1 av 21

Bergfrueveien 12C

Pen og innholdsrik 4-roms toppleilighet | Flott utsikt | To gode balkonger | Garasjeplass

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 3,253,360

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,990,000

Fellesgjeld: NOK 254,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 9,360

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 4,804

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS Østfold

 • Forsikring

  Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
  Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

 • Felleskostnader

  4 804,-
  Bl.a renter og avdrag på fellesgjeld, forretningsførsel, drift og vedlikehold av brl, bygningsforsikring, kommunale avgifter inkl eiendomsskatt, strøm i fellesareale, kabel-tv, bredbånd og trappevask.

  Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.804,- pr. md.
  Herav:
  Parkering 70,-
  Garasje 115,-
  Felleskostnader 4.180,-
  Trappevask 67,-
  Kabel-tv 372,-

  Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld: kr. 254.000,- pr. 01.11.22
  Andel felles formue: kr. 52.122,- pr. 31.12.21

  Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
  Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

 • Totale kostnader

  2 990 000,- (Prisantydning)
  254 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  3 244 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  5 400,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  --------------------------------------------------------
  9 360,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  3 253 360,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Eierskifteforsikring

  Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
  Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Pen, innholdsrik leilighet med rolig og tilbaketrukket beliggenhet på Vallefjellet på Rolvsøy. Leiligheten ligger i 4.etg med flott utsikt og har en god planløsning med tre soverom, romslig bad med separat wc, pent kjøkken og spisestue og stue. Boligen er gjennomgående og har en balkong på hver side for maksimal utnyttelse av solforholdene, hvorav den ene er glasset inn og kan benyttes på store deler av året.
  Av oppgraderinger i senere tid kan det nevnes bl.a: Bad ble pusset opp i 2013 og det på samme tid lagt nytt gulv i stuen og montert mdf-panelplater på to soverom. Kjøkken ble pusset opp i 2015 med ny innredning, hvitevarer og oppussing av overflater. Det ble installert varmepumpe i 2020 og overflater i stue, gang og et soverom er malt i 2021-2022.
  Montert ny markise på terrasse i 2022

  På innvendige overflater er det i hovedsak laminat og fliser på gulv, malt tapet og mdf-plater på vegger og slette malte himlinger.

  Entre:
  Fra felles trappegang kommer man inn i leilighetens entré. Her er det en romslig skyvedørsgarderobe med plass til å sette fra seg sko og henge fra seg yttertøy. Her får man to av soverommene på venstre hånd, og ellers adkomst videre til øvrige rom i leiligheten.

  Kjøkken:
  Pent og lyst kjøkken med god benk- og skapplass. Kjøkkeninnredning med profilerte, fronter og takhøye skap som utnytter plassen god. Integrert induksjonstopp, stekeovn og mikrobølgeovn og laminat benkeplate med planlimt vask- og skyllekum. Fliser og belysning mellom benk- og overskap. Kullfilterventilator over kokeplass.
  På kjøkkenet er det god plass til et kjøkkenbord og her finnes også en praktisk bod/matbod. Herfra er det også utgang til innglasset balkong vendt mot vest.

  Stue:
  Stuen er lys og luftig med naturlig inndeling hvor man får plass til både spisebord og en sittegruppe. Store vindusflater slipper inn godt med naturlig lys og fra stuen er det utgang til balkong med flott utsikt over nærområdet.

  Uteplass/Balkong
  Leiligheten er gjennomgående og har balkong på begge sider. Fra stuen er det adkomst til balkong vendt mot øst med flott utsikt mot nærområdet og mot østsiden i Fredrikstad. Fra kjøkkenet kommer man ut på en trivelig innglasset balkong mot vest. Her får man ettermiddagssol og fint utsyn mot borettslagets fellesområder og siden balkongen er innglasset fungerer den fint som utestue fra tidlig vår til sen høst

  Bad:
  Romslig bad med flislagte overflater på gulv og vegger. Innredet med servantinnredning med speilskap, dusjkabinett og opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i gulv og mekanisk avtrekk.
  I tilknytning til badet er det et separat wc-rom.

  Soverom:
  Leiligheten har tre soverom. Hovedsoverommet ligger med adkomst fra stuen og har plass til dobbeltseng og med romslig skyvedørsgarderobe. De to andre soverommene ligger med adkomst fra entré og har fin størrelse for barnerom, gjesterom eller kontor. Mulighet for å fjerne lettvegg mellom disse rommene for evt. lage et større rom.

  Parkeringsplass/lagringsbod:
  Det medfølger parkeringsplass i parkeringskjeller og utvendig lagringsbod.

 • Beliggenhet

  Boligen er tilknyttet Vallefjell I borettslag som er et av distriktets største lag med sine 221 leiligheter. Laget består av 3 terrasseblokker som ligger med front til Rolvsøyveien og 2 langblokker som er trukket mer tilbake på lagets store tomt. Tomten er forøvrig både pent opparbeidet med prydbusker, blomsterbed, lekeplass, grillplasser og også naturtomt. Det er stor parkeringsplass for beboerne med egne plasser for gjester. Asfalterte internveien som er bilfrie og bidrar til et trygt og rolig bomiljø. I tillegg til skogsområde så grenser borettslaget i bakkant til 4- og 8-mannsboliger i Reinroseveien og Moselia.

  Bergfrueveien ligger omtrent midt i mellom Fredrikstad og Sarpsborg med meget gode bussforbindelser til begge byene. Direkterute til Kalnes har du også med avgang i Rolvsøyveien. Med bil er du ute på E6 på 10 minutter og du tar deg da raskt innover til Moss og videre til Oslo eller nedover mot Halden og svenskegrensen. For små og store innkjøp har du i Dikeveien som ligger ved avkjøringen til boligen i Rolvsøyveien et handelsområde med et rikholdig utvalg av ulike forretninger, deriblant flere dagligvareforretninger.

  Med sine landlige omgivelser er området også attraktivt for deg som liker å bruke naturen. Du har et godt utgangspunkt for å benytte de fine og nærliggende turområdene rundt Borredalen og Fredrikstadmarka for trening og fine turer både sommer og vinterstid.

 • Bebyggelse

  Boligen ligger i 4 etg i en boligblokk som er en av flere i samme område. Bygget er oppført med bærende konstruksjoner i betong, flat takkonstruksjon som er tekket med pvc duk. Vinduer med isolerglass. Terrasse på begge sider av boligen.

  For ytterligere informasjon vises det til tilstandsrapport vedlagt salgsoppgaven.

 • Adkomst

  Se kartskisse.

  Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

 • Byggemåte

  Boligblokk bygget i 1973. Bygningen antas fundamentert med betong til fjell. Støpt gulv på
  kult i kjeller. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong/mur. Yttervegger av betongelementer og utfyllende bindingsverk, forblendet med teglstein og liggende kledning samt noe fasadeplater. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie (ikke besiktiget).

 • Innhold

  Leiligheten ligger i 4.etg og inneholder: Entré, tre soverom, bad, wc, kjøkken med utgang til innglasset balkong og spisestue og stue med adkomst til østvendt balkong.

  Det medfølger en utvendig bod samt garasjeplass i kjelleren.

 • Areal

  Primærrom: 84 kvm, Bruksareal: 99 kvm

  Innglasset balkong er medtatt i boligens BRA som S-rom.

  Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

  Definisjon av arealtyper følger av veilederen til NS3940.
  Bruttoareal (BTA): er boligens fulle areal, medregnet ytterveggene.
  Bruksareal (BRA): er bruttoarealet minus arealet som opptas av Yttervegger.
  P-rom: er en forkortelse for nettoareal primære rom og angir netto-arealet av alle de primære rommene i enheten innvending, inklusive innvendige delevegger.

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Definisjon:
  TG0: Ingen avvik
  TG1: Mindre eller moderate avvik
  (TG0 og TG1 gjengis ikke i salgsoppgaven)
  TG2: Avvik som kan kreve tiltak
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak
  TG3: Store eller alvorlige avvik

  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.

  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

  Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport:
  Tekniske installasjoner > Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på innvendige vannledninger.
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt
  på innvendige avløpsledninger.
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift.
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg: Automatsikringer. Takstmann har ikke
  elektrokompetanse, og det elektriske anlegget er derfor ikke faglig vurdert.
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder. Åpninger i rekkverk er ikke i henhold til krav i dagens
  forskrifter.
  Våtrom > Overflater vegger og himling > Bad/vaskerom: Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgrad settes av hensyn til alder. Det er ikke direkte vannpåkjenning på veggene, noe som er bra.
  Våtrom > Overflater Gulv > Bad/vaskerom: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til
  gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Det er påvist avvik i fallforhold til sluk i forhold til krav i forskrift på byggetidspunktet. Overflatene ser visuelt bra ut, tilstandsgrad settes av hensyn til alder. Det er ingen direkte vannpåkjenning
  på gulvet, noe som er bra.
  Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt >Bad/vaskerom: Vurdering basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for membran/tettesjikt er oppbrukt. Det dusjes i dusjkabinett og det er derfor ingen
  direkte vannpåkjenning på gulvet, noe som er bra. Ved endret bruk kan dette medføre en dårligere tilstandsgrad enn dagens
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken: Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen. Det er ikke alltid det er godkjent av borettslagene å føre denne luften i felles kanaler eller ut av bygningen. Det vil i de tilfeller ikke være mulig å oppnå bedre tilstandsgrad.
  Spesialrom > Overflater og konstruksjon > Toalettrom: Toalettrom har kun naturlig avtrekk fra rommet, NS3600 krever mekanisk avtrekk for å kunne gi TG 0/1. Toalettrom mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør.

  Se vedlagt tilstandsrapport for nærmere utdypning over hva tilstandsgradene gjelder, og i hvilken grad det anbefales utbedringer.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Integrerte hvitevarer og oppvaskmaskin på kjøkken samt vaskemasking på bad kan medfølge.
  Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger i utgangspunktet ikke.

  Kabel-tv og internett via fellesavtale
  Porttelefon
  Varmepumpe
  Innglasset balkong
  Terrassemarkise

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming. Varmepumpe i stuen og varmekabler på bad, ellers oppvarming via panelovner.

  Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

 • Tomten

  Felles eiet tomt. Borettslagets fellesarealer er pent opparbeide med grillplass, lekeplass, asfalterte internveier, gressplen og naturtomt. Pent beplantet med busker og trær.

 • Parkering

  Det medfølger en garasjeplass i felles garasjekjeller. Ellers er det parkering på oppmerkede plasser etter gjeldende regler. Gjesteparkering på oppmerkede plasser.

  Det er installert el-bil lader på parkeringsplassen.


  Borettslaget har inngått avtale med Ohmia Charging , og fra 01.01.2021 skal alle parkeringsplasser ha tilgang til el-lading.

 • Vei/vann/avløp

  Offentlig tilknyttet

 • Borettslaget

  Vallefjell I Borettslag som består av 221 andelsleiligheter, samt en tjenesteleilighet. Borettslaget har ansatt en vaktmester. Laget arrangerer sosiale aktiviteter.

  Borettslaget har i perioden fra 2009 - 2011 gjennomført rehabilitering av bygningsmassen. Herunder også utvidelse og innglassing av balkonger. Ellers er det tidligere også byttet vinduer, verandadører og utvendig kledning. Innmaten i sikringsskapet er byttet via borettslaget. I 2016 monterte de vannstoppere i ca. 80 leiligheter.

  Styret minner om at silikonbehandling av innglassing av verandaer skal utføres minimum hver vår og høyst. Spray får man kostnadsfritt ved henvendelse til vaktmester.

  I 2020 ble det etablert mulighet for el-bil lading på alle parkeringsplasser i borettslaget. OHMIA charging er leverandør. Man må betale ett oppstartsgebyr dersom man ønsker lademulighet.

  Et utdrag av styrets arbeider i 2021, jf årsberetningen.
  Styret avholdt 15 styremøter i løpet av 2021. Borettslaget fremstår veldrevet og med god økonomi. Det er ikke planlagt omfattende vedlikeholdsarbeid i inneværende år, men det er tatt høyde for uforutsette kostnader. På bakgrunn av gode rentebetingelser i forbindelse med bankbytte vedtok sturet ekstraordinært innskudd på vårt lån med kr. 1.000.000. Tidlig på året foretok styret befaring på hele vårt område og på bakgrunn av denne ble det foretatt rydding av skog av profesjonell aktør. I tillegg til alt vår vaktmester holder i orden, foretok styret en dugnad med å rydde bort kvisthauger. Hele takdekket på blokk 16 byttet ut i forbindelse med lekkasje. Videre ble tre luftstrekk mellom boder og blokk 16 og 12 lagt i kabelgrøfter. Det ble også montert stikkontakter utvendig på bodene og ved inngangen til styrerommet. Garasjeportene og lysarmaturen i garasjeanlegget måtte også erstattes med nytt. Styret følger godt med på kostnader i forbindelse med produkter og tjenester vi bestiller og på denne bakgrunn fant vi en gunstigere strømleverandør. Før julen ringte inn arrangerte styret med den tradisjonelle julegrantenningen. Vi stilte med egen nisse, mat og drikke og godtepose til barna.

  Etter samtale med forretningsfører i september 2022 blir det opplyst at det ikke er noen større planer på gang pr nå.

  Økonomi:
  Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr 11.111.314. Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr 6.759.919,- Resultat 2021 var kr 3 529 272,- og ble foreslått overført til egenkapital
  Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2021 kr 7 044 425 og viser borettslagets likviditet.

 • Dyrehold

  Det er lov å ha en hund eller innekatt etter søknad.
  Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Det foreligger innflytningsattest datert 14.01.1972 og ferdigattest for Innglassing av balkonger og anlegg av ny g/s-vei datert 04.01.2012

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Eiendommen ligger i et regulert område og omfattes av:
  - Kommuneplan Fredrikstad 2020 - 2032. Formål: bebyggelse og anlegg.
  - Reguleringsplan 340 Vallefjellet Rådalen og 341 Vallefjellet - Rådalen Formål: blokkbebyggelse, kjørevei, gang-/sykkelvei og offentlig friområde.
  Eiendommen ligger også under planforslag 1112 Fylkesveg 109 Råbekken-Alvim, varslet igangsatt 17.11.2014.

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 17.11.22 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:
  Nabolagsprofil, ilstandsrapport, selgers egenerklæring, vedtekter, husordensregler, forside energiattest.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

  Copyright
  OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og salgsoppgaven og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

 • Oppdragsnummer
  710220238

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Det er intern forkjøpsrett i borettslaget. Fristen for å gjøre forkjøpsretten gjeldende er 20 dager fra borettslaget mottok melding om at andelen har skiftet eier, med opplysning om pris og andre vilkår.
  Forkjøpsretten avklares av borettslaget/styret etter at bindende bud er akseptert.

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

 • Lånevilkår

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler / Avdelingsleder André Søland

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål