Bølerskrenten 4

Lys 2-roms nær Marka. Bad med gulvvarme. Veranda ca 5 kvm. Felles takterrasse. Heis. Ingen dok.avgift!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,661,860

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 3,300,000

Fellesgjeld: NOK 353,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 8,860

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 3,095

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS

 • Forsikring

  Borettslagets eiendom er forsikret i Tryg Forsikring. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

 • Ligningsverdi

  Ligningsverdi for inntektsåret 2020:
  Som primærbolig: kr 829 161,-
  Som sekundærbolig: kr 2 984 979,-

 • Eiendomsskatt

  I 2016 ble det innført eiendomsskatt på boliger og annen fast eiendom i Oslo, slik som ubebygde tomter, fritidsboliger mv. Det gis et bunnfradrag på 4,6 millioner kroner for boliger og fritidsboliger. Skattesatsen i 2019 er på 3 promille, se www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-ogavift/eiendomsskatt/eiendomsskatt/

 • Felleskostnader

  3 095,-
  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.095,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader: 1.705,- internett og kabel-tv, kommunale avgifter, vaktmester, felles bygningsforsikring, forretningsførsel.
  Lån Leiligheter: 654,-
  Kapitalkost. lån 1 OBBK01: 736,-

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  3 300 000,- (Prisantydning)
  353 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 653 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  8 860,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 661 860,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Leiligheten har en god og effektiv planløsning som består av:

  Entre.

  Innvendig bod på ca. 3 kvm .

  Flislagt bad med varmekabler fra byggeår. Dusj, vegghengt toalett, servant med hvit laminat plate og plass til tørketrommel og vaskemaskin. Innfliset speil med belysning.

  Kjøkken med hvite glatte fronter, laminat benkeplater og fliser på vegg under overskap. Ventilator i overskap.

  Soverom med garderobeskap.

  Stue med plass til sofagruppe og spisebord.

  Veranda på ca. 5 kvm orientert mot nord-nordvestlig retning.

  Leiligheten disponerer 1 kjellerbod på ca. 6 kvm i følge tilstandsrapporten.

  Det har vært utført kontroll av det elektriske anlegget den 20.04.2022. Kontrollen ble gjennomført som en stikkprøvekontroll etter føringer fra Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Ved kontrollen ble det ikke funnet avvik. Dette er likevel ingen garanti for at anlegget er feilfritt.

  Det oppfordres til å sette seg inn i tilstandsrapport vedlagt i salgsoppgaven. Styrets hovedinformasjonskanal er hjemmesiden: https://vibbo.no/5621/om hvor generell informasjon fra styret til andelseiere og beboere publiseres. Det vises til selskapets vedtekter, husordensregler samt årsberetning med regnskap og protokoll som kan lastes ned på våre sider: https://nye.obos.no/. Dokumentene inneholder relevante opplysninger for eventuell kjøper.

  Se borettslagets hjemmeside: https://vibbo.no/5621/om for mer informasjon.

  LAVE KJØPSOMKOSTNINGER da det ikke betales dokumentavgift (2,5 % av kjøpesummen) ved kjøp av andelsleilighet.

 • Beliggenhet

  Beliggende i etablert boligområde med blokk- og småhusbebyggelse sentralt på Bøler. Kort gange til barnehager, samt skoler i alle trinn, Bøler senter med diverse forretninger og servicetilbud. Større handlesentre i området er Bryn, Lambertseter, Manglerud og Tveita senter.

  Det finnes et mangfold av fritidsaktiviteter i nærheten som bl.a. Haraløkka idrettsanlegg, Bøler idrettshall, Abildsø og Rustad med kunstgressbaner og skiforening samt Bøler bad. Kort vei til Østensjøvannet med yrende fugleliv og Østmarka med flotte turmulighetet sommer som vinter. Lysløypenett, sykkelstier, fine bade- og fiskeplasser, fantastisk terreng med gode turmuligheter.

  Offentlig kommunikasjon, som både T-bane og busser, i umiddelbar nærhet.

 • Adkomst

  Det vil bli skiltet med visningsskilt under annonserte fellesvisninger. Se kartskisse for detaljert veibeskrivelse til eiendommen eller gå inn på www.ruter.no for informasjon om offentlig kommunikasjon.

 • Byggemåte

  Taket er flatt, ukjent tekking. Taket antas være tekket med takpapp eller tilsvarende. I hovedsak betong/murkonstruksjon, tekket med teglsten. Isolerglassvinduer, 2-lags, fra byggeperioden. Produsert i 2004. Det ble ikke registrert kondensering, men kondensering kan forekomme sporadisk. Det ble heller ikke registrert punkterte vinduer, noe kan være vanskelig å oppdage. Verandadør med isolerglass fra byggeperioden. Entredør er fra byggeperioden.

 • Areal

  Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 47 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende har fått TG2 og TG3 i Tilstandsrapport av takstmann Bjørn Hallmo

  TG3, Store eller alvorlige avvik: Kjøkken > Avtrekk > Stue/kjøkken: Det er registrert avvik med avtrekk. Kjøkkenventilatoren har egen motor, innstillinger 0, 1, 2, og 3. Denne ventilatoren er ikke godkjent, noe styret har bekreftet. Ventilator skal aldri kunne skrus av, ventilatoren skal ikke kunne forsere luft inn i luftekanalen. Kostnadsestimat : Under 10 000. Tekniske installasjoner > Ventilasjon: Det er påvist store avvik på ventilasjonsløsning i forhold til byggets oppføringstidspunkt. Se moment om avtrekk i kjøkkenet. Kostnadsestimat : Under 10 000

  TG2, Avvik som kan kreve tiltak: Utvendig > Balkonger, terasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Takstmannen anmerker at balkongene er godkjent bygget slik de fremstår. Innvendig > Overflater gulv: Overflater har en del slitasjegrad utover det en kan forvente. Parketten har noen slitasjemerker, sår, samt en del skjolder (under gulvtepper) Våtrom > Overflater Gulv > Bad: Det er avvik: Takstmannen anmerker: Fall på gulv har stedvis noe motfall. Det er ikke tilfredsstillende høydeforskjell mellom topp flis ved sluk og topp tettesjikt ved dørterskel. Ellers ble det registrert misfarging i fuger. Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Våtrom > Sanitærutstyr og innredning > Bad: Manglende drenering fra innebygget sisterne.

 • Utstyr

  Kjøl- frys, komfyr og vaskemaskin medfølger. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Boligen er elektrisk oppvarmet. Gulvvarme på bad.

 • Tomten

  Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 3 083,8 m2. Borettslagets fellesareal er opparbeidet med asfalterte adkomstveier/plasser, gressplen, beplantning, trær, parkeringsarealer m.m

 • Parkering

  Borettslaget har parkeringsplasser (inne og ute) som leies ut etter ventelister. De som ønsker plass kan ta kontakt med styret. Iht. mail fra styret 02.05.2022 har borettslaget ledige garasjeplasser. Ellers gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 131 andelsleiligheter. Bøler Senter Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 888491112, og ligger i bydel Østensjø i Oslo kommune med følgende adresse:
  Bølerskrenten 4
  Bølerlia 2
  Gårds- og bruksnummer:
  164 31

  For mer utfyllende opplysninger om borettslaget og fremtidige vedlikeholdsplaner, se årsmelding med regnskap som kan lastes ned på våre hjemmesider eller utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Bølerskrenten 2-4 og Bølerlia 2-4 (reg 2) - Boligblokk - Ferdigattest - 2008.pdf

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Diverse

  Det presiseres at leiligheten selges for dødsbo. Megler gjør særlig oppmerksom på at selger således aldri har bebodd leiligheten som selges og har ingen inngående kjennskap til den. Selger har derfor i begrenset grad kunnet supplere eller kontrollere opplysningene som er gitt i annonse og salgsoppgave. Det kan i denne sammenheng eksistere feil og skader på leiligheten som ikke er spesifikt opplyst. Interessenter oppfordres derfor til å foreta en særlig grundig besiktigelse, helst med bistand fra sakkyndig. Interessenter oppfordres også til å lese tilstandsrapport nøye og sette seg inn i borettslagets forhold. Leiligheten overtas som besiktiget på visningen uten ytterligere rengjøring. Ved overtagelsen skal kjøper motta de nøkler som er tilgjengelig for selger.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan lastes ned på Finn.no. Eiendommen/området er regulert til bolig med tilhørende anlegg. Det ligger flere pågående byggesaker i Bølerbakken 2, 4 og 6 - Utskifting av tre heiser - Løpenummer 3759, 3760 og 3761 (202200156), og Bølerbakken 2, 4, 6 - Boring av 15 energibrønner (201907248). Det ligger en pågående plansak for sykkelfelt fra Stordamveien til Ulsrud vgs (202017309). Noe støy, støv og redusert fremkommelighet må påregnes i forbindelse med evt. gjennomføring av tiltak om etablering av sykkelfelt.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest og reguleringskart)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  701220043

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ja.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon av selskapets lån og vilkår:

  Lånetype: OBBK01, annuitetslån
  Saldo: kr 20.087.741,-
  Løpetid: 33 år 2 md
  Rentesats: 2,18%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 217.121,-

  Lånetype: OBBK02, annuitetslån
  Saldo: kr 4.719.189,-
  Løpetid: 33 år 8 md
  Rentesats: 2,18%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 0,-

  Lånetype: OBBK03, annuitetslån
  Saldo: kr 6.169.044,-
  Løpetid: 18 år 8 md
  Rentesats: 2,18%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 32.341,-

  Lånetype: OBBOS02, annuitetslån
  Saldo: kr 5.434.310,-
  Løpetid: 13 år 1 md
  Rentesats: 2,18%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 28.492,-

  Lånetype: 3OB930, annuitetslån
  Saldo: kr 14.271.216,-
  Løpetid: 33 år 2 md
  Rentesats: 2,18%, flytende rente
  Andel av saldo: kr 74.792,-

  Borettslaget har inngått avtale om individuell nedbetaling av fellesgjelden (IN-avtale). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden på lån OBBK01 med andel saldo 217.121,-. Felleskostnadene blir da redusert med ca. kr. 736,- per md.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene. Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Vibeke R. Spinnangr

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål