leiligheten, og er et perfekt sted å samle venner og familie for hyggelige kvelder!

Fra stuen har leiligheten utgang til en herlig, innglasset balkong på 8 m2 med god plass til utemøbler og hyggelig utsikt. Balkongen blir en fin forlengelse av stuen, og kan nytes sommer som vinter!

Nøkkelopplysninger:
- Veldrevet borettslag, www.engsletta.no
- Nye vinduer og ny balkongdør fra 2016.
- Totalrehabilitert bad i regi av borettslaget i perioden 2005-2007 med nye sluk og røropplegg.
- Nye porttelefoner med video.
- Automatsikringer i sikringsskap.
- Innglasset balkong på 8 m2.
- 1 kjellerbod (3,7m2) og 1 loftsbod (ca. 8,5m2 med skråtak).
- Telenor er leverandør av tv- og bredbåndstjenester. Borettslaget har inngått avtale om levering av Komplett. Digital HD-dekoder er levert alle husstander, utstyret tilhører Telenor. Avtalen sikrer alle tilgang til utvidet programtilbud med 45 TV-kanaler hvor 12 i HD-kvalitet samt adgang til internett via kabel.

Christoffer Hellums vei 25 ligger flott til med gangavstand til fine fellesområder, nærbutikk og gode kollektivløsninger med både buss, t-bane og tog. Leiligheten ligger sentralt til på Kalbakken, med lokalsenteret Kalbakken shopping like utenfor døren. Her finner man apotek, legesenter, treningssentre, dagligvareforretninger, restauranter og flere andre servicetilbud.

Veien er heller ikke lang til større sentre som Linderud senter eller Stovner senter, som begge har et rikt utvalg av både butikker og servicetilbud!

For den treningsglade er det mange muligheter på Kalbakken!
Det er kort vei til herlige Lillomarka som byr på en rekke rekreasjonsmuligheter sommer som vinter med sine populære ski- og lysløyper. Ellers har man nylig opparbeidede Grorudparken, som starter ved Groruddammen og går nedover langs Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken, og her finner man sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er også nå innlemmet i parken.

Veletablert område som for det meste består av lavblokker med store grøntområder mellom og rundt blokkene. Området Kalbakken er utbygget i perioden 1947-1965.

Det er enkelt å komme seg til Christoffer Hellums vei 25 både med bil, buss, t-bane og tog.

T-bane; Gangavstand til Kalbakken (4 min) og Rødtvedt (4 min) T-banestasjon. T-bane linje 4 og 5 mot Vestli og Oslo sentrum/Nydalen med hyppige avganger.
Buss; Holdeplass i Nedre Kalbakkvei og Kalbakkveien med flere alternativer (nr. 22, 25, 31, 301). >Husk at buss 31 går hele døgnet. Det er ekspressbusser, heriblant flybussen fra Trondheimsvn.
Bil; Ta av fra Trondheimsveien R4 mot Kalbakken, kjør gjennom rundkjøringen og du er i Kalbakkveien. Du har leiligheten på høyre hånd.

Oppført i 1955. Lavblokk med bærende konstruksjon i mur og betong. Fasader pusset opp med teglsteinsforblending. Leilighetenes skillende vegger i 1-stens tegl, etasjeskillere i betong og innervegger i tegstein med pussede overflater. Bygningene er antatt fundamentert på såler. Nye vinduer og balkongdør i 2016.

3-roms leilighet beliggende i lavblokkens 4. etasje i særdeles populært og veldrevet borettslag.
Leiligheten består av entré, bad/wc, kjøkken, to soverom og stue med utgang til balkong.

Videre disponerer leiligheten en loftsbod og en kjellerbod.

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 74 kvm, Bruttoareal: 79 kvm. Innglasset balkong er medtatt i brutto- og bruksareal. Innglassede balkonger generelt, er å betrakte som S-ROM. Innglassingen kan være i form av enkle glass, isolerglass, glass med smalelufteåpninger mellom glassene, skyvbare glassfelter som kan åpnes/lukkes ihht. takst.

- Sentralfyring med radiatorer inkl. i felleskostnadene.
- Gulvvarme på bad.

Eiet tomt på 45 951 m2.

Borettslaget disponerer 200 p-plasser som kan leies. Plasser tildeles etter lister/ansiennitet. Det var ved årskiftet 14 på venteliste.
Det disponeres 20 garasjeplasser hvor eier av selve garasjen leier tomtegrunn av borettslaget. Ved årsskiftet 2017/2018 var det 6 søkere til garasje som tildeles etter ansiennitet i borettslaget. Styret fastsetter tildelingsregler og tar stilling til eventuelle unntak fra disse.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Offentlig.

OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Engsletta borettslag er et veldrevet borettslag med en sunn økonomi.
20.5.2015 ble det avholdt ekstraordinær generalforsamling hvor det ble bestemt følgende fremtidig vedlikehold:

- Utskiftning av vinduer og verandadør i leilighetene samt skifte vinduer i fellesrom. Arbeidet er ferdigstilt.
- Utskiftning av utvendige boddører. Arbeidet er ferdigstilt.
- Rehabilitering av bunnledninger. Arbeidet er ferdigstilt.
- Renovasjon - etablering av nye standplasser - søppelbrønner. Arbeidet er ferdigstilt.
- Drenering av blokker/grunnmur -. Arbeidet er ferdigstilt for 6 av 17 blokker.
- Lån blir konvertert til leilighetene ettersom arbeidene ferdigstilles.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

03.12.2019

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Tillatt etter søknad og med godkjennelse fra styret på forhånd. Før søknad om dyrehold rettes styret skal søker rette en forespørsel til øvrige andelseiere i oppgangen.

Se forøvrig husordensregler vedrørende dyrehold fremlagt på visning eller konferer megler.

Borettslaget er forsikret hos Tryg forsikring, polisenr. 6651792.

Primærbolig: 787 205
Sekundærbolig: 2 833 938
Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar), og 100 % for sekundærbolig.
Tallene er hentet fra Skatteetaten og er for inntektsåret 2018.

Det ble 16.12.2015 vedtatt eiendomsskatt for Oslo kommune. Andeler i borettslag og boligaksjeselskaper er formelt eid av borettslaget. Eventuell eiendomsskatt skrives derfor ut til borettslag og boligaksjeselskap som så fordeler dette blant sine andelshavere etter den fordelingsnøkkelen borettslaget velger. Megler har ikke mottatt info om hva dette vil utgjøre for borettslaget, og om dette vil medføre eventuell økning i borettslagets felleskostnader. I 2018 beregnes det tre promille i eiendomsskatt. Det gjøres oppmerksom på at det ved et senere tidspunkt vil kunne påløpe eiendomsskatt på eiendommen ved eventuell endring av beregningsgrunnlag og/eller endring i dagens skattesats.

3 720,- pr Mnd Felleskostnadene inkluderer fyring, kabel-TV og internett fra Telenor, kapitalkostnader, vaktmestertjenester, trappevask, forsikring av brl, nedbetaling av fellesgjeld m.m er inkludert i felleskostnadene.
Herav:
Felleskostnader 2.403,-
Brensel 559,-
Kabel-tv 60,-
Kapitalkost. lån 2 HUS602 698,-

Selger informerer at styret har varslet om at felleskostnadene vil øke med 7 % f.o.m. 01.01.2020.
Totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer, kr. 3.888

Andel fellesgjeld pr. 01.11.2019: 160.000 kr

Borettslaget har 2 lån:

EIKA-152106592
Annuitetslån med 12 terminer pr. år
Restsaldo: 43.610.900
Restløpetid: 16 år, 2 mnd
Flytende rente på 2,70 %

HUS602-114946528
Annuitetslån med 2 terminer pr. år
Restsaldo: 26.492.192,-
Restløpetid: 8 år, 1 mnd
Fast rente på 2,48 %

Av disse har lånet i Husbanken mulighet for individuell nedbetaling (IN-ordning), men dette kan ikke nedbetales så lenge det er fastrente på lånet.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter all ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

Ferdigattest foreligger:
Christoffer Hellums vei 21-31 - Rehab balkonger mm - Ferdigattest - 1997
Christoffer Hellums vei 21-31 - Utskifting vinduer - Ferdigattest - 1987
Christoffer Hellums vei 21-31 - Kledning gavler - Ferdigattest - 1984
Christoffer Hellums vei 21-31 - Kledning gavler med eternitt - Ferdigattest (daarlig original) - 197
Christoffer Hellums vei 21-31 - Boligblokk - Ferdigattest - 1961

Boligen har begrenset adgang til utleie ihht borettslagets vedtekter.

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker.
Med styrets godkjenning kan andelseierne leie ut hele boligen til andre i inntil tre år. Vilkåret er at andelseieren selv eller andelseierens ektefelle eller slektning i rett opp- eller nedstigende linje eller fosterbarn av andelseieren eller ektefellen først har bodd i boligen i minst ett av de siste to årene.
Samtykke kan bare nektes dersom leierens forhold gir saklig grunn til det.

Andelseier som bor i boligen selv, kan leie ut boligen til andre uten samtykke.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Eier opplyser at:
- Baderom er pusset opp i regi av borettslaget i 2006.
- Satt opp glassvegg og nytt speilskap på baderom i 2019.
- Malt opp tak og- veggflater i alle rom foruten gjesterom og bad i 2019.
- Sparklet og malt opp alle vinduer med karmlister i 2019.
- Malt opp gulv på hovedsoverom, kjøkken og i entré i 2019.
- Satt inn nye blandebatterier på kjøkken, bad og nytt dusjbatteri i 2019.
- Lagt nytt teppe på gulv gjesterom i 2019.

Vedlikehold o.l.
- Overflater av stedvis eldre standard. Det må alltid påregnes noe overflateoppussing ved kjøp av en brukt bolig.
- Kjøkkeninnredning av eldre dato med normal bruksslitasje ihht. alder.
- Baderom er nå 14 år. Anbefalt brukstid på baderom er 15-20 år. Oppussing må påregnes på sikt.
- Det registreres ett åpent avløpsrør som kommer opp av gulv i dusjsone. Dette bør plugges for og forhindre lukt. Dette er ikke
videre kontrolert av takstmannen.
- På gennerelt grunnlag anbefales det alltid å etablerer lekkasjesikring på vanninnstalasjoner på kjøkken/ rom uten sluk eller
vanntett sjikt.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Det gjøres oppmerksom på at det foreligger en byggesøknad ved nærbutikken i Kalbakkstubben 12 B-14. Akerli og Engsletta brl har sammen sendt inn innsigelser på planene etter nabovarsel. Konfr megler for informasjon.

Det foreligger planer om å utvikle senteret i Nedre Kalbakkvei 2-4. Referanse til sak hos Plan og bygg nr. 201609614. Det er viktig å sette seg inn i dette dersom det har betydning for deg.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

3 050 000,- (Prisantydning)
160 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 210 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 225 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har ikke tegnet eierskifteforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 23.11.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
- Boliginformasjon
- Tilstandsrapport
- Egenerklæringsskjema
- Nabolagsprofil
- Ferdigattester
- Reguleringskart
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Fagansvarlig/Eiendomsmegler Tone Thalberg Andersen

703190235