Christianslund allé 22D

Sentrumsnær leilighet med to soverom beliggende i et attraktivt område på Christianslund. Sydvendt veranda

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 850 000

BRA / P-rom
68 m² / 68 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2262942778898 breddegrad, 10.9350892752629 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 295 247

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 850 000
Andel fellesgjeld kr 430 000
Omkostninger kr 15 247
Totalpris kr 2 295 247
Felleskostnader kr 4 786 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 68 m²
Bruksareal (BRA) 68 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Christianslund allé 22D
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1955
Energimerket Rød G

Nabolagsprofil, Christianslund allé 22D

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Velkommen til Christianslund alle 22D. Dette er en fin sentrumsnær leilighet med kort vei til mange fasiliteter på Christianslund. Leiligheten ligger i 1. etasje og har en praktisk planløsning med to gode soverom. Det er lyse overflater og stue med direkte utgang til sydvendt balkong.

Leiligheten beliggende meget sentralt i Fredrikstad. Her har man kort vei til skoler, barnehager, butikker mm. Både barneskole og videregående skole ligger kun et steinkast unna. I Christianslundkrysset har man bensinstasjon, frisør, lege, Coop extra med mer. Det er gode turmuligheter i området om man beveger seg opp i Fredrikstad marka. Det er et etablert boligområde hovedsakelig bestående av blokkbebyggelse, ene- og tomannsboliger. Fredrikstad sentrum er innenfor gangavstand eller en kan benytte buss som har stopp rett ved. Boligen også i umiddelbar nærhet til Fredrik II vgs, Trosvik barneskole og Trosvik barnehage.

Bebyggelse består hovedsakelig av leiligheter og eneboliger.

Se kartskisse. Det vil være merket med ¨til salgs¨plakat fra OBOS Eiendomsmeglere. Det vil være skiltet på visningsdagen.

Eiendommen er fundamentert på antatt fjellgrunn og fylte masser. Det er grunnmur av plasstøpt betong og støpt gulv i kjeller/u.etg. Det er tegn til saltutslag pga svikt ved drenering i kjeller. Bærende konstruksjon av antatt teglsteinsmur utvendig etterisolert og utført med fiberpuss i 2011. Det er etasjeskille i plasstøpt betong. Det er trevinduer av 2-lags isolerglass. Saltak oppført med tresperrer og bordtak utvendig tekket med betongtakstein. Taktekket er skiftet i 2009. Opplysninger er hentet fra takstrapport utført av takstmann Håvard Hansen datert 09.10.19. For ytterligere opplysninger se denne.

Leiligheten ligger i 1 .etasje og inneholder:
Gang, 2 soverom, kjøkken, bad og stue merd utgang til sydvendt balkong.

Disponerer to boder i kjeller. En bod på loftet og to fellesrom i kjeller.

Primærrom: 68 kvm, Bruksareal: 68 kvm, Bruttoareal: 75 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Boligens primærrom består av:
Gang, 2 soverom, kjøkken, bad og stue med utgang til sydvendt balkong.

Gulv: Laminat, belegg og fliser.
Vegg: Miljøstrie og tapet.
Himling: Slette malte tak og panel.

Entré:
Leiligheten har en fin gang med plass for yttertøyet.

Stue:
Stuen har gode møbleringsmuligheter til både sofagruppe og spisebord. Det er direkte utgang til en sydvendt balkong. Samtlige innvendig overflater ble malt i 2008.

Kjøkken:
Kjøkkenet er pusset opp i 2009. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter og laminat benkeplate. Det er integrert komfyr og platetopp og forøvrig frittstående hvitevarer. Det er ventilator med utkast og belegg over benk.

Bad:
Badet har fliser på gulv og malt strie på vegger. Det er innredet med servantinnredning, dusjkabinett og frittstående toalett. Det er oppvarming via panelovn og utlufting via ventil på yttervegg. Fastmonterte skap bak døren medfølger ikke.

Soverom:
Leiligheten har to gode soverom. Et hovedsoverom med plass for dobbeltseng og et eventuelt gjesterom eller barnerom. Begge rommene har garderobeskap.

Porttelefon
Tv-signaler fra kabel-tv
Garderobeskap
Nyere varmtvannsbereder på 200 l i kjeller
Automatsikringer
Elementpeis plassert i stue

Elektrisk via panelovner og ved.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Festet tomt på 1182 kvm som er felles for beboerne med asfaltert gårdsplass, støttemur, hekk og gressplen. Borettslaget fester tomten. Grunneier: Fredrikstad kommune. Ny festeavtale ble inngått i 1980 med rett til å fornye etter 50 år. Festeavgiften inngår i fellesutgiftene og reguleres hvert 10. år med neste regulering i 2026. Grunneier har pant for forfalt festeavgift og leien reguleres etter konsumprisindeksen. Arealet er hentet fra matrikkelen og det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Felles gårdsplass

Offentlig tilknyttet.

OBOS Østfold

Christianslund Borettslag. Borettslaget består av 69 andelsleiligheter.

I hht borettslagets husordensregler utføres renhold av gårdsplass, fortau og felles hage av gårdens beboere i fellesskap. Trappevask utføres av rengjøringsbyrå og borettslaget har avtale med vaktmesterfirma. Ved snøfall er beboere pliktig til å delta i snørydding. Borettslaget har 18 garasjer for utleie etter intern venteliste i borettslaget.

2018 - Utskifting oljefyr Oljefyr er skiftet ut, varmepumpe er installert.
2018 - 2019 - VVS-anlegg og våtrom Rehabilitering av VVS-anlegg og våtrom i Paul Holmsens vei 16 - 18
2014 - 2015 Utskifting av vinduer og balkongdører, 216 vinduer og balkongdører ble skiftet ut. Eliassen Bygg AS utførte arbeidet

Borettslaget har samarbeid med OPAS når det gjelder planlegging av vedlikeholdsbehovet og gjenstående rehabiliteringsarbeider og prioriterer i samarbeid med disse.

Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr. 3.905.461,- og er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at rehabilitering av bad ikke ble fullført i 2018. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr. 10.504.562,- og var lavere enn budsjettert. Årets resultat var på kr. 7.044.734,- og borettslagets disponible midler pr. 31.12.18 var kr. 1.160.985,-.

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

17.10.2019

En selger har rett til å overdra sin andel, men kjøperen må godkjennes av borettslaget for at overdragelsen skal bli gyldig ovenfor borettslaget.

Dyrehold er tillatt, men det skal søkes om tillatelse fra styret på eget skjema. Skjema fåes ved henvendelse til styret. Katter skal kastreres/steriliseres, og hunder skal holdes i bånd. Det er også satt en maksgrense ved to husdyr pr. leilighet. Hvis dyrene ikke passes eller ved mislighold, skal eier og styret varsles skriftlig. Følgene kan være at eier må kvitte seg med dyret.

Bygningen er forsikret av borettslaget gjennom Gjensidige forsikring med polisenr. 78962843.

Kr. 541.017,- som primærbolig og kr. 1.947.661,- som sekundærbolig for inntektsåret 2017. Ligningsverdien skal utgjøre ca. 30 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistrert pr. 1. januar) , og ca. 84 % for sekundærbolig (alle ander boliger).

4 786,- pr Mnd
Renter og avdrag på borettslagets felleslån.,komm. avgifter, eiendomsskatt, festeavgift, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold og driftsutgifter.

Andel fellesgjeld pr.01.09.2019 er kr. 430.000,- (avrundet til nærmeste hele tusen). Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Borrettslaget har følgende lån:
OBOS lånenr. 98207700053, annuitetslån med restsaldo: 25.383.156,-. Restløpetid: 28 år og 9 mnd. Terminer: 12 pr år, flytende rente med 2,80 % pr. 01.09.2019.

Forretningsfører kan ha mottatt varsel om endringer eller nye lån som ikke iverksettes pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen. I følge opplysninger fra Fredrikstad Kommune skal det ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn fra 1998 (da nye regler om ansvar ble innført).

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten samtykke fra styret og godkjenning av leietaker, konferer megler.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Det er et generelt pålegg om utkobling av taknedløp i området.

Tinglyst 28.10.1947, dagboknr. 302970
Festekontrakt - vilkår
festetid: 50 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 7549 -20%
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere

Tinglyst 09.06.1952, dagboknr. 302000
** Nye vilkår

Tinglyst 16.12.1977, dagboknr. 4585
** Nye vilkår

Tinglyst 25.04.2000, dagboknr. 4991
** Nye vilkår
Kontrakten fornyet for 50 år fra 14 04 1996
Årlig avgift kr 119.648,-
Bestemmelser om regulering av leien

Tinglyst 30.12.1980, dagboknr. 12330
Festekontrakt - vilkår
FRAMFESTEKONTRAKT
ÅRLIG AVGIFT NOK 568
FESTETID: FREM TIL 14 04 1996
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
LEIEN KAN REGULERES
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
Gjelder feste

Tinglyst 10.11.2000, dagboknr. 14039
** Nye vilkår
Festetid: 50 år fra 14.04.1996
Festeavgift: kr. 8.860,- pr. år
Bestemmelser om regulering av leien

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Eiendommen er ikke regulert, men ligger inn under kommuneplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 regulert til bebyggelse og anlegg og høyspenning som er godkjent 06.12.2012.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

1 850 000,- (Prisantydning)
430 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 280 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 295 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet eierskifteforsikring i Söderberg & Partners AS

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerke G og oppvarmingskarakter rød.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 10.10.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
Takst, egenerklæringsskjema, energiattest forside, ferdigattest og nabolagsprofil.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Copyright
OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Eiendomsmegler Marius Magnussen

710190217