Åsengata 2 C

Pen og velholdt 4(5)-roms - 12 kvm vestvendt balkong - flott utsikt - heis - garasje!

Velkommen på visning av en lys og pen 4(5)-roms med heis, balkong og parkeringsplass. Flott utsikt.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 7 500 000

BRA / P-rom
113 m² / 101 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9378756499476 breddegrad, 10.7687165688848 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 7 846 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 7 500 000
Andel fellesgjeld kr 331 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 7 846 385
Felleskostnader kr 4 865 per måned
Antall rom 5
Antall soverom 4
Primærrom (P-rom) 101 m²
Bruksareal (BRA) 113 m²
Etasje 6
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Åsengata 2 C
Kommune Oslo
Byggeår 1975
Energimerket Rød E

Kontakt Erik for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Åsengata 2 C

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Pen og velholdt 4-(oppr.5-r) endeleilighet med nymalte vegg- og takflater. Trappefri og innvendig adkomst fra garasjeanlegg til leilighetsplan. Leiligheten ligger høyt og fritt med utgang til vestvendt, innglasset balkong på 12 kvm og har flott utsikt over nærområdet samt mot byen og deler av fjorden. Meget sentralt og attraktivt beliggende på Torshov med umiddelbar nærhet til Sandaker senter og offentlig kommunikasjon samt alle Torshovs fasiliteter rett utenfor døren. Kort vei til Torshovparken og Akerselva med sine flotte rekreasjonsområder.

Beliggenhet

Høyt, fritt og solrikt med flott utsikt over nærområdet og deler av byen og fjorden. Meget attraktivt og sentralt beliggende på Torshov, like ovenfor Torshovparken i et veletablert og populært boligområde med kort vei til de fleste fasiliteter. Umiddelbar nærhet til Sandaker Senter med bl.a. vinmonopol, apotek, lege, bibliotek, blomsterbutikk, bokhandel og en stor Coop-butikk. Videre er det gangavstand (ca. 15 min) til Storo Senter med et stort og variert utvalg av forretninger og servicetilbud.

Åpent bakeri ligger kun en kort spasertur unna leiligheten og kan tilby ferske bakevarer på dagtid og pizzaservering på kveldstid. Hyggelige Jewel of India ligger også i nærområdet. Umiddelbar nærhet til Torshov og Vogts gate med et stort utvalg av forretninger, kafeer, restauranter, Ringen kino, teater, post, bank, apotek og flere treningssentre. Kulturslottet Soria Moria med bl.a. Cosmopolite og Apsorn Thai Restaurant finner du et par kvartaler nedenfor leiligheten. Kort vei til Grünerløkka og Sagene. Handelshøyskolen BI ligger i gangavstand.

Flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren som Torshovparken og idylliske Akerselva. Gangavstand til Grünerløkka, Sagene, Nydalen og en rekke spennende parkanlegg i umiddelbar nærhet som Voldsløkka idrettsanlegg, Akerselva Miljøpark og Myhrens Sportssenter med en av Nordens største klatrevegger. Tursti direkte til Maridalsvannet og inn i Nordmarka.

Meget barnevennlig boligområde med kort vei til skoler i alle trinn. Hyggelig lekeplass på borettslagets område med sandbasseng, sklie og huske. På vinterstid legges det is på "ballplassen", hvor barna kan stå på skøyter.

Byggemåte

Boligblokk over 8 etasjer i tillegg til parkeringskjeller, kjeller og loft oppført 1975. Fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt faste masser/grunn. Støpt betongsåle og grunnmur i betong. Bærende konstruksjoner, etasjeskillere og leilighetsskillende vegger i betong. Yttervegger i betong og utfyllende bindingsverk, utvendige forblendet med teglstein og fasadeplater. Flat takkonstruksjon antatt tekket med takmembran/asfaltbelegg.

Innhold

Endeleilighet i 6. etg. med heis inneh: Entre/gang, garderoberom (opprinnelig soverom), bad/wc, vaskerom, 2 (opprinnelig 3) soverom, åpen kjøkkenløsning, stue med utgang 12 kvm innglasset balkong.
+ loftsbod (3,3 kvm), balkongbod (2 kvm).

Areal

Primærrom: 101 kvm, Bruksareal: 113 kvm, Bruttoareal: 123 kvm

Standard

Veggflater, himlinger og listverk malt i 2020. Ny HTH kjøkkeninnredning i 2016. Bad/wc modernisert med nytt dusjgarnityr i 2019 og himling m/downlights i 2018. . Parkettgulv fra 2009. Omkledningsrom med skyvedørsgarderober fra 2019. Panelovner skiftet ut i senere tid. Ny heve-/skyvedør til balkong i 2019. Skiftet ut 1 stuevindu i 2009 og 1 soveromsvindu i 2019. Entredør skiftet ut i 2010. Nytt røropplegg (vannrør) m/waterguard (lekkasjevarsler) i regi av borettslaget i 2018. Balkong innglasset i 2014.

Bad/wc: Flaslagt med gulvvarme. Bad/wc er utstyrt med gulvmontert toalett, helt benkebeslag og vask i rustfritt stål, ettgreps servantarmatur, speil og innfelt belysning i vegg. Ett felt med glassvegg og glasshyller bak skyvedør. Separat åpent dusjhjørne rett på gulv med termostatstyrt dusjbatteri, regndusj og hånddusj. Vannrør i krommet kobber. Avløpsrør i plast. Sluk i aluminium. Det er installert waterguard (lekkasjevarsler) ned ved gulvet under vask. Mekanisk avtrekk og skyvedør.

Vaskerom: Benkeinnredning med under- og overskap, hvite glatte fronter, hvit laminert benkeplate, nedfelt stålkum, ettgreps blandebatteri m/uttrekk og benkebelysning, samt opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel under benk. Vannrør i krommet kobber. Avløpsrør i plast. Gjennomgående vaskerom (gang). Vaskerommet har ikke sluk, fallforhold er derfor ikke vurdert av takstmann. Det er montert waterguard.

Kjøkken: HTH kjøkkeninnredning med hvite glatte fronter og integrerte håndtak/grep på benkeskap og skuffeseksjoner, glatte eikefronter på overskap, hvite Corian benkeplater (stein/kompositt materiale), underlimt oppvaskkum i rustfritt stål, ettgreps kjøkkenarmatur, malte flater over kjøkkenbenk, LED benkebelysning i overskap, samt integrert stekeovn, bred induksjonstopp, oppvaskmaskin, fryseskap under kjøkkenbenk og kjøleskuff. Hvitevarer fra Siemens, Miele og Norcool. Elica fritthengende avtrekksventilator m/kullfilter over induksjonstopp. Waterguard.

Øvrig standard med parkettgulv, nymalte vegg og takflater i 2020.

Utgang fra stue til vestvendt innglasset balkong på ca. 12 m² og utebod på ca. 2 m². Balkongdekke i malt betong. Gelender i glassbyggerstein og aluminium m/glassfylling. Innglassing over gelender med skyvbare glassfelter. Panelt yttervegger og boddør. Stikk-/ strømuttak. Gode utsiktsforhold og sjøgløtt.

Oppvarming

Elektrisk gulvvarme på bad/wc. Forøvrig oppvarming med elektriske panelovner. Felles varmtvann dekkes via felleskostnadene

Tomten

Borettslaget eier tomten på 13.625 m². Fellesarealene er pent opparbeidet og beplantet med busker, trær, blomsterbed, sittegrupper, lekeplasser, asfalterte internveier, m.m.

Parkering

Egen garasjeplass i felles oppvarmet garasjeanlegg (plass nr. 6009) med el-bil lader. Garasjeanlegget er videoovervåket og bevoktet av Securitas. Ellers gateparkering etter gjeldende regler for området. Det er mulighet for privat leie av ekstra garasjeplass i garasjeanlegget hvis behov.

Vei/vann/avløp

Offentlig.

Forretningsfører

Obos.

Borettslaget

Sandaker borettslag ligger i bydel Sagene i Oslo kommune og har adresse: Åsengt 2 A-B-C, Åsengt 4 A-B-C-D, Åsengt 6 A-B-C, Åsengt 8 A-B-C-D.Borettslaget består av 344 andelsleiligheter fordelt på 4 bygninger. Borettslaget kjøpte tomten på 13,6 mål i 1986. Første innflytting i borettslaget var i 1975.

Diverse info om Sandaker borettslag:

- Brl. har egen hjemmeside: http://www.sandaker-borettslag.no/

- Brl. har avtale om vaktmestertjeneste med ISS Facility Services AS.

- Brl. har avtale om vakthold med Securitas.

- Brl. har felles seriekoblet røykvarsleranlegg.

- Brl. har avtale med ISS om renhold av fellesarealene.

- Canal Digital er leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

- Brl. eiendommer er forsikret i Gjensidige Forsikring.

- Brl. har avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader.


Rehabilitering og vedlikehold:

2020 Infrastruktur for elbillading. Nye høyspentkabler og brytere. Nye hovedtavler 220 volt. 400 volts tavle for elbilladding. Utbedring av gangvei 6 c. Nye vinduer og dører mot balkong

2019-2020 Nye dører fra garasje.

2018 Oppgradering av utemøbler. Tilstandsvurdering - bunnledning(avløp). Nye lekeapparater

2017 Installasjon av fiber. Skiftet lysarmaturer til LED-lys. Nye brannslukningsapparater.

2016 Nye nødlys fellesareal. Ny sprinkelsentral. Varmepumper på tak. Nye varmtvannstanker.

2015 - 2017 Rørehabilitering - bytte av rør for kaldt- og varmtvann.

2014 Oppgradering av uteareal med ny asfalt og kantstein. Membran ved senterinngang over garasje. Inngjerding av tomten. Nye varmekabler ved inngang til garasje. Skifte av sand på lekeplassen.

2013 Nye garasjeporter. Oppgradering av inngangspartier.

2012 Rehabilitering av garasjeanlegg (alle betongvegger har katodisk beskyttelse).

2011 Reparasjon av gangvei/tak i garasje mellom 2 C og 4 A. Ny ekspansjonstank i fyrrom.

2010 Heisrehabilitering. Inngangsdører med tilhørende låssystem og dørautomatikk byttet. Skiftet ut garasjeanleggets låssystem og deler av avløpssystemet. Nye postkasser.

2009 Alle endevinduer i borettslaget er skiftet.

2008 Byttet alle innglassingene.

2007 Asbestsanering i fyrrom. Helhetlig plan for utearealet. Nye ringeapparater. Skiftet varmtvannsberedere. Ny sykkelbod i garasjen.

2006 Adresserbart brannvarslingsanlegg. Ny hovedvannledning til nr 8. Maling av søppelrom.

2005-2006 Fasaderehabilitering.

2005 Videoovervåkning garasje. Nye utelys.


Borettslaget vedtok på ekstraordinær generalforsamling i desember 2018 å skifte vinduer, verandadør og noe av kledningen på verandaside. Borettslaget vil i den forbindelse ta opp lån i størrelsesordenen 15 millioner. Prosjektet blepåbegynt i løpet av forsommeren/sommeren 2019, og lånet vil tas i den forbindelse. Det ble også vedtatt å installere infrastruktur for elbilladning i borettslagets felles garasje. Kostandene til elbillading skal iflg. forretningsfører dekkes av borettslagets oppsparte midler.

Dyrehold

Styret kan, etter søknad, gi beboerne tillatelse til å anskaffe (holde) hund eller katt. Konferer fremlagte husordensregler på visningen. Husordensreglene kan også utleveres ved henvendelse til ansvarlig megler.

Felleskostnader

4 865,-
varmtvann, trappevask, kabel-tv, internett, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, forretningsførsel, nedbetaling av andel fellesgjeld samt
driftskostnader for boligselskapet

Andel fellesgjeld/fellesformue

kr 331.000 (pr. 01.08.20)/Andel formue kr 41.864 (pr.31.12.19).

Lånevilkår

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

7 500 000,- (Prisantydning)
331 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
7 831 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
7 846 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Primo desember 2020 etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Erik Dahlin

Oppdragsnummer

705200155