Bjørnstadveien 55D

NY PRIS! - Strøken endeleilighet fra 2019 - Påkostet med tilvalg - 3 gode soverom - Solrike uteplasser og carport

Velkommen til Bjørnstadveien 55D!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 590 000

BRA / P-rom
97 m² / 94 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2988275393855 breddegrad, 11.0555446762214 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 745 640

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 590 000
Andel fellesgjeld kr 53 000
Omkostninger kr 102 640
Totalpris kr 3 745 640
Felleskostnader kr 2 866 per måned
Antall rom 4
Antall soverom 3
Primærrom (P-rom) 94 m²
Bruksareal (BRA) 97 m²
Eierform Selveier
Boligtype Leilighet
Adresse Bjørnstadveien 55D
Kommune Sarpsborg
Byggeår 2019

Kontakt Aleksander for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Bjørnstadveien 55D

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Leiligheten vi her presenterer er en påkostet endeleilighet som sto ferdigstilt i 2019. Boligen ligger i 2. etg og kan bl.a skilte med 3 soverom, to bad, to balkonger og et meget romslig kjøkken. Det har blitt gjort tilvalg og leiligheten fremstår meget innbydende med god standard. På Bjørnstad bor du sentralt med kort vei til butikker, Quality hotell med Superland, Inspiria Science Center, Kalnesskogen med flotte turløyper og ikke minst det nye sykehuset på Kalnes. Kort vei til sentrum, og E6 ligger kun 2 minutter unna boligen.

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Her bor man i et nyere og meget populært område på Bjørnstad. Området ligger skjermet til på utsiden av bykjernen, og her bor man både sentralt og med kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder. I gang- og sykkelavstand fra boligen har man flere matbutikker, bensinstasjon, Quality hotell med Superland, Inspiria science center og ikke minst koselige Tunevannet. I motsatt retning har man også fine turområder i bl.a Kalnesskogen og ikke minst det nye sykehuset på Kalnes. I nærheten finnes også barnehager og skoler, og området oppleves barnevennlig med lite trafikk. Rett utenfor boligen stopper også buss med lokale ruter, og i umiddelbar nærhet ligger E6 hvor man har ca 15 min til svenskegrensen den ene retningen, eller motsatt retning til Oslo hvor man kjører på ca 50 min.

Adkomst

Se kartskisse.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning.

Byggemåte

Flermannsbolig bygget i 2019. Bygningen er oppført med støpt plate på komprimerte stedlige masser. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger oppført med isolert bindingsverk av tre, utvendig kledd med trekledning. Takkonstruksjon med sperrer av tre, pulttak takform, tekket med asfalttakbelegg (ikke besiktiget). For ytterligere info se vedlagt verdi- og lånetakst utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 22.05.2020.

Innhold

Leiligheten ligger i 2. etg og inneholder: Entré/gang, 3 soverom hvorav et har utgang til balkong på ca. 4 m2, bad/ vaskerom, wc-rom, bod, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 10 m2.

Med leiligheten medfølger det også en utebod på ca. 5 m2 og en biloppstillingsplass i felles carportanlegg, merket med nr 55D.

Areal

Primærrom: 94 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 103 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Nesten ny leilighet på hele 94 m2 med 3 soverom og høy standard. Eier har bodd i boligen siden den var nyoppført og innflytningsklar mot slutten av 2019. Leiligheten har blitt påkostet med tilvalg, og fremstår meget innbydende og moderne. Av større ting er det montert skyvedørsgarderober, installert ekstra downlights i gang, bad, kjøkken og stue, oppgradert kjøkkeninnredningen, montert plissegardiner og tilvalg på fargevalg på innvendige overflater.

I henhold til Bustadoppføringslova har utbygger utstedt Nybyggergaranti etter bufl. §12. Garantien dekker krav som kjøper måtte ha mot entreprenøren hvis det foreligger feil og mangler ved nybygget, og gjelder i 5 år fra første overtagelse (da bygge var nytt). Det vil etterhvert bli gjennomført ettårbefaring på eiendommen.

Innvendige overflater, unntatt våtrom:
- Himling med malte plater
- Vegger med plater
- Gulv med 3-stavs eikeparkett.

Entre:
Fra overbygd inngangsparti kommer man inn i entréen. Denne er lys og her har man montert en skyvedørsgarderobe med speilfronter for oppbevaring av sko og yttertøy. Videre fra entréen har man mellomgang mot stuen med adkomst til de andre rommene.

Bad/wc:
Badet er flislagt og fremstår meget delikat. Her er det innfelte downlights i taket, fliser på gulv og vegger og varme i gulvet. Badet er innredet med vegghengt klosett, servant på innredning, speil m/lys og dusjhjørne med svingbare glassdører. Det er skyvedører med speil hvor det er også er opplegg for vaskemaskin i bakkant.

Toalett:
Også i mellomgang mot stuen er det et eget toalettrom. Dette rommet er innredet med vegghengt klosett, servant på innredning og speil m/lys.

Innvendig bod/kott:
I mellomgangen mot stuen er det et teknisk rom/bod på ca 3 m2.

Soverom:
Det er tre soverom i leiligheten. To av soverommene ligger til høyre i entréen, og det siste har adkomst fra mellomgangen mot stuen. Hovedsoverommet har god plass til en dobbeltseng. Her er det montert en skyvedørsgarderobe og man har utgang til en privat balkong på ca 4 m2.

Stue:
Fra mellomgang kommer man inn i stuen. Her er det skråtak hvor det er målt takhøyde på hele 3 m på det høyeste. Denne løsningen gjør at man får en god romfølelse, og dette kombinert med de mange vindusflatene mot sydvest gjør at stuen oppleves lys og luftig. Her har man plass til en sittegruppe samt en liten kosekrok ved peisen i hjørnet. Fra stuen er det videre utgang til balkong på ca 10 m2 eller kjøkken i delvis åpen løsning.

Kjøkken:
Innholdsrikt kjøkken fra HTH. Rommet er stort og luftig, og har godt med benke- og skapplass. Her er det innredning med glatte fronter, laminat benkeplate med nedfelt vask- og skyllekum og fliser og belysning over benkeplaten. På kjøkkenet er det integrert induksjonstopp, komfyr, oppvaskmaskin og kombinert kjøl og frys som medfølger salget. Det er også god plass for plassering av et spisebord og store vindusflater gjør at dette rommet også oppleves lyst og luftig.

Oppvarming

Det er elektrisk oppvarming med vedfyring i stuen. På badet er det gulvvarme.

Tomten

Eiet fellestomt på ca 12.660 m2. Tomten er pent opparbeidet med bl.a gressplen, lekeplass og internveier.

Parkering

Parkering på egen biloppstillingsplass i carport. Ellers er det parkering på oppmerkede plasser.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Sameiet

Sameiet Bjørnstad BK3 er et nyere opprettet sameie bestående av 56 seksjoner. Boligene ligger i et nyere område på Bjørnstad og det er Block Watne som har vært utbyggere.

Det har nylig vært sameiermøte og av årsberetningen fremkommer det at det i 2019 er gjennomført 8 styremøter, med til sammen 32 saker. Av større arbeid har det blitt tatt opp et felleslån i forbindelse med utvendig maling av alle byggene, og dette arbeidet pågår nå. Det er inngått avtale med Østfold Anlegg som har fått ansvar for snømåking, strøing, feiing, samt gressklipping. Styret vil i 2020 fortsette arbeidet med å ferdigstille alle fellesarealer, samt påse at malerarbeidene blir avsluttet.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 1.089.212. Dette er kr 154.439 lavere enn budsjettert og skyldes senere innflytning enn først antatt. Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 2.787.778. Dette er kr 1.774.000 mer enn budsjettert og skyldes i hovedsak nødvendige bygningsmessige utbedringer. Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2019 var kr 1.094.622.

Styregodkjennelse

Styret trenger ikke å godkjenne ny(e) seksjonseier(e)

Dyrehold

Det er tillatt med dyrehold såfremt det ikke er til ulempe for andre beboere. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

Ligningsverdi

Ifølge offentlige registere mangler boligen formuesverdi. Dette

Eiendomsskatt

Da boligen er nyoppført og man ikke har bodd der ett år ennå, opplyser kommunen at de ikke kjenner samlet gebyr for kommunale avgifter, men årsprognosen for 2020 er estimert til kr 8.338,- eksl. eiendomsskatt. Kommunen opplyser også at det ikke betales eiendomsskatt på nybygg de første 3 årene, men denne regelen opphører fra skatteåret 2021.

Felleskostnader

2 866,- pr Mnd
Bl.a drift og vedlikehold, kabel Tv og internett, forretningsførsel, renter og avdrag på felleslån og caport.

Lånevilkår

Sameiet har følgende lån og vilkår pr 20.05.20:
- OBOS bank, annuitetslån, kr 2.403.485,-, flytende rente 3,8%, restløpetid 6 år 4 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i sameiet og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i sameiets styre eller sameiermøte.

Kjøpers ansvar for øvrige sameieres mislighold

For felles ansvar og forpliktelser hefter den enkelte sameiere i forhold til sin sameiebrøk, jf eierseksjonsloven § 24.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 18.10.2019.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Dagboknr.: 2018/599269-1/200 - Seksjonering
Dagboknr.: 2020/64376-1/200 - Omnummerering ved kommuneendring

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

3 590 000,- (Prisantydning)
53 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 643 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
28,- (Utskriftsgebyr)
91 070,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 643 000,-))
--------------------------------------------------------
102 640,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 745 640,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 29.05.2020 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, verdi- og lånetakst, egenerklæringsskjema, vedtekter, husordensregler, info om kommunale avgifter og info fra feiervesen.
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

710200127