Bergkrystallen 29

Lekker 3-roms leilighet med nyere og utvidet bad fra 2015, vedovn og vestvendt innglasset balkong på ca. 8 m² !

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 4,548,504

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 4,200,000

Fellesgjeld: NOK 332,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 16,504

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 3,479

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  Forretningsførselen er utført av OBOS i henhold til kontrakt.

 • Forsikring

  Borettslagets eiendommer er forsikret i If Skadeforsikring med polisenummer 2061875. Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

 • Felleskostnader

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.479,- pr. md.
  Herav:
  Felleskostnader 3.182,-
  HMS 50,-
  Akonto varmtvann 247,-

  Totale felleskostnader inkluderer akonto varmtvann, kabel-tv og bredbånd, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, mm.

  Individuell avregning av varmtvann er vedtatt innført av generalforsamlingen. Ista avregner forbruk av varmtvann (felles beredere i kjeller) en gang i året, normalt per 30.05. Tilgodebeløp refunderes andelseiers konto, eventuelt merforbruk innkreves via husleien eller på egen faktura hvis andelseier har flyttet ut. Måler må avleses ved flytting fra borettslaget. Flyttegebyr vil komme i tillegg til avregnet forbruk, dette vil bli utfakturert til utflytter. Måleravlesningsskjema kan lastes opp fra leverandørens hjemmeside www.ista.no. Avregning foretas av Ista, eventuelle spørsmål om avregningen må rettes direkte til de på telefon 22 88 59 00.

  I ordinær generalforsamling 3. april 2019 fremmet styret forslag om utskifting av vinduer og dører, med økonomiske konsekvenser som er tatt inn bak i innkallingen. I samme innkalling ligger også økonomisk analyse basert på løpende drift. Generalforsamlingen besluttet at utskifting av dører og vinduer skal foretas samlet. Med lånefinansiering over 30 år og med dyreste alternativ som har et kostnadsestimat på kr 38.187.650 er det estimert en økning i felleskostnadene med 4 % fra 01.07.2020, ytterligere 10 % fra 01.01.2023, deretter inflasjonsjustering med 3 % fra 01.07.2024, 3 % fra 01.01.2026 og 3 % fra 01.01.2028. Styret har bestemt seg for å gå for det dyreste alternativet. Felleskostnadene ble vedtatt økt med 4 % fra 1.7.2020, men endringen ble reversert grunnet den ekstraordinære situasjonen landet og verden forøvrig var i. Økningen med 4 % ble iverksatt fra 01.07.2021. Budsjettert rente på nytt lån i kalkylen var som nevnt satt til 3 % pa. Den lave utlånsrenten samt at det ligger an til at prosjektet blir rimeligere enn antatt kan bety at felleskostnadene ikke må økes så mye som skissert i kalkylen. Styret vil imidlertid måtte vurdere dette i sammenheng med vedlikeholdsbehovet generelt. Lån til utskifting av vinduer og balgkongdører er innvilget med 30 millioner i OBOS Banken. Planlagt oppstart er i uke 41,
  antatt ferdigstillelse 8 måneder etter oppstart. 4 millioner av lånerammen ble åpnet med valuta 03.12.2020. Ytterligere 5 millioner av lånerammen ble åpnet med valuta 22.02.2021, ytterligere 7 millioner av lånerammen ble åpnet med valuta 06.04.2021, 5 millioner av lånerammen ble åpnet med valuta 28.04.2021, ytterligere 3 millioner av lånerammen ble åpnet med valuta 07.09.2021. Kr 6 millioner av lånerammen gjenstår. Lånet er avdragsfritt i anleggsperioden. Lånet er omdisponert til å dekke også annet vedlikehold/likviditet som er planlagt utført i 2022/2023.

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader.

 • Totale kostnader

  4 200 000,- (Prisantydning)
  332 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 532 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 504,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 548 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har tegnet boligselgerforsikring.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Lekker gjennomgående 3-roms leilighet i 2. etasje i grønne og barnevennlige omgivelser. Leiligheten har en god planløsning og består av en romslig entré, et nyere bad som ble pusset opp og utvidet i regi av borettslaget i 2015, to soverom med god størrelse, et tidsriktig kjøkken og en lys stue med vedovn og adkomst til en vestvendt innglasset balkong på ca. 8 m² med gode solforhold.
  Leiligheten fremstår godt vedlikeholdt og innflytningsklar.
  Innvendige overflater er belagt med malte slette flater og laminat og parkett på gulv. Boligen disponerer tre boder hvorav to i kjeller på ca. 3,6 m² og 4 m² og en loftsbod med et gulvarealet på ca. 9,5 m² med skråtak.


  Entré:
  Romslig entre. Entredør med som er Brann og- lydklassifisert type b30/35db. Dørcalling.

  Stue:
  Lys og trivelig stue med god plass til spisestue og sofagruppe. Det er vedovn i stuen og utgang til balkong.

  Balkong:
  Vestvendt innglasset balkong på ca. 8 m² med gode solforhold. Balkongen er utstyrt med utelys, strømuttak og plisegardiner på innglassing. Det er fliser på gulv.

  Bad:
  Stort nyere bad som er pusset opp og utvidet i regi av borettslaget i 2015. Overflater er belagt med senket, malt gipshimling med innfelte downlights, flislagte overflater og gulvvarme. Baderomsinnredningen er bestående av
  servant med skuffeseksjon, speilskap med overlys, vegghengt klosett, dusjhjørnmed svingbare glassdører og opplegg for vaskemaskin.

  Kjøkken:
  Tidsriktig kjøkkeninnredning med ett-speils laminerte skapfronter, laminat benkeplate med glass sprutplate bak koketopp og oppvaskkum, ventilator, enkel oppvaskkum og innfelte hvitevarer som koketopp, stekeovn,
  oppvaskmaskin, frittstående kjøl/- fryseskap. Kjøkkenventilator med kullfilter.

  Soverom:
  To soverom

 • Beliggenhet

  Leiligheten ligger fint til i et hyggelig nabolag, på populære Lambertseter/Bergkrystallen. God intern beliggenhet. Nærmeste matbutikker er Kiwi og Rema 1000 kun få minutters gange unna. På andre siden av veien for sistnevnte ligger Bergkrystallen T-banestasjon og Narvesen. Dette er endestasjonen, og linje 1 og 4 tar deg enkelt ned til eksempelvis Oslo sentrum. Lambertseter senter kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger i tilknytning til senteret. Videre er det kort kjøretur til Sæter Torg, hvor det blant annet finnes interiørbutikker, flere kaffesteder, samt spisestedene Egon, Wok`n roll og Burger King.

  Nærområdet kan ellers by på flere fritidsaktiviteter, ettersom Lambertseter bad og Lambertseter friidrettstadion ligger i gangavstand til boligen. Nærmeste treningssenter ligger på den gamle delen av Lambertseter senter. Dersom løpetur eller gåtur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt til så måte. Denne starter ved "Grisern", som ligger rett nedenfor friidrettsbanen, og er en populær turrunde for beboerne i området. Dersom man ønsker større turområder er det heller ikke lang vei til hyggelige Ekeberg, Østensjøvannet eller Østmarka. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt ift å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er derfor et område som passer alle!

 • Bebyggelse

  Området består i hovedsak av blokkbebyggelse.

 • Adkomst

  Enkel adkomst via Bergkrystallen. Det vil bli skiltet med Obos Eiendomsmeglere visningsskilt ved oppsatte fellesvisninger.

 • Byggemåte

  Lavblokk på 4 etasjer loft og kjeller med bærende konstruksjon i betong. Skillende dekker i armert betong. Fasader forblendet med pusset og malt mur. Klassisk saltakkonstruksjon antatt tekket med papp/membran.

 • Areal

  Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 75 kvm

 • Standard

  Følgende bygningsdeler er vurdert til TG 2 i tilstandsrapporten:
  Etasjeskille/gulv mot grunn grunnet målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
  Radon, fordi det ikke er foretatt radonmålinger, og bygget heller ikke er utført med radonsperre.
  Ventilasjon på bad fordi rommet har kun naturlig ventilasjon og naturlig avtrekk.
  Avtrekk på kjøkken fordi kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter). Det er manglende mekanisk avtrekk fra kokesone i kjøkken.
  Vannledninger fordi det er irr på rør. Det registreres noe korresjon på en fordelerstokk i vannskap. Ingen tegn til lekkasje.

  Øvrige bygningsdeler er vurdert til TG 1, TG 0 eller ikke vurdert.

 • Oppvarming

  Boligen er oppvarmet med vedovn i stue, gulvvarme på baderom og
  panelovner.

 • Tomten

  Andel i eiet tomt på 71 819 kvm.
  Borettslaget har pene, velstelte fellesareal. Asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Skjermet og barnevennlig innenfor borettslagets område, der utearealet er opparbeidet med lekeplasser, ballplass, sittebenker mm. Store, tilstøtende grøntareal.

 • Parkering

  Borettslaget har garasje- og parkeringsplasser som fordeles etter venteliste. Ellers er det gateparkering etter gjeldende regler. Planlegging av etablering av parkeringsplasser med lademulighet for el-bil er påbegynt, og var senest oppe på beboermøtet som ble avholdt mars 2020.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig

 • Borettslaget

  Bergkrystallen borettslag, organisasjonsnummer 950201746.

  Bergkrystallen borettslag er et hyggelig og veldrevet borettslag sentralt beliggende på Lambertseter. Nærhet til både Lambertseter senter og grøntområder gjør at borettslaget er populært blant beboerne. Laget består av 481 andelsleiligheter og 1 tjenesteleilighet, og har adresse:
  Bergkrystallen 1-37, 2-20
  Feltspatveien 30-64, 31-45

  Borettslaget har vaktmester som tar seg av den daglige driften, samt det løpende vedlikeholdet. Borettslaget har også avtale om renhold av lagets fellesarealer. TV-signalene i borettslaget leveres av Riks TV i samarbeid med ATMcom.
  Borettslagets hjemmeside; www.vibbo.no

  Lagets selskapslokale "Kjellerstua" er fin å leie til store og små anledninger. Lokalet ligger i kjelleren i Feltspatveien 34, og har bordplass til ca 25 personer, pluss en hjørnesofa. Her er det også kjøkken med ovn, kjøleskap, oppvaskmaskin og toalett.

  Bergkrystallen borettslag er et velholdt borettslag, se under for vedlikeholdshistorikk hentet fra årsberetningen side 44:
  - 2020-2021: Utskifting av vinduer og balkongdører i borettslaget.
  - 2017-2019: Utomhus/grøntplan.
  - 2017-2018: Omtekking av tak med stålplater og vask av tak med betongtakstein. Rehabilitering av piper. Vask og utbedring av fasader. Vask av balkongplater og fasade, lokale utbedringer. Overflatebehandling av balkonger. Vask av tak med betongtakstein. Omtekking av tak med stålplater og vask av tak med betongtakstein.
  - 2017: Oppstart av arbeid med rehabilitering av piper, tak, balkonger og fasade.
  - 2015: Taket på Kiwibygget rehabilitert. Oppstart av utemiljøprosjekt.
  - 2013 - 2015: Drenert rundt langblokkene i Bergkrystallen 1-37 og Feltspatveien 43-45 og 56.
  - 2013 - 2014: Etablert søppelbrønner.
  - 2013 - 2016: Rør- og våtromsprosjekt. Alle rør skiftet. I den forbindelse er varmtvannsbereder i leiligheten koblet ut, og felles bereder er satt i kjeller.
  - 2012: Skiftet overlys/takluker i punktblokkene. Montert nye lamper i oppgangene.
  - 2011: Oppgradering av Calling-anlegg, porttelefoner, dørpumper og låssystem.
  - 2010 - 2012: Utbedring av verandatak fortsetter.
  - 2009: Renset ventilasjonssystemet i boligene.
  - 2008 - 2009: Oppgradert til digitalt kabel-tv. Impregnert tegl. Reparert verandatak i Bergkrystallen nummer 1 til 25. Reparasjonsarbeid fortsetter.
  - 2008: Malt alle dører, vinduer, balkonger mm. Alle vinduer og balkongdører, samt trevegg på balkongene er malt med to strøk. En del vinduer er skiftet ut. Malt barnehage, vaktmesterhus samt vaskeri. Reparert noen balkongtak. Besiktiget piper der det er meldt fra om plager med nedslag. Nye entredører, lånefinansiert. Tilbudt lånefinansiering gjennom borettslaget til utskifting av entredører.
  - 2007: Utskifting av tv/data og radiokabler. Pusset opp oppganger, nye postkasser. Satt opp sykkelstativ.
  - 2004: Høytrykkspylt soil- og grenrør.
  - 2002 - 2005: Rehabilitert pussisolerte fasader.
  - 1993 - 1999: Utbedret det elektriske anlegget.
  - 1991: Dørtelefoner.
  - 1990 - 1991: Etterisolert, ny fasadebekledning. Nye, større balkonger.
  - 1989: Lagt om tak og piper.
  - 1983-1984: Nye vinduer. Nye inngangsdører.

  På generalforsamlingen i 2017 ble det vedtatt videre vedlikehold/rehabilitering i borettslaget. Mye av de planlagte arbeidene er nå utført, se oppstilling over. Budsjettert kostnad og estimert lånebehov var omtrent kr 45 000 000,- inkl mva, og skulle finansieres ved låneopptak i OBOS-banken. Lån ble bevilget med kr 45 000 000,- Lånet var avdragsfritt i prosjektperioden. Gjenstående arbeider omfatter ferdigstillelse av utemiljøprosjekt og ferdigstillelse av arbeidet med utbedring av ventilasjonskanalene.

 • Dyrehold

  I henhold til husordensreglene er det tillatt å holde hund. For mer informasjon se husordensreglene side 4.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger ferdigattest.

 • Utleie

  Utleie av boligen reguleres av borettslagsloven, søknad må sendes til styret.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Dekodere for mottak av digitale TV-signaler er borettslagets eiendom, og skal stå igjen i boligen i forbindelse med salg. Lampe på soverom medfølger ikke.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til byggeområde for bolig, friareal, område avsatt for sporvogn, mm.

  Eiendoms- og byfomyelsesetaten har foreslått å omregulere Bergkrystallen torg, et område på ca. 10 dekar inntil Bergkrystallen T-banestasjon. Det er blitt foreslått en omregulering fra sporvognsområde og parkeringshus for boliger til byggeområde for boliger; kombinert bebyggelse bolig, kontor forretning, bevertning, tjenesteyting; barnehage og torg. Det er blitt foreslått et høyhus og en langblokk. For mer informasjon, se saksnummer 201109678 hos Plan og Bygningsetaten i Oslo Kommune.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  704220040

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Det praktiseres vanlig styregodkjenning i borettslaget. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Dersom kjøper ikke blir godkjent som ny andelseier blir andelen solgt videre for kjøpers regning og risiko.

 • Lånevilkår

  Spesifikasjon om selskapets lån og vilkår ihht. forretningsfører i brev datert 11.04.22.
  Borettslaget har ett lån i Husbanken og 3 lån i OBOS.

  Lån )
  Restsaldo: 8.243.037,-
  Restsaldo andel: 18.335,-
  Rest løpetid: 9 år
  Terminer pr. år: 2
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 0,89 %


  Lån )
  Restsaldo: 44.953.000,-
  Restsaldo andel: 99.991,-
  Rest løpetid: 35 år 8 md
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 1,75 %
  Avdragsfrihet ut 2022
  Estimert endring etter avdragsfrihet: kr 167,-

  Lån )
  Restsaldo: 72.297.132,-
  Restsaldo andel: 160.795,-
  Rest løpetid: 24 år 5 md
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 1,75 %


  Lån )
  Restsaldo: 23.518.156,-
  Restsaldo andel: 52.312,-
  Rest løpetid: 28 år 8 md
  Terminer pr. år: 12
  Type rente: Flytende
  Rentesats: 1,75 %

  Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei.

  Det er avdragsfrihet på Annuitetslån 2 tom 01.12.2022. Forretningsfører estimerer en økning i felleskostnadene på henholdsvis kr 167,- etter endt avdragsfrihet. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Avdelingsleder/ Eiendomsmegler MNEF Heidi Furset

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål