Birger Olivers vei 14 A

2-roms oppussingsobjekt i 4 etg. Garasjeplass. Stor vestvendt terrasse på 13 m². Fantastisk fjordutsikt. Gode solforhold

Velkommen til Birger Olivers vei 14A!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 3 200 000

BRA / P-rom
53 m² / 53 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.8747926654442 breddegrad, 10.7950381377344 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 226 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 3 200 000
Andel fellesgjeld kr 11 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 3 226 385
Felleskostnader kr 2 838 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 53 m²
Bruksareal (BRA) 53 m²
Etasje 4
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Birger Olivers vei 14 A
Kommune Oslo
Byggeår 1983
Energimerket Rød E

Kontakt Sondre for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Birger Olivers vei 14 A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til 2-roms andelsleilighet beliggende i lavblokkens 4 etasje med fantastisk fjordutsikt. Leiligheten fremstår som oppussingsobjekt med stort potensiale. Her kan du få et helt eget preg på leiligheten. Verandaen er vestvendt og på hele 13 kvm, med gode solforhold.

Beliggenhet

Nydelig beliggenhet i et attraktivt og veletablert boligområde på Nordstrand/Kastellet like ved Nordseterskogen som er et idyllisk skogholt med store grøntområder. Leiligheten ligger flott til i 4 etg. med nydelig fjordutsikt og stor vestvendt terrasse med gode solforhold.
Kort vei til offentlig kommunikasjon, Holtet, Sæter, Ekeberg og Lambertseter, hvor man finner et stort utvalg av fritidskativiteter, butikker, spisesteder, bensinstasjon og diverse servicetilbud.

Gangavstand til trikkeholdeplass på Kastellet og Sørli med rute 18 og 19. På Holtet finner man blant annet populære Jacob`s med post i butikk, klesbutikker, bank, helsesenter (BestHelse), apotek, bakeri og jernvareforretning. På Lambertseter finnes blant annet et stort utvalg av butikker og spisesteder, Deichmanske bibliotek, Symra Kino og Lambertseter Bad/svømmehall.

Et rikt fritidstilbud i nærmiljøet, med blant annet flotte turområder i Byskogen, Brannfjellskogen og Ekebergsletta samt på Ekeberg. Området rundt Ekebergsletta kan blant annet by på fasiliteter som Ekebergparken med skulpturer, lysløype, idrettsanlegg, minigolfbane, husdyrpark og ridesenter, store friområder, Ekebergrestauranten m.m. Nærthet til Oslofjorden hvor det er flere hyggelige badestrender, som blant annet Ulvøya, Nordstrand bad og Katten.

Et mangfold av tilbud i lokale idrettslag og foreninger, i tillegg til Lamberseters idrettsforening med friidrettsanlegg og fotballbaner på Lambertseter.

Bebyggelse

Terrasseblokk oppført i 1983 over 4 etasjer pluss garasjekjeller. Leiligheten har en flott intern beliggenhet i 4 etg.

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer og kjeller med garasjeanlegg som er oppført med bærende betongkonstruksjon i etasjeskillere og leilighetskillende vegger. Utvendige fasader er kledd med liggende malt panel og noen malte betongoverflater. Yttertak er flatt og tekket med papp. Innervegger i bindingsverk kledd med plater.

Areal

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Standard

2-roms andelsleilighet i beliggende i lavblokkens 4. etasje av totalt 4 etasjer og kjeller med garasjeanlegg. Leiligheten består av entre, bad/wc, kjøkken, soverom m/alkove og stue med utgang til vestvendt terrasse på 13m² med flott fjordutsikt, gode solforhold og bod på 2,3m².

Entre: Mulighet til henge og sette fra seg sko og jakker. I entréen er det porttelefon.

Bad/wc: Badet er romslig med godt potensial. Består av badekar, overskap m/speil, wc og opplegg for vaskemaskin.

Kjøkken: Det er åpen stue og kjøkkenløsning. Mulighet til mye skap og benkeplass og sittegruppe. Kjøkkeninnredning med hvite og gråmalte fronter, utslag/oppvaskkum i rustfritt beslag, ettgrepskran og laminert benkeplate. Behov for modernisering.

Soverom: Stort og romslig soverom med en alkoveløsning inne på soverommet.

Stue: Stuen er romslig med god mulighet til stor sofagruppe. Det er store vinduer som gir rikelig med naturlig lys. Fra stuen er utgang til stor vestvendt terrasse på 13 kvm med helt nytt balkongdekke. Frem til neste vår skal det ikke benyttes tremmer, tepper e.l. på de nylagte terrassene, da membranen må herdes.

Det følger 1 kjellerbod på ca 5kvm + bod på terrasse. Fellesvaskeri i nr. 14 B.

Følgende har fått TG2 i Tilstandsrapporten av Ingar Hagen takstmann. Objektet er å regne som oppussingsobjekt, så vi anbefaler modernisering.
TG2 - Vinduer - grunnet alder
TG2 - Entredør - slitasje på dørblad
TG2 - Innredning dører - overflatebehandling og alder
TG2 - Overflate innvendig gulv/vegger bad - Noe dårlig fall. Fuktverdier. Ukjent membranløsning
TG2 - Inredning og garnityr våtrom - Frontpanel til badekar mangler
TG2 - Overflate innvendig gulv tørrom - Bruksslitasje
TG2 - VVS - installasjoner - grunnet alder på røropplegg.

Følgende har fått TG3
TG3 - Overflate innvendig vegger - Mye sår i overflater. Tapet er stedvis fjernet. Det er tatt hull/åpnet i vegg mellom soverom og omkledningsrom
TG3 - Kjøkken - Bruksslitasje på skapinnredningen. Fronter på overskap er snudd ut/inn. Det anbefales å installere waterguard/automatisk lekkasjestopper med fuktsensor på gulv.

Utstyr

Skrusikringer i sikringsskap med hovedsikring på 25 amp.

Dør-calling med åpner, røykvarsler og kabel-TV/bredbåndstjenester fra GET i leiligheten.

Oppvarming

Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Varmtvann fra felles anlegg.

Tomten

Eiet tomt, 18 664,6 m²
Fellestomten består av noe naturtomt samt pent opparbeidede arealer med asfalterte gang- og stikkveier, grøntareal og flere lekeplasser.

Parkering

1 garasjeplass i felles garasjeanlegg medfølger. Det er her mulighet til å sette opp el-bil lader. Flere gjesteparkeringsplasser, se regler om bruk i opplysningsbrev fra forretningsfører. Ellers i gate etter gjeldende bestemmelser.

Vei/vann/avløp

Offentlig

Forretningsfører

OBOS.

Borettslaget

Borettslaget som har adresse Birger Olivers vei 12-28 består av 110 andelsleiligheter, fordelt på 9 bygninger, hvorav 6 rekkehus og 3 blokker. Første innflytting i borettslaget skjedde i 1984.

Bra opparbeidet utearealer med busker, trær, lekeplasser og asfalterte gangarealer. Borettslaget må regnes som skjermet og barnevennlig innenfor borettslaget område. Fellesvaskeri, garasjeanlegg og gjesteparkering i borettslaget, ellers vanlig gateparkering etter stedets regler. Nordseterskogen borettslag har investert i ladeinfrastruktur for lading av el-kjøretøy for beboere i borettsalget. For mer informasjon, kontakt styret.

2020: Ny dør til hovedinngangen. Det vil bli mulighet for nye låser til den enkelte eiers ytterdør, ved henvendelse til styre. Betongrehabilitering, mer info under årsoversikt.
Diverse rehabiliteringer i borettslaget: 2013-2015: Utvendig rehabilitering av bygningsmassen med utskifting av råteskadet treverk, skifte av gavlvegger (20c, 22d og 24d), utskifting av defekte vinduer, inngangsdører og terrassedører, utskifting/reparasjon av takrenner og nedløp, utskifting av jord i terrassekassene i blokkenes øverste etasje, renovering av slitte/defekte terrassedekker i blokkene,
fjerning av løs maling på overflater, reparasjon av skadet betong og maling av alle utendørs flater i betong og tre.
2009: Takomtekking av blokker og rekkehus.
2007: Asfaltert gangveier, oppgradert lekeplassen/miljøparken.
2005: Skifer utvendige trapper, garasjer, inngjerdet gjesteparkeringen.
2003: Rehabilitert fasader.
For øvrige rehabiliteringer i borettslaget, se årsberetning. Det anbefales alltid og sette seg inn i
vedtekter, regnskap og husordensregler.

Multiconsult gjennomførte i 2019 befaring for kontroll av betong på utvalgte bygningsdeler i Nordseterskogen brl i Birger Olivers vei 12, 14 og 16. Betongtverrvegger og yttervegger i parkeringskjelleren ble inspisert fra innvendig side, mens over- og underside av balkongdekker og skillevegger på balkonger ble inspisert utvendig. Det ble anbefalt av Multivonsult at det gjennomføres rehabilitering innen 3-5 år. Når det gjelder denne leiligheten var det skade på membranen på terrassen, og tiltak var å slipe ned og legge nye smøremembran.

Styret har engasjert Viking Entreprensør As som har lang erfaring fra slike oppdrag, for å utføre betongrehabilitering av terrassedekker i blokkene og rekkehusene, samt vegger i grasjeanlegget. Arbeidene er begyne t i slutten av august (uke 35). Dette er et prosjet det har vært jobbet med i lang tid, og styret følger faglige råd i forhold til tekniske løsninger innhentet fra Multiconsult. Det er imidlertid valgt et noe begrenset prosjektomfang, hvor kun det mest nødvendige arbeidet utføres. Dette i et helhetsperspektiv knyttet til borettslagets vedlikeholdsplan, hvor det er estimert behov for en større rehabilitering om 10 til 15 år.

Følgende arbeider var planlagt og er nå i avsluttende fase:

Betongrehabilitering av alle terrasser i 4. etasje i blokker der det ikke er fliser. Oppboring av større nedløp til takrenner på disse terrassene.
Betongutbedring av en del skader i 3.etasje terrasser i blokker.
Betongrehabilitering av 2 terrasser i rekkehus (de som har påvist skade på originalt terrassedekke).
Betongrehabilitering på veggflatene i hele garasjen.

Styregodkjennelse

Kjøper må godkjennes av borettslaget. Dersom styret i borettslaget ikke godkjenner kjøper som ny eier, må boligen videreselges for kjøpers regning og risiko.

Dyrehold

Se husordensregler.

Forsikring

Forsikret hos: Tryg Forsikring - polisenummer 6591372.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig:
kr 869 022
Som sekundærbolig:
kr 3 128 480

Felleskostnader

2 838,- pr Mnd
ommunale avgifter, felles forsikring, drift og vedlikehold, Tv/brebånd fra Get, energi/fyring av felles mm.

Lånevilkår

Lån 1) OBBK01-98207758302 A
Restsaldo: 1.500.000,-,-
Restsaldo andel: 10.563,-
Rest løpetid: 9 år og 2 mnd
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rentesats: 1,90%


Lånet er avdragsfritt frem til 01.12.20. Estimert endring etter avdragsfrihet er 90,-.

Borettslaget har fått innvilget lån i OBOS-banken med 3 millioner. Det er tatt ut kr 1 500 000 av lånerammen. Det gjenstår 1,5 millioner av lånerammen som er planlagt tatt ut i 2020. Det vil derfor kunne påregnes øknings i felleskostnadene.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Ombygging, renovering av våtrom skal meldes til styret før oppstart. Dersom rørlegger ser behov for utskifting av sluk, skal andelseier melde dette umiddelbart til styret. Det er kun tillatt med sveisemembran på gulv. Ved bruk av innebygget veggsisterne for toalett, skal denne monteres i sikret sone, over membran og med drenering mot avløp. For øvrig skal arbeidene utføres etter gjeldende forskrifter. Andelseier skal når våtrom er ferdig oversende skriftlig melding til styret, med opplysninger om leilighetsnummer, dato for ombygging,renovering, navn og telefonnummer på membranlegger, rørlegger, elektriker, murer, flislegger og snekker.

Følgende har fått TG2 i Tilstandsrapporten av Ingar Hagen takstmann
TG2 - Vinduer - grunnet alder
TG2 - Entredør - slitasje på dørblad
TG2 - Innredning dører - overflatebehandling og alder
TG2 - Overflate innvendig gulv/vegger bad - Noe dårlig fall. Fuktverdier. Ukjent membranløsning
TG2 - Inredning og garnityr våtrom - Frontpanel til badekar mangler
TG2 - Overflate innvendig gulv tørrom - Bruksslitasje
TG2 - VVS - installasjoner - grunnet alder på røropplegg.

Følgende har fått TG3
TG3 - Overflate innvendig vegger - Mye sår i overflater. Tapet er stedvis fjernet. Det er tatt hull/åpnet i vegg mellom soverom og omkledningsrom
TG3 - Kjøkken - Bruksslitasje på skapinnredningen. Fronter på overskap er snudd ut/inn. Det anbefales å installere waterguard/automatisk lekkasjestopper med fuktsensor på gulv.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til område for bolig.

Totale kostnader

3 200 000,- (Prisantydning)
11 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 211 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 226 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Sondre Kvalvik Steigen

Oppdragsnummer

704200116