Bruket 6 C

Pen og lettstelt endeleilighet i 1.etg. | Enkel adkomst | 2 soverom | vestvendt terrasse | sportsbod

Priser

Totalpris: kr 2 755 554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: kr 2 400 000

Fellesgjeld: kr 340 000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: kr 15 554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: kr 5 113

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen  breddegrad,  lengdegrad

Last ned dokumenter

Her finner du detaljert informasjon om prosjektet og boligene.

Mer om boligen

Beskrivelse

Pen og velholdt leilighet i med fin beliggenhet på Bruket på Gressvik i Fredrikstad. Leiligheten ligger med enkel og trinnfri adkomst i 1. etasje, har en praktisk planløsning og overflater malt i lyse og trivelige farger. Leiligheten har 2 soverom, bad med flislagt gulv og lys og trivelig stue og kjøkken med utgang til uteplass. Det medfølger også isolert sportsbod og parkeringplass er like utenfor leiligheten.
Leiligheten ligger i rolige omgivelser på Gressvik i Fredrikstad. Kort vei til det meste man trenger i hverdagen, og til elven og fine tur- og rekreasjonsområder og gangavstand til Gressvik Torg med diverse forretninger, samt til skole, barnehage og fergeforbindelse til sentrum

Beliggenhet

Leiligheten ligger i rolige omgivelser på Gressvik i Fredrikstad. Kort vei til det meste man trenger i hverdagen, og til elven og fine tur- og rekreasjonsområder.
Få minutters gange til til Gressvik Torg hvor du finner både dagligvareforretning, apotek, skobutikk, bakeriutsalg med kafé, gullsmed, gave- og blomsterbutikk.
Like i nærheten ligger også fergested hvor det er gratis forbindelse til Fredrikstad sentrum, Værste og videre til Gamlebyen via Smertu. Det er gang- og sykkelbro over til Fjeldberg, noe som gjør at du slipper å ta omveien om Ørebekk hvis man vil gå eller sykle til byen.
Like ved ligger trenings- og squashsenter og det er kort vei til skoler og barnehager. Litt nord for Gressvik sentrum ligger Ørebekk med bl.a Meny, Kiwi og Rema.
Fra leiligheten har man også et flott utgangspunkt til Onsøys mangfoldige natur med gode turmuligheter, fine bade- og fiskeplasser og en fantastisk skjærgård. Fra Gressvik er det forbindelse med lokalbuss til Fredrikstad sentrum, og fra Ørebekk er det forbindelse mot Oslo og Gardermoen med Timeekspressen og Flybussekspressen.

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består av eneboliger, rekkehus og blokkbebyggelse

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Følg Storveien mot Gressvik sentrum og ta av til venstre inn Hans Eriksens vei etter at du har passert forretningsbebyggelsen på Gressvik sentrum. Følg veien ned mot elva og Bruket borettslag ligger da på venstre hånd.

Byggemåte

Boligblokk bygget i 2001. Bygningen antas oppført med støpt plate på stedlige masser. Etasjeskiller av betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk av tre, utvendig forblendet med teglstein og liggende trekledning. Takkonstruksjon med takstoler av tre,
saltak takform, tekket med takstein
For ytterligere informasjon vises det til tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

Innhold

1. etg.: Entré, gang, bad/vaskerom, to soverom og kjøkken og stue i åpen løsning med utgang til terrasseplatting

Utvendig sportsbod.

Areal

Primærrom: 63 kvm, Bruksareal: 63 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Pen og velholdt leilighet i med fin beliggenhet på Bruket på Gressvik i Fredrikstad. Leiligheten ligger med enkel og trinnfri adkomst i 1. etasje, har en praktisk planløsning og overflater malt i lyse og trivelige farger. Leiligheten har 2 soverom, bad med flislagt gulv og lys og trivelig stue og kjøkken med utgang til uteplass. Det medfølger også isolert sportsbod og parkeringplass er like utenfor leiligheten.
I 2007 ble det montert ny baderomsinnredning, og terrasseplatting ble bygget i 2014. I 2020 ble det lagt nye gulv i gang, soverom, stue og kjøkken, innvendige vegger ble malt og det ble skiftet innmat i ventilator på kjøkken. Himlinger i leiligheten er malt i 2021.

På innvendige overflater er det i hovedsak parkett og fliser på gulv, tapet på vegger og malte plater i himling.

Entre:
Fra svalgang med overbygget tak kommer man inn i entréen. Her har man plass for sko og kles-oppheng og et romslig garderobeskap.

Stue/kjøkken:
Lys og pen stue og kjøkken i åpen løsning. Store vindusflater gir rommet godt med naturlig lys og fra stuen er det også adkomst til terrasseplatting mot vest. I stuen er det også pipe og mulighet for å installere peisovn.
Kjøkkeninnredning har hvite, profilerte fronter og laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum. Belysning mellom benk- og overskap. Opplegg for oppvaskmaskin. Ventilator over kokeplass.

Oppvaskmaskin på kjøkken følger kan i utgangspunktet medfølge leiligheten.

Uteplass / terasse:
Terrassen er på ca 11 kvm og ligger med adkomst fra stuen. Fin vestvendt beliggenhet med utsyn over borettslagets fellesarealer. Det er også plass for en liten sittegruppe ved inngangspartiet, hvos man har formiddagssol og fint utsyn mot elven.

Soverom:
Leiligheten har to soverom. Hovedsoverom har god størrelse, man får fint plass til en dobbeltseng, og det er godt med skapplass. Rommet har inngang både fra stuen og via skyvedør fra badet.
Det er fin størrelse også på det andre soverommet som kan fungere som et f.eks. gjesterom og eller kontor. Vinduet i dette rommet vender ut mot svalgangen og inngangspartiet.

Bad/wc:
Romslig bad med flislagt gulv og tapet på vegger. Badet er innredet med servantinnredning med speilskap, høyskap, dusjkabinett, wc og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv.
Det er adkomst til badet både fra gang og fra soverom.

Bod/lagringsplass
Isolert utvendig sportsbod ligger like utenfor inngangsørenPraktisk innvendig lagringsbod i leiligheten, samt en sportsbod i tilknytning til garasjen

Mekanisk avtrekk med punktavsug fra bad og kjøkken.
Tilluft er via luftespalter i vinduer og ventiler i vegg.
Varmtvannsbereder er plassert i benk i kjøkkenhjørne.

Følgende er bemerket med TG2 i tilstandsrapport, se for øvrig vedlagt tilstandsrapport for ytterligere detaljer:
Bad: overflater gulv og vegger. I hovedsak grunnet alder

Utstyr

Automatsikringer.
Mekanisk avtrekk.
Kabel-tv og internett via borettslagets fellesavtale.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Varmekabler på bad, ellers oppvarming via panelovner.
Det er pipe i stuen og mulighet for å etablere ildsted.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning medfølger heller ikke dette.

Tomten

Andel i eiet fellestomt. Tomteområdet er flatt og borettslagets utvendige fellesarealer er opparbeidet med stort plenareal, busker og bed, samt asfaltert gårdsplass/parkering hvor det er oppført carporter og sportsboder.

Parkering

Parkering på biloppstillingsplass like utenfor leiligheten.
Borettslaget har også felles gjesteparkering.

Selger har konferert med styret i borettslaget vedr. muligheten for å evt. sette opp carport og fått tilbakemelding at dette er ok fra deres side. Plassering må bli til venstre for eksisterende carporter, det er ønskelig at en carport har 2 plasser, og man derfor også må konfere/bli endig med eier av leiligheten rett over denne for en evt. felles løsning.
Alle eventuelle kostnader ifm. dette dekkes av andelseier.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Bruket borettslag består av 27 leiligheter fordelt på 2 blokker med heis adressert til Bruket 4 og en seksmannsbolig med leiligheter i 2 etasjer med adresse Bruket 6. I tillegg er det 10 klausulerte leiligheter som eies av Fredrikstad kommune i Bruket 8-10 inkludert et fellesområde definert som en enhet på 24 kvm som inngår som en del av borettslaget.
Borettslaget har ikke egen vaktmester, men er tilknyttet vaktmestertjeneste. Utvendig renhold av leiligheter skal i hht husordensreglene utføres 1 gang årlig.
Utvendige fasader ble malt i 2015.


Borettslagets økonomi
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 2 138 933,-. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 1 254 450,-.
Resultat 2019 var på kr 669 187,- fremkommer i resultatregnskapet og ble foreslått overført til egenkapital.
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 370 517,- og viser borettslagets likviditet.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Hunde- og kattehold er tillatt etter oppsatte bestemmelser i husordensreglene.
Se husordensregler vedlagt salgsoppgaven.

Forsikring

Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

Felleskostnader

5 113,-
bl.a.: Renter og avdrag på andel fellesgjeld, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygninger, ytre vedlikehold, kabel-tv, internett, forretningsførsel, revisjon og øvrige driftsutgifter,.

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 5.113,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 2.516,-
Kapitalkost. lån 1 HUS601 2.597,-

Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld: kr. 335.000,- pr. 01.06.21
Andel felles formue: kr. 14.271,- pr. 31.12.20

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Borettslaget har IN-ordning på husbanklånet med mulighet for den enkelte å foreta individuell nedbetaling av hele eller deler av andel fellesgjeld.

Første mulige dato for nedbetaling av andel fellesgjeld vil være 31.12. 2024.

Lånevilkår

Borettslaget har 3 felles lån med følgende betingelser pr. 03.06.21
Dnb, annuitetslån, rest saldo kr 2.803.707,-rest løpetid 6 år 4 mnd, flytende rente 2,3%
Husbanken, annuitetslån, rest saldo kr. 4.170.886,- rest løpetid 11 år 7 mnd, fast rente 2,06 %
OBOS Banken, annuitetslån, rest saldo 830.471, rest løpetid 7 år 9 mnd, flytende rente 2,05 %

Forretningsfører kan ha mottatt varsel om endringer eller nye lån som ikke iverksettes pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger ferdigattest datert 5.7.2002.

Utleie

Boligen er registert med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.
Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jfr borettslagslovens § 5-4.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen er regulert til boligformål og omfattes av kommuneplanens arealdel for 2011-2023, med reguleringsplan 0106343 Gressvik bruk og Lenafjellet og reguleringsbestemmelser plan 343 og reguleringsbestemmelser til endring av reguleringsplan for Gressvik Bruk og Lenafjellet, felt F1 med veier vedtatt av planutvalget 27.02.03. Reguleringsplan, kart og bestemmelser er innhentet og utleveres ved forespørsel av megler.

Totale kostnader

2 400 000,- (Prisantydning)
340 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 740 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 755 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Borettslaget har IN-ordning som gir mulighet for individuell nedbetaling av Husbanklånets del av andel fellesgjeld. Dette gir andelseier adgang til individuell nedbetaling av andel fellesgjeld. Det gjøres oppmerksom på at boligens andel fellesgjeld er ikke knyttet opp til Husbanklånet og kan av den grunn ikke nedbetales ekstraordinært.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Boligselgerforsikring er ikke tegnet
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 08.06.21og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
Nabolagsprofil, tilstandsrapport, selgers egenerklæring, vedtekter, husordensregler, forside energiattest.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Copyright
OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og salgsoppgaven og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

710210134

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål