Arne Stangebyes gate 13 B

Pen og lettstelt 3-roms leilighet i sentrum av Fredrikstad - heis og garasjeplass

Boligdetaljer

Prisantydning
NOK2,750,000

BRA / P-rom
76 m² / 73 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2130559121018 breddegrad, 10.9408777070215 lengdegrad
Totalpris inkludert omkostninger

NOK2,765,147

Detaljer om boligen
Prisantydning NOK2,750,000
Omkostninger NOK15,147
Totalpris NOK2,765,147
Felleskostnader NOK5,559 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 73 m²
Bruksareal (BRA) 76 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Arne Stangebyes gate 13 B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1988
Energimerket Rød E

Kontakt André for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Arne Stangebyes gate 13 B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Lettstelt og pen leilighet i sentrum av Fredrikstad. Arne Stangebyes gate 13 B ligger ved foten av Apenesfjellet i en sidegate rett opp for Torvbyen og bussterminalen. Herfra er det gangavstand til alle sentrumsfasiliteter og nødvendigheter. Selv med beliggenhet midt i byen ligger leiligheten i en relativt rolig gate uten gjennomgangstrafikk.
Leiligheten har livsløpsstandard, lys og pen stue, trivelig balkong, romslig kjøkken, to soverom og ligger i 2. etg. med vinduer mot både Løkkegata og Arne Stangebyes gt.
Det er heis i bygget med adkomst til leilighetene og til garasjeanlegg i kjeller.

- Lettstelt og pen leilighet
- Sentral beliggenhet
- 2 soverom
- Livsløpsstandard
- Parkeringsplass i garasjeanlegg
- Heis i bygget

Beliggenhet

Leiligheten har en meget sentralt beliggenhet i sentrum av Fredrikstad. Arne Stangebyes gate 13 B ligger ved foten av Apenesfjellet i en sidegate rett opp for Torvbyen og bussterminalen. Herfra er det gangavstand til alle sentrumsfasiliteter og nødvendigheter. Kort vei ned til byens gågate og bryggepromenaden hvor du kan rusle tur langs elva eller besøke en av byens mange kafeer og restauranter. Fra Stortorget er det gangbro over til Kråkerøysiden med Helsehuset, Fredrikstad stadion og Høgskolen i Østfold. Hit kan du også komme ved å kjøre den nye Værstebroa som heller ikke er langt unna. Byferga anløper sentrum, med gratis forbindelse til Gressvik, Smertu på Kråkerøy og Gamlebyen.
Selv med beliggenhet midt i byen ligger leiligheten i en relativt rolig gate uten gjennomgangstrafikk.

Bebyggelse

Blokkbebyggelse over 4 etasjer inklusive loft, pluss kjelleretasje.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum tar du første vei til høyre inn fra Bryggeriveien ved bussterminalen og Torvbyen. Arne Stangebyes gate 13 B er blokka som ligger på hjørnet øverst i Løkkegata med inngang fra Arne Stangebyes gate.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Boligblokk bygget i 1988. Bygningen antas fundamentert med betong til fjell. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger oppført med betong og utfyllende bindingsverk, utvendig forblendet med teglstein og trekledning. Takkonstruksjon med takstoler av tre, saltak
takform, tekket med takstein (ikke besiktiget). Bygget har personheis.
For ytterligere informasjon vises det til tilstandsrapport utført av takstmann Kenneth Nymo Pettersen, datert 09.09.19

Innhold

Entré/gang, bod, bad, vaskerom, to soverom, kjøkken og stue med utgang til balkong på ca. 7 m2.

To kjellerboder på henholdsvis ca. 6 m2 og ca. 0,5 m2

Areal

Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 76 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt:
Lettstelt og praktisk leilighet med meget sentral beliggenhet. Leiligheten fremstår lys og pen og godt vedlikeholdt, men med noe bruksslitasje. Innvendige overflater er gjennomgående malt i lyse og trivelige farger.
På innvendige overflater er det i hovedsak parkett, laminat, belegg og fliser på gulv, tapet på vegger og slett malt himling.

Leiligheten har livsløpsstandard og adkomst med heis som går helt fra garasjeanlegget i kjelleren til bodene på loftet. Garasjeplass i parkeringskjeller.

Stue:
Pen stue med store vinduer som slipper inn mye lys. Det er god plass for møblering av både salong og spisegruppe. Fra stuen er det adkomst til delvis overbygget balkong på ca 7 kvm.

Balkong:
Balkongen er på ca. 7 kmv, er vendt mot syd og har adkomst via stuen. Det er montert elektrisk markise for solskjerming

Kjøkken:
Kjøkken har godt med skap- og benkeplass og fin plass for et spisebord ved vinduet. Kjøkkeninnredningen har slette fronter og laminat benkeplate. Belegg mellom benk- og overskap. Frittstående hvitevarer, opplegg for oppvaskmaskin.

Bad:
Lyst og pent bad med flislagt gulv og våtromstapet på vegger. Utstyrt med servantskap, høyskap, wc og dusjkabinett. Varmekabler i gulv.
Fliser på gulv ble lagt ca. 2009 og dusjkabinett ble skiftet på samme tid.

Soverom:
Leiligheten har 2 soverom. Hovedsoverom har god plass for dobbeltseng og romslig garderobeskap.
Fin størrelse også på soverom nr. 2, som kan benyttes som gjesterom eller f.eks et kontor. Skapplass også på dette rommet

Bod/lagringsplass:
Leiligheten har en innvendig bod på ca. 3 kvm samt muligheter for oppbevaring på vaskerom.
I tillegg medfølger 2 boder i kjeller

Gardinstenger i leiligheten medfølger ikke

Utstyr

Automatsikringer.
Heis.
Livsløpsstandard.
Kabel-tv.
Porttelefon.
Elektrisk markise på balkong.
Garasjeplass i garasjeanlegg.
Varmtvann fra felles bereder er inkludert i felleskostnadene.
Felles oppholdsrom som også kan leies.
Stor felles platting på baksiden av bygget.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming via panelovner og varmekabler på bad/vaskerom.
Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Tomten

Felles eiet tomt på ca. 866 kvm. Opparbeidet med heller, gruset gangveier, gressplen, hekk/busker og gjerde. Felles uteplass i bakgården.

Parkering

Det medfølger nummerert biloppstillingsplass i garasjekjeller.
Fremleie av plassen må godkjennes av borettslagets styre.

Ifølge eier kan man også søke kommunen om p-kort og parkere i gaten på utsiden av leiligheten.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Leiligheten er tilknyttet borettslaget Arne Stangebyes gate 13 B som består av 19 leiligheter, alle med livsløpsstandard og adkomst fra heis som går helt fra garasjeanlegget i kjelleren til bodene på loftet. Det medfølger garasjeplass til samtlige leiligheter. Borettslaget har egen vaktmestertjeneste på deltid som også sørger for vask av trapper og ganger. Det er utplassert matter fra Stil ved inngang, korridor og i heis. Hoveddøra og øvrige utvendige dører er låst hele døgnet. På baksiden av huset er det en stor felles terrasse med direkte adkomst fra inngangspartiet i 1. etasje. Her er det også opparbeidet grøntareal med skjerming mot naboer og gate. I første etasje har borettslaget et fellesrom "stua" som benyttes til møter og felles arrangementer. Det er mulig å benytte stua til private arrangementer.
Borettslaget har et godt sosialt samhold og arrangerer årlige fellessamlinger med bl.a sommerfest og julebord

Av styrets arbeid i 2018 kan det nevnes bl.a oppussing av hage og fortløpende oppfølging av vedlikeholdsplan. I 2016 ble det bla. arbeidet med reparasjon av varmtvannsanlegg, ventilasjonsanlegg ble renset og nye el-målere ble montert.
Resultat for 2018 var kr 318.345,- og disponible midler pr. 31.12.18 var kr. 451.481,-

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett
Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

19.09.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

I følge borettslagets husordensregler er dyrehold normalt ikke tillatt, men i spesielle tilfeller kan det etter begrunnet søknad til styret tillates dersom det ikke sjenerer de øvrige beboerne.

Forsikring

Felles bygningsforsikring gjennom borettslaget.
Innboforsikring tegnes av den enkelte andelseier.

Felleskostnader

5 559,-
Varmt vann, garasjeplass, kabel-tv, evt. renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold og øvrige driftsutgifter.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andelen har p.t. ingen fellesgjeld.

Lånevilkår

Borettslaget har ingen lån pr. 01.09.19

Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld.

Det gjøres oppmerksom på at forretningsfører kan ha mottatt varsler om renteendringer eller nye lån som ikke er iverksatt pr. dags dato.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Fredrikstad kommune opplyser at de ved gjennomgang av sitt arkiv ikke har funnet noen midlertidig brukstillatelse / ferdigattest for eiendommen.

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Diverse

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt.

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:
09.01.1884 916413 bestemmelse om gjerde - Bestemmelser om avståelse av gategrunn
23.12.1992 11790 rettigheter i flg. skjøte - Bestemmelser om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Eiendommen er regulert til bevaring kulturmiljø og bebyggelse og anlegg i kommunedelplan for Fredrikstad byområde 2011-2023 og til boliger og gang/sykkelvei i reguleringsplan 0106145 Apenesfjellet med reguleringsbestemmelser. Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 765 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har i forbindelse med salget tegnet boligselgerforsikring i Söderberg & Partners.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 10.09.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler / Fagansvarlig André Søland

Oppdragsnummer

714190070