Arne Stangebyes gate 13B

Delikat og nyoppusset stor 2-roms leilighet. Garasjeplass, heis og varmt vann inkl. i felleskostnadene.

Fasade vendt ut mot Løkkegata.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 980 000

BRA / P-rom
71 m² / 65 m²

Boligtype
Leilighet

Velkommen til digital visning

For denne boligen tilbyr vi digital visning. Dette gir deg en effektiv og enkel gjennomgang av boligen. Her kan du fritt bevege deg i alle rom og eventuelle etasjer, samtidig som du kan zoome inn hvis du ønsker å ta en nærmere kikk på gulv, vegg og annet.

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2130559121018 breddegrad, 10.9408777070215 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

kr 2 995 410

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 980 000
Omkostninger kr 15 410
Totalpris kr 2 995 410
Felleskostnader kr 4 826 per måned
Antall rom 2
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 65 m²
Bruksareal (BRA) 71 m²
Etasje 3
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Arne Stangebyes gate 13B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1988

Kontakt Mette for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Arne Stangebyes gate 13B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Vil du ha en "flytt rett inn"-leilighet? I et lite og trygt bomiljø i sentrum av Fredrikstad og ha garasjeplass i kjeller og heis opp til leiligheten? Da må du ta en nærmere titt på denne boligen! Nyoppusset med flunkende nytt kjøkken med integrerte hvitevarer. Gulver er byttet, vegger og himlinger er malt. Badet er pusset opp tidligere og er selvsagt flislagt og med varmekabler i gulvet. Flott planløsning med god størrelse på alle rom og balkongen er vestvendt der du har utsyn over hustakene i sentrum.
Beliggenheten er perfekt for den som ønsker å bo sentralt med 150 meter til gågaten og kun 50 meter til Torvbyen kjøpesenter.

Felleskostnadene dekker alle løpende kostnader som f.eks. kabel-tv, varmt vann og vedlikehold i borettslaget med mer.

Inngangsparti, fellesarealer og entré:
Blokken har store, romslige og velstelte fellesarealer. Fra garasjekjeller eller hovedinngangen kan du ta heisen opp til leilighetsplan. Hvert etasjeplan har liten felles sittegruppe ute i fellesarealene. Leilighetens entré har åpen garderobeløsning. Parkett på gulvet og glatte malte veggflater. Til venstre i entreen ligger badet, til høyre kjøkkenet og rett frem kommer du videre inn i stuen.

Bad/wc:
Badet er flislagt med nøytrale fliser og har varmekabler i gulvet. Ny og moderne baderomsinnredning med heldekkende servant, skuffeløsning og overskap med speildører og belysning. Det er hjørnebadekar og dusjkabinett. Opplegg til vaskemaskin.

Stue:
Stuen vender mot vest og har glatte malte veggflater og parkett på gulvet. Her er det plass til både sofagruppe, spisestue og veggplass igjen for et framskap eller bokhyller. Fra stuen er det utgang til balkongen og adkomst til soverommet.

Kjøkken:
Kjøkkenet har ny og innholdsrik innredning. Frontene er glatte og tidløse med integrerte håndtak. laminat benkeplate og fliser mellom over- og underskap. Alle hvitevarene er også nye og følger selvsagt med og du har god plass til et kjøkkenbord. Også her er det parkett og glatte malte veggflater.

Soverom og garderobe:
Boligens soverom har adkomst via stuen og er et romslig dobbeltrom. Lyse veggflater og moderne laminat på gulvet. Innenfor soverommet er det stort garderoberom. Her kan det monteres garderobeskap, det kan benyttes som et hobbyrom eller kontor. Andre har åpnet inn til stuen og bruker det som et gjesterom.

Veranda:
Verandaen ligger mot vest og godt skjermet inne i bygningskroppen. Her har du fine solforhold på ettermiddag og kveld. Og utsyn over takene på bygningene i sentrum.

Bod:
Det medfølger en loftsbod (i 4. etasje) med. Boden i kjelleretasjen er et nettingskap. Heis opp til loftet

Garasjeplass:
Det medfølger en garasjeplass i blokkas garasjekjeller. Innkjøring fra Løkkegata.

Beliggenhet

Arne Stangebyes gate 13b ligger ved foten av Apenesfjellet i en sidegate rett opp for Torvbyen og bussterminalen. Her bor du med hele byen så og si rett utenfor døren hvor du har alt du trenger i hverdagen. Mer lettvint kan du ikke ha det når du skal i butikken eller har en buss du skal rekke. I tillegg til Torvbyen kjøpesenter er det kort vei ned til gågata og bryggepromenaden hvor du kan spasere langs elven eller besøke en av byens mange kafeer og restauranter. Fra Stortorget er det gangbro over til Kråkerøysiden med Helsehuset, Fredrikstad stadion og Høgskolen i Østfold. Hit kan du også komme ved å kjøre den nye Værstebroa som ikke er langt unna. Gratis byferge anløper sentrum, mellom Gressvik, Smertu og Isegran på Kråkerøy og Gamlebyen.

Bebyggelse

Omkringliggende bebyggelse består av blokkbebyggelse, næringseiendommer og ene- og flermannsboliger.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum tar du første vei til høyre inn fra Bryggeriveien ved bussterminalen og Torvbyen. Arne Stangebyes gate 13b er blokka som ligger på hjørnet øverst i Løkkegata med inngang fra Arne Stangebyes gate.

Byggemåte

Boligblokk over 4 etasjer inklusive loft, pluss kjelleretasje. Bygget er fundamentert på fjellgrunn. Grunnmur av betong/sement blokker. Yttervegger i bindingsverk som er forblendet. Takkonstruksjon av tre med saltak oppbygning. Etasjeskiller i betong. Vinduer med isolerglass. Opplysninger vedr. byggemåte er hentet fra takst utført av Jonny Eliassen. For ytterligere informasjon se denne.

Innhold

Boligen inneholder entré, bad, kjøkken, stue med plass til spisestue, soverom og garderobe. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong. Boligen disponerer også en bod i 4. etasje og et nettingskap i kjelleren samt at det medfølger garasjeplass i felles garasjekjeller

Areal

Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 71 kvm, Bruttoareal: 76 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt: Meget delikat og innflyttingsklar bolig der alle overflater (foruten) badet er pusset opp sommer 2020. Badet er pusset opp på et tidligere tidspunkt og det er flislagt og har god plass.

Himling: Glatte malte flater
Vegger: Glatte malte flater
Gulv: Parkett og laminat

Bad:
Badet er modernisert men det er ikke kjent når dette ble gjort og hvem som har utført arbeidene.
Flislagt på gulv og vegger med varmekabler i gulvet. Dusjkabinett , wc og hjørnebadekar antas å være byttet samtidig som arbeidene på badet ble gjort. Ny moderne baderomsinnredning er montert i 2020.
Opplegg til vaskemaskin. Elektrisk vifte

Kjøkken:
Helt ny kjøkkeninnredning er montert like før salget sommeren 2020 og har ikke vært i bruk. Integrerte hvitevarer slik som kombiskap, stekeovn, induksjonstopp og oppvaskmaskin er også nytt, ubrukt og medfølger.

Takstmann har gitt følgende bygningsdeler TG2
Drenering - pga alder, ikke funksjonstestet eller kontrollert
Utvendige overflater - normal slitasje
Vinduer - normal slitasje, pga alder
Ytterdør/terrassedør, normal slitasje, pga alder
Yttertak - kontrollert fra bakkenivå, normal slitasje
Ledningsnett for sanitærinstallasjoner - ser visuelt bra ut, ikke videre kontrollert
Terrassemarkise - normal slitasje
Annet røropplegg - ikke kontrollert, antatt fra byggeår

Utstyr

Heis
Automatsikringer
Kabel-tv
Porttelefon
Elektrisk markise
Garasjeplass i felles garasjeanlegg
Varmtvann er inkludert i felleskostnadene
Felles oppholdsrom som kan leies til private arrangement
Felles uteområde i bakgården

Oppvarming

Elektrisk via panelovner. Varmekabler på badet.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i ca. 866 kvm eiet fellestomt. Opparbeidet med heller, gruset gangveier, gressplen, hekk/busker og gjerde.

Parkering

Garasjeanlegg i kjeller med innkjøring fra Løkkegata der hver leilighet har sin egen plass. Det er heis opp til alle etasjer inkl loftsetasjen der boden til boligen er plassert.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Leiligheten er tilknyttet borettslaget Arne Stangebyes gate 13b som består av 19 boliger, alle med adkomst fra heis som går helt fra garasjeanlegget i kjelleren til bodene på loftet. Det medfølger garasjeplass til samtlige leiligheter. Borettslaget har egen vaktmestertjeneste på deltid som også sørger for vask av trapper og ganger. Det er utplassert matter fra Stil ved inngang, korridor og i heis. Hoveddøra og øvrige utvendige dører er låst hele døgnet. På baksiden av huset er det en stor fellesterrasse med direkte adkomst fra inngangspartiet i 1. etasje. Her er det også opparbeidet grøntareal med skjerming mot naboer og gate. I første etasje har borettslaget et fellesrom "stua" som benyttes til møter, felles arrangementer hvor borettslagets torsdagstreff har vist seg å bli en suksess. Det er mulig å benytte stua til private arrangementer.

Ved tilkobling av fryseboks ol. til borettslagets felles strøm (f.eks. loftsbod) må avklares med styre og det vil faktureres med kr 150,- pr år for strømutgifter.

Borettslagets styre har de siste årene hatt fokus på lagets økonomi og dette følges opp på styremøtene. De siste årene har lav rente på lagets lån bidratt til økt egenkapital over tid. Laget har ingen fellesgjeld pr august 2020. I driftsåret 2016 har ventilasjonsanlegget blitt renset og det er sjekket at alle boligene har ventilator som er kompatibel med anlegget. Borettslaget har en langsiktig plan på vedlikehold som ikke er gjort tilgjengelig for megler, men som det henvises til i årsberetningen.

Borettslagets økonomi:
Pga. Koronautbruddet har laget ikke gjennomført generalforsamling i 2020 og det henvises derfor til opplysninger og regnskap fra generalforsamling gjennomført i 2019.
ved utgangen av året 2018 hadde laget disponible midler på kr 451 481,-. Dette var en økning fra fjoråret på rett i underkant av 80.000,- Lagets budsjett for 2019 viste en forventet økning i disponible midler på kr 58.000,-

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

20.08.2020

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

I følge borettslagets husordensregler er dyrehold normalt ikke tillatt, men i spesielle tilfeller kan det etter begrunnet søknad til styret tillates dersom det ikke sjenerer de øvrige beboere.

Felleskostnader

4 826,-
Varmt vann, garasjeplass, kabel-tv og bredbånd, renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold og øvrige driftsutgifter.
Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Borettslaget har pr august 2020 ingen fellesgjeld.

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Selv om borettslaget pr 2020 ikke har fellesgjeld gjøres det oppmerksom på følgende:

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.
Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert 30.08.1988 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Utleie

Vilkår for utleie i hht. Borettslagsloven er at eier må ha bodd i boligen minst i ett år før utleien tar til. Se for øvrig bestemmelsene i Borettslagsloven § 5-5 mht. utleiebegrensning og avvik.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Eier har etter avtale med borettslaget leid ut garasjeplassen. Leietaker er gjort oppmerksom på at boligen er for salg og at leieforholdet opphører ved overdragelse av boligen til ny eier. Leietaker har ytret ønske om å videreføre leieavtalen om nye eier ikke trenger plassen selv. Plassen er leid ut for kr 900,- pr mnd.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

På borettslagets eiendom er det tinglyst følgende servitutter:

09.01.1884 916413 bestemmelse om gjerde
Bestemmelser om avståelse av gategrunn

23.12.1992 11790 rettigheter i flg. skjøte
Bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området omfattes av kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023, med formål 1001 - bebyggelse og anlegg.
Reguleringsplan 0106145 (*) Apenesfjellet med formål 110 - boliger
Reguleringsbestemmelser Regbest145_130

Totale kostnader

2 980 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 350,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 410,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 995 410,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

COPYRIGHT
OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Oppdragsnummer

710200141