Åsengata 8B

Lys og tiltalende 2-roms i rolig, men sentralt borettslag| Internett/TV inkl | balkong| garasjeplass| 2 boder

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 4,488,554

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 4,250,000

Fellesgjeld: NOK 223,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 15,554

Dekker dokumentavgift, andelskapital og tinglysningsgebyr.

Felleskostnader pr. måned: NOK 3,564

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS eiendomsforvaltning tlf 22 86 55 00

 • Forsikring

  Forsikret hos: IF skadeforsikring - polisenummer 2211088

 • Ligningsverdi

  Formuesverdi for inntektsåret 2019:

  Som primærbolig: kr 1 028 104

  Som sekundærbolig: kr 3 701 174

 • Eiendomsskatt

  Det er innført eiendomsskatt i Oslo. Kommunen starter med boligverdien fra Skatteetaten (4xligningsverdi). Eiendomsskattegrunnlaget er 70 prosent av denne summen. Så trekkes bunnfradraget fra eiendomsskattegrunnlaget. Bunnfradraget er på inntil 4,0 millioner kroner og gjelder kun for boliger og fritidsboliger. Dersom det er et beløp tilbake etter at bunnfradraget er trukket fra, er det grunnlag for å betale eiendomsskatt. Skattesats for eiendomsskatten er 3 promille av dette beløpet

 • Felleskostnader

  3 564,- pr Mnd
  Inkluderer: TV/ internett, varmtvann, felles forsikring, driftskostnader, trappevask

 • Garantiordning

  Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

 • Totale kostnader

  4 250 000,- (Prisantydning)
  223 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  4 473 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  15 554,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  4 488 554,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Velkommen til Åsengata 8B!
  En pen og romslig 2-roms leilighet med balkong og garasjeplass i populært borettslag sentralt på Torshov. Leiligheten ligger i Sandaker borettslag med nærhet til alt man måtte trenge fra grøntområder og turstier til kollektivtrafikk og servicetilbud med nærhet til Oslo sentrum.
  Boligen holder en gjennomgående god standard og fremstår som lys, pen og velholdt. Leiligheten har en god og effektiv planløsning bestående av entré, soverom, bad og åpen stue/ kjøkken løsning med utgang til romslig balkong med hyggelig utsyn mot borettslagets grøntområder og egen bod.

  Entré:
  Innbydende Entre med god plass til oppheng av klær og oppbevaring sko. Gangen er innredet med skyvedørsgarderobe som gir god oppbevaringsplass og gjør det lett og holde rommet ryddig. Fra gangen har man tilgang til bad og stue. Lys parkett på gulv og malte lyse flater. Callinganlegg.

  Bad:
  Pent flislagt bad med varmekabler. Badet er av god størrelse og er utstyrt med opplegg for vaskemaskin, dusjhjørne med inn/ utslående glassvegger, toalett, servant med underskap, speil, overlys og skap. Baderomsinnredningen er moderne i høyglans hvit. Innredningen er fra 2018. Her har man et fint bad med god plass til vaskemaskin og eventuelt tørketrommel i søyle. Rommet er gjennomgående med inngang både fra entré og fra soverom. Baderommet ble rehabilitert i 2004/2005 og borettslagets tilskuddsordning er brukt i denne leiligheten. Tidløst bad med grå gulvfliser, hvite veggfliser og moderne innredning.

  Soverom:
  Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og garderobeløsninger. Rommet oppleves lyst og fint med vindu som slipper inn godt med lys. Rommet er innredet med garderobeskap og er malt i lyse og behagelige fargetoner. Rommet vender ut mot borettslagets stille grøntområder. Rommet har tilgang fra både baderom og stue. Rommet skilles fra stuen med original plassbesparende og praktisk skyvedør. Parkett på gulv og malte slette flater. Taklampen på soverommet følger ikke med i salget og vil bli fjernet før overtakelse.

  Stue/ kjøkken:

  Åpen stue/ kjøkkenløsning med utgang til balkong.

  Romslig stue med god plass til både sofa, tv-møblement og spisebord. Her han man gode muligheter til å møblere på flere måter og sette sitt eget preg på stuen. Rommet er malt i lyse farger med en kontrastvegg i varm tone som gir rommet en god atmosfære. Stuen oppleves lys og luftig da det slippes inn godt med naturlig lys fra store vindusflater ut mot balkong. I tilknytning til kjøkken er det plass til spisebord foran vindu ut mot balkong. Et fint sted og nyte måltidene men man skuer ut over borettslagets fine tomt med gressplener, beplanting og lekeplass. Parkett på gulv og malte slette flater. Taklampe over spisebord følger ikke med og fjernes før overtakelse.

  Kjøkkenet er moderne og pent innredet med hvite lakkerte fronter og grå laminat benkeplate. Kjøkkenet er praktisk med god skap og benkeplass med både over og underskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøleskap, mikrobølgeovn, stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og waterguard. Fra kjøkkenet har man tilgang fin vest/ nordvest vendt balkong på 8 kvm.

  Balkongen har god plass til møblement og har et hyggelig utsyn over borettslagets tomt. Her ser man utover stor gressplen med sittegrupper og felles griller. Både balkongen og borettslagets tomt er fine steder og nyte sommerdagene. På balkongen har man også en bod på 2 kvm for ekstra oppbevaringsplass. Balkongen ligger i 2. etasje fra bakkeplan.

  Annet:
  Garasjeplass i lukket anlegg i naboblokken med mulighet for å etablere elbil lader.
  Loftsbod på 2,2 kvm

 • Beliggenhet

  Attraktiv og populær beliggenhet på Torshov/ Sandaker i et rolig og barnevennlig område. Leiligheten ligger i Sandaker Borettslag som er beliggende midt i mellom flere av Oslos grønne lunger. Med Torshovdalen i umiddelbar nærhet kan man blant annet gå tur året rundt, ake på vinteren og grille om sommeren. Fra toppen av Torshovdalen kan man nye en fantastisk utsikt over byen. Torshovparken og Torshov Kirkepark ligger også like i nærheten og byr på fine tur og rekreasjonsmuligheter. Akerselva ligger 5 minutters gange unna. Her kan man enten spasere ned mot bykjernen, eller ta turen opp mot idylliske Maridalsvannet og stoppe for en dukkert langs elva som byr på flere bademuligheter blant annet i Nydalen, Brekkedammen (populært kalt Stilla) som fungerer som en av Nordmarkas innfartsårer. Det er også flere treningssenter i nærheten som. f.eks. SATS Storo, Sats Nydalen, Mudo Torshov, Sandaker treningssenter og Myrens Sportssenter som blant annet har klatrevegger.

  Er man interessert i muligheten for utendørs lek og moro har man kort vei til Lilleborgløkka og Lilleborgbanen. Her er det flere sandvolleyballbaner, fotballbane, basketballbane og minigolf. Fra boligen er bruker man ca. 5 min til fots hit. Voldsløkka ligger også kun 2 km fra boligen og kan også by på blant annet fotballbane, sandvolleyball, tennisbaner og skøytebane på vinterstid.

  Leiligheten ligger også sentralt i forhold til servicetilbud og butikker. Det er blant annet kort vei til både Sandaker senter og Storo storsenter. Sandaker senter med sine 23 butikker ligger rett nedenfor boligen og er en av dine nærmeste naboer. Her finner du blant annet Vinmonopol, dagligvarebutikk med ferskvaredisk, blomsterbutikk, lege, apotek og bibliotek. For et enda bredere tilbud av butikker kan man spasere opp til Storo storsenter med over 140 butikker finner man alt man måtte trenge fra frisør til klesbutikker og restauranter. Man finner også dagligvarebutikker i umiddelbar nærhet med KIWI Vogts gate kun 200 meter fra inngangsdøren i tillegg til REMA 1000 Torshov kun 10 min unna. Joker Torshov kun 7 min gange fra boligen. Her er det åpent på søndager og helligdager.

  Ellers er det flere restauranter og kafèmuligheter i området med blant annet Åpent bakeri som blir til Lofthus Samvirkelag med pizzaservering på kveldstid. Det er også kort vei til Vogts gate hvor du finner en rekke serveringssteder som f. eks Kaffebrenneriet, Backstube bakeri og Tyren restaurant. Ønsker man nærhet til kulturtilbud har man også dette i Vogts gate hvor du finner Soria Moria som i dag huser blant annet Cosmopolitan scene, Torshovteateret og Nieu Scene. Man har også Trikkestallen i umiddelbar nærhet hvor Oslo nye Theater har scene, i tillegg til cafe og restaurant. Det er også kort vei opp til Nydalen/ Storo. Her finner du ODEON kino, Norges største kinosenter med hele 14 saler og muligheten til å vise filmer i IMAX formatet.

  Flere barnehager og skoler ligger i området. Handelshøyskolen BI ligger 1,5 km til fots unna. Det er god kollektivdekning i området og det er flere muligheter for offentlig transport like i nærheten. T-banen kan du ta fra Sinsen T-banestasjon, Trikk nr. 11, 12 og 18 går fra Sandakerveien(rett utenfor Sandaker senter) eller fra Torshov trikkestopp i Vogts gate. Trikk nr. 17 går fra Sinsenkrysset i tillegg til en rekke busslinjer som går til blant annet Oslo bussterminal, Fornebu, Lillestrøm og Tonsenhagen. Grefsen Stasjon ligger også innenfor gangavstand. Herfra går det flere toglinjer til blant annet L3 Jaren, R30 Gjøvik og L3 Hakadal.

 • Bebyggelse

  Området består i hovedsak av boligbygg, parker/ grøntområder og næringsbygg.

 • Adkomst

  Enkel adkomst fra Åsengata. Det vil bli skiltet med OBOS eiendomsmeglere ved annonserte visninger.

 • Byggemåte

  Boligblokk på 8 etasjer, kjelleretasje og loft som er oppført i bærende og leilighetsskillende betongkonstruksjoner. Yttervegger med platekledning og teglsteinsforblendede på gavlvegger. Flatt yttertak, antatt tekket med papp.

 • Areal

  Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

 • Standard

  Følgende har fått TG2 av takstmann Petter Schanke:
  - Innvendige dører
  - Overflater innvendige gulv og vegger på bad/WC
  - VVS installasjoner bad/WC og generelt
  - Luftbehandling generelt

  Øvrige forhold har fått TG1. Se vedlagt tilstandsrapport for info.

 • Utstyr

  Lamper over spisebord i stue/kjøkken og taklampe på soverom følger ikke med i handelen.

 • Oppvarming

  Leiligheten er elektrisk oppvarmet med panelovner på stue/ kjøkken og varmekabler på bad.

 • Tomten

  Andel i felles eiet tomt på 13 625 kvm. Tomten er pent opparbeidet med asfalterte internveier, gressplener, trær og variert beplantning, samt sittegrupper og sykkelparkering.

 • Parkering

  Garasjeplass i felles garasjeanlegg under naboblokken. Borettslaget har lagt opp infrastruktur som muliggjør etablering av ladepunkt for EL-bil. Evt. montering av ladepunkt bekostes ny eier. Forøvrig gateparkering etter gjeldende regler.

  Boligen ligger i et område som omfattes av ordningen "beboerparkering". Se Oslo Kommune sine sider for mer info.

 • Borettslaget

  Borettslaget består av 344 andelsleiligheter og 1 tjenesteleilighet. Sandaker Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 948471574, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune med følgende adresse: Åsengata 2 A-B-C, Åsengata 4 A-B-C-D, Åsengata 6 A-B-C-, Åsengata 8 A-B-C-D. Første innflytting skjedde i 1975. Tomten ble kjøpt i 1986.

  Større vedlikehold og rehabilitering

  2020 Infrastruktur for elbillading

  2020 Nye høyspentkabler og brytere

  2020 Nye hovedtavler 220 volt

  2020 400 volts tavle for elbilladding

  2020 Utbedring av gangvei 6 c

  2020 Nye vinduer og dører mot balkong

  2019-2020 Nye dører fra garasje

  2018 Oppgradering av utemøbler

  2018 Tilstandsvurdering - bunnledning(avløp)

  2018 Nye lekeapparater

  2017 Skiftet lysarmaturer til LED-lys

  2017 Nye brannslukningsapparater

  2017 Installasjon av fiber

  2016 Nye varmtvannstanker

  2016 Varmepumper på tak

  2016 Ny sprinkelsentral

  2016 Nye nødlys fellesareal

  2015 - 2016 Rørrehabilitering. Bytte av rør for kaldt- og varmtvann.

  2015 Oppgradering av utearealet. Ny asfalt og nye kantsteiner.

  2014 Nye varmekabler ved garasjeinngang

  2013 Oppgradering av inngangspartier. Nye garasjeporter

  2012 Rehabilitering av garasjeanlegg, katodisk beskyttelse av betongvegger

  2011 - 2011 Reparasjon av gangvei/tak i garasje mellom 2 C og 4 A. Ekspansjonstank i fyrrom.

  2010 - 2010 Heisrehabilitering. Inngangsdører med tilhørende låssystemer og dørautomatikk byttet. Skiftet ut garasjeanleggets låssystem og deler av avløpssystemet. Nye postkasser.

  2009 - 2009 Alle endevinduer i borettslaget er skiftet

  2008 - 2008 Byttet alle innglassingene

  2007 Asbestsanering i fyrrom. Helhetlig plan for utearealet. Nye ringeapparater. Skiftet varmtvannsbereder.

  2006 Adresserbart brannvarslingsanlegg. Ny hovedvannledning til Nr. 8. Maling av søppelrom.

  2005 - 2006 Fasaderehabilitering.

  2005 Videoovervåkning garasje. Nye utelys.

 • Dyrehold

  Styret kan, etter søknad, gi beboerne tillatelse til å anskaffe (holde) hund eller katt. Se utfyllende husordensregler.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Ferdigattest fra 1982 foreligger.

 • Utleie

  Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene.

  Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jfr. borettslagslovens § 5-4

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  Det er informert om at det ble observert sølvkre på badet i 2019. Her var det snakk om ca. 10 sølvkre på en periode på 2-3 mnd. Det opplyses om at en silikonlist ble byttet og det ble satt ut feller og det er ikke observert nye tilfeller etter dette.
  Det opplyses også om at Kriminalomsorgen har overgangsbolig i sokkelen til Åsengata 8. De har egen inngang på andre siden av bygget. Selger har aldri opplevd problemer med dette.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

  Eiendommen/området er regulert til boligformål, friområde, spesialområde for bevaring, forretning, kontor og industri.

  Plan- og bygningsetaten har godkjent søknaden om fasadeendring, etablering av takhage med løfteplattform og innvendig ombygging av Sandaker senteret som ble mottatt 20.06.2019, med senere supplering den 13.09, 16.09 og revidert tiltak mottatt 10.12.2019. For ytterligere informasjon henvises til hjemmesiden i borettslaget 222.sandaker-borettslag.no

  Det foreligger sak til offentlig ettersyn sak 201414656. Hensikten med planen er å fortette Sandakerveien 58 b/c med et nytt boligkompleks i varierende høyder som gir rom for ca. 30 nye leiligheter. Det nye bygget legges inntil dagens bygård, med fasade mot Sandakerveien, og videre langs Gamle Sandakerveien. På det nordøstre hjørnet av ny bebyggelse er det aktuelt med kafé el. For ytterligere informasjon henvises til innsyn.pbe.oslo.kommune/saksinnsyn.

  Det Bygges også boligprosjektet Torshovhøyden i Sandakerveien 56 se https://www.boibyen.no/torshovhoyden for info om prosjektet. Se også saksinnsyn https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?mode=&caseno=202003204 for innsyn i byggesaken med saksnummer 202003204. Her vil det bli oppført Høyblokk med boliger.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet 25.11.21 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven:Tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, energiattest forside, nabolagsprofil og reguleringskart.
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  718210063

Forkjøpsrett for OBOS-medlemmer

 • Forkjøpsrett

  Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

 • Meldefrist forkjøpsrett

  07.12.2021

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Kjøper må godkjennes av borettslaget.

 • Lånevilkår

  Andelens fellesgjeld er på 223 000 ,-

  Borettslaget har et lån med følgende betingelser:

  HANDEL-83987185743- Annuitetslån- restlån 97 384 508 ,- 12 terminer pr år- flytende rente på 1,35 %

  Lånet fordeler seg på andelen på følgende måte:
  Restlån: 222 139 ,- kapitalkostnader pr mnd.: 672 ,-

  Styret informerer om at de holder på å utarbeide forprosjekt som vil danne grunnlaget for om arbeidet med vinduer og fasader skal igangsettes. Dette kan ha betydning for fellesgjeld og felleskostnader dersom dette prosjektet blir vedtatt. Styret regner med å avklare dette ila 1. kvartal 2022.

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Solgt "som den er"

  Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

  For handel som skjer etter 31.12.21 gjelder følgende:
  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.
  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.
  NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende:
  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.
  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.
  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

 • Ansvarlig megler

  Ingrid Berdal

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål