Bølerlia 159

BØLER/HARALØKKA - MEGET PEN OG NYOPPUSSET 3-ROMS ENDELEILIGHET - SOLRIK BALKONG - ØSTMARKA SOM NABO - INGEN FORKJØP

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 990 000

BRA / P-rom
69 m² / 69 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8830164037019 breddegrad, 10.8549344351554 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 0

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 990 000
Andel fellesgjeld kr 72 117,99
Omkostninger kr 8 060
Felleskostnader kr 2 938 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 69 m²
Bruksareal (BRA) 69 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Bølerlia 159
Kommune Oslo
Byggeår 1960

Nabolagsprofil, Bølerlia 159

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Vi har nå for salg en lekker og nyoppusset 3-roms endeleilighet i 3.etg. med balkong. Boligen ligger fint til med kort vei til barnehager, skoler alle trinn, offentlig kommunikasjon, forretninger, servicetilbud og
idrettsanlegg. Kort vei til Østmarka og Nøklevann med fantastiske rekreasjon- og turmuligheter.
Balkongen er vestvendt, rolig og med god avstand til omkringliggende bebyggelse. Leiligheten har en praktisk planløsning med gode store rom. Den fremstår som innflyttingsklar og tidsriktig. Her trenger du ikke gjøre noe!

Alle overflater i boligen er oppusset i 2019. Det er lagt ny lekker 1-stavs eikeparkett i alle oppholdsrom. Det er skiftet dører i leiligheten. Det elektriske anlegget er oppgradert i 2019. Nytt delikat bad og innbydende IKEA-kjøkken fra 2019. Den fremstår som innflyttingsklar og tidsriktig. Her trenger du ikke gjøre noe!

Kort info:
- Rålekker 3-roms andelsleilighet.
- Delikat bad fra 2019
- Nytt innbydende IKEA-kjøkken fra 2019
- Alle flater overflateoppusset i 2019
- Oppgradert elektrisk anlegg i 2019
- Stue utstyrt med ildsted
- Mulighet for rask overtagelse
- Kort vei til Østmarka med fine turområder sommer som vinter
- Nærbutikk og offentlig kommunikasjon i nærheten
- Lave kjøpsomkostninger - Ingen dokumentavgift
- Leiligheten disponerer 2 stk. kjellerboder
- Sykkebod i kjeller
- Fellesvaskeri som kan benyttes etter gjeldende regler.
- Muligheter for leie av biloppstillingsplass etter liste i borettslaget.
- Ingen forkjøpsrett!
- http://www.haraløkka.no/
- Moderne og tidsriktig leilighet klar for innflytning

Idyllisk beliggende på Bøler/Haraløkka rett ved inngangen til Østmarka. Boligen har en usjenert og god beliggenhet med vestvendt balkong. Meget barnevennlig og skjermet med store friområder felles for beboerne. Gangavstand til flere barnehager. Nøklevann barneskole og Bøler ungdomsskole samt Ulsrud videregående skole. Fine idrettsmuligheter i nyoppført flerbrukshall på Bøler, samt Haraløkka idrettsanlegg med fotball, tennis m.m. stadionen ligger like ved med skøytebane om vinteren. Nærhet til Nøklevann som er kjent for sitt yrende frilufts- og badeliv. I vintersesongen er det bare å spenne på skiene utenfor døren og la ferden gå videre til en av de mange oppkjørte lysløypene. Kort gange til nærbutikk samt Bøler senter med diverse forretninger, servicetilbud og offentlig kommunikasjon.

Det vil bli skiltet ved fellesvisninger. Se ellers vedlagt kartskisse.

Utdrag fra tilstandsrapport. Grunnmur i støpt armert betong, antas fundamentert til fast grunn. Yttervegger med betongelementer med frittliggende singelplater og panel. Takkonstruksjoner med pulttak i trekonstruksjon, antatt tekket med pappshingel. For mer informasjon se tilstandsrapport av Takstmann murmester Trond Bratvold.

Entré:
Entré med god plass til oppheng av yttertøy og sko. Innvendig praktisk bod/garderobe med god plass til klær, sko med mer. 1-stavs eikeparkett på gulv og nymalt i tak og på vegger. Entreen er utstyrt med dørcalling med åpner og brann- og lydklassifisert entredør.

Stue:
Leiligheten har en luftig og lekker stue med god plass til sofagruppe, tv og spisestue. 1-stavs parkett på gulv og malt tak og vegger. Utgang til skjermet vestvendt balkong.

Soverom 1:
Soverommet er av god størrelse og har beliggenhet mot blokkens bakside. I tilknytning til soverommet er anlagt et praktisk garderobe/Walk-in-closet. 1-stavs parkett på gulv og malt tak og vegger.

Soverom 2:
Soverom 2 er også romslig og har beliggenhet på blokkens bakside. 1-stavsparkett på gulv og malt tak og vegger.

Kjøkken:
Innbydende og romslig kjøkken med mulighet for spiseplass. 1-stavs parkett på gulv og malt tak og vegger. Ny lekker mørk kjøkkeninnredning fra Ikea med følgende integrerte hvitevarer: Oppvaskmaskin, kjøl/frys, komfyr og induksjonstopp. Det er lagt ny elektrisk kurs til induksjonstopp. Forøvrig inneholder kjøkkenet oppvaskkum og kullfiltervifte. Soft-close på skap og skuffer.

Bad/wc:
Delikat bad med varmekabler og opplegg for vaskemaskin. Badet er pusset opp av fagfolk i 2019 og inneholder bl.a. vegghengt klosett, dusj m/svingbare dører, servant og baderomsinnredning. I forbindelse med rehabiliteringen ble badet overflatebehandlet med lakkert mikrosement og nye fliser. Badet ble også oppgradert med nye membraner og gulvvarme.

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 76 kvm.

Følgende fikk nedsatt tilstandsgrad iht utført tilstandsrapport.
- TG2 Vinduer - Grunnet alder på noen av vinduene.

Sikringsskap med automatsikringer oppgradert i 2019.

Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner og gulvvarme på bad.(panelovner som er på visning medfølger).

Andel i 62.382,7 kvm festet tomt felles for borettslaget. Fellesarealene er bl. a opparbeidet med div. beplantning, trær, gressplener, asfalterte veier, lekearealer. m.m. Tomten er festet med Oslo Kommune som bortfester. Festekontrakt inngått år: 1959 Utløper år: 2049.

Borettslaget disponerer og leier ut biloppstillingsplasser med tilgang til strøm etter søknad/liste (Pris kr. 100,- per mnd.). Borettslaget har et eget garasjelag. Garasjene har egne obligasjoner som må transporteres ved et eierskifte/salg. Kun andelseiere i Haraløkka borettslag kan eie garasje. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler.

NORIAN Regnskap As, tlf 22911486, mail forvaltning@norian.no

Haraløkka Borettslag

Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

Etter søknad. Dyr må ikke holdes uten styrets skriftlige samtykke. Samtykke gis kun når gode grunner taler for det og dyreholdet ikke er til ulempe for borettslaget eller de øvrige brukerne av eiendommen. Oppmerksomheten henledes særlig på at hunder ikke tilsviner på borettslagets område. Hunder skal holdes i bånd på borettslagets eiendom hele året.

IF Skadeforsikring - Polisenummer: SP1836523.1.5.

For inntektsåret 2017:
Som primærbolig: 877 233,- ifølge Skatt Øst.
Som sekundærbolig: 3 158 040,- ifølge Skatt Øst.

Kr. 2.938,-

Husleien inkluderer
Kommunale avgifter, felles gårdsforsikring, kapitalkostnader, festeavgift, kabel-tv tjenester, vaktmestertjenester og trappevask.

Andel fellesgjeld: 72 118,- pr. 31.12.2018.
Andel fellesformue: 13 360.,- pr. 31.12.2018.

Borettslaget har to lån.
Handelsbanken med rente på 2,45% pa. Restsaldo på lånet er cirka kr. 5 427 512. Lånet løper til 2027. Info pr 24.05.2018.
Husbanken med rente på 1,58% pa. Restsaldo på lånet er cirka kr. 15 111 823. Lånet løper til 2027. Info pr 3/1-19

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Ferdigattest foreligger.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Øvrig informasjon:
Styret vil jobbe med potensiell rehabilitering av fasade og rør etter ønske fra generalforsamlingen. Det arbeides også med rehabilitering/utbedring av garasjer. Vedtak vil påvirke husleie og andel fellesgjeld. På generalforsamling ble det vedtatt at borettslaget finansieringer EL-bil ladestasjoner ved opptak av lån som nedbetales av de som leier ladetårnet.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

3 990 000,- (Prisantydning)
72 117,99 (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
4 062 117,99 (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
8 060,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 070 177,99 (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger. Boligen er ledig for overtakelse.

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Eiendomsmegler Sven Y. Hovland

709190115