Årfuglveien 2

Innbydende 3- roms leilighet i 1. etasje. Innglasset balkong. Nytt bad i 2019. Varme i gulv i stue og kjøkken

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 100 000

BRA / P-rom
72 m² / 72 m²

Boligtype
Leilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.1976052242719 breddegrad, 10.9106669256698 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 664 247

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 100 000
Andel fellesgjeld kr 549 000
Omkostninger kr 15 247
Totalpris kr 2 664 247
Felleskostnader kr 4 920 per måned
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 72 m²
Bruksareal (BRA) 72 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Leilighet
Adresse Årfuglveien 2
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1968
Energimerket Rød G

Nabolagsprofil, Årfuglveien 2

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Velkommen til Årfuglveien 2. Leiligheten er beliggende i 1. etasje med en usjenert og flott intern beliggenhet. Her har man en leilighet med 2 soverom av god størrelse. Det er en delvis åpen løsning fra stue til kjøkkenet. Videre har man direkte utgang til innglasset balkong på ca. 15m². Det er et totalrehabiltert bad i regi av borettslaget som stod ferdigsstilt i 2019. Videre er det nyere laminatgulv på kjøkken og stue med varme i gulv.

Meget barnevennlig beliggenhet med egen lekeplass på borettslagets eiendom. Det er også gode barnehage- og skoletilbud og mange muligheter for en aktiv fritid i nærområdet. Nærmeste barnehage ligger i nabolaget og det er kort vei til barneskole og Kråkerøy ungdomsskole med Blomsterøyhallen. Omkringliggende bebyggelse består for det meste av blokker og eneboligbebyggelse.

Nærområdet byr på mange fine turmuligheter i Kråkerøys vakre natur og har kort vei til badestranda på Enhuskilen og populære Glufsa, et vakkert svabergsområde på sørvestenden av Kråkerøy. Det er gangavstand til nærbutikk, Kiwi Kråkerøyhallen, og kort vei til nærmeste busstopp med forbindelse til Fredrikstad sentrum. Den 3,5 km lange bilturen inn til sentrum går raskt unna og området er forøvrig godt tilrettelagt med sykkelveier. Det er også på Kråkerøy Høgskolen i Østfold og Fredrikstad stadion ligger, like ved gangbrua over til sentrum og Værstebroa over til Mosseveien. I dette nye området ligger også Rema og Europris, samt Helsehuset med legesenter, tannlege, apotek, kafé og frisør.

Spredt bebyggelse av leiligheter.

Se kartskisse.

Oppført med støpte fundamenter fjell/faste masser. Ringmur er støpt betong. Støpte elementer som er forblendet med tegl-stein/murplater. Støpt dekke i etasjeskille. Plast/tre vinduer med isolerglass. Nyere innvendige dører og flere vinduer. Flatt tak tekket med antatt papp eller lignende. Opplysningene er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Frank Feldt den 02.12.2019. For utfyllende opplysninger om byggemåte, se denne.

Leiligheten ligger 1. etasje og inneholder:

Entré, bad, stue med direkte utgang til innglasset balkong, kjøkken og 2 soverom.

Leiligheten disponerer 2 boder i kjeller.

Primærrom: 72 kvm, Bruksareal: 72 kvm, Bruttoareal: 77 kvm
Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Årfuglveien 2 er en innholdsrik og praktisk 3-roms leilighet som er beliggende i 1. etasje. Leiligheten har to romslige soverom, samt en stue med direkte utgang til innglasset balkong på ca. 15m². Det er et nytt bad i 2019 som har blitt totalrehabilitert i regi av borettslaget. I tillegg er det nyere laminat i stue og på kjøkken med varme i gulvet.

Gulv: Laminat, tregulv og fliser på bad
Vegg: Malt tapet og fliser på bad
Himling: Malte tak

Bad/wc:
Badet er totalrenovert i 2019 i regi av borettslaget og innehar moderne fliser på gulv og vegger. Bad er utstyrt med dusjhjørne, vegghengt toalett og servant med underskap. Rommet har varmekabler og avtrekksventil. Eget rom som brukes til vaskerom.

Kjøkken:
Kjøkkenet er bestående av noe nyere furukjøkken. Det er fliser mellom benk og overskap. Videre er det opplegg for oppvaskmaskin. Det er et nyere laminatgulv med varmefolie.

Soverom:
Leiligheten har to romslige soverom. Det er integrerte garderobeskap på begge soverommene som er av eldre dato.

Stue:
Leilighetens stue fremstår som romslig med gode møbleringsmuligheter. Det har blitt pusset opp i nyere tid med laminatgulv med varmefolie. Fra stuen har man direkte utgang til innglasset balkong på ca. 15m².

Eldre garderobeskap
Porttelefon

Elektrisk oppvarming. Det er varmekabler på bad og varme i stuegulv.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Hjemmelshaver til eiendommen er Jonas Carlsen m.fl. Tomteareal ca. 48948 kvm hentet fra matrikkelen. Den kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling. Borettslaget framfester tomten av Fredrikstad Kommune, festekontrakt tinglyst den 24.mai 1967 er festetiden stedvarig fra 7. januar 1967, med et festeareal på totalt 54 429,7 m2 inkludert fnr. 227 og 249. Ny festeavgift fra 1. juli 2014, og reguleres hvert 10. år i henhold til festekontrakten og konsumprisindeks.

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste og øvrig parkering skal skje etter gjeldende parkeringsregler i borettslagets husordensregler. Ved innflytting ta kontakt med styret for å sette deg på venteliste for garasje/fast parkeringsplass. Garasjeleie er kr 200 iht. husordensregler.

Offentlig tilknyttet.

OBOS.

Boligen er tilknyttet Rød borettslag som består av til sammen 140 leiligheter. I Rød borettslag er det deltidsansatt vaktmester som ivaretar noe av det løpende vedlikeholdet, og gressklipping, snømåking og strøing blir utført av firma. Renhold av ganger og trapper blir utført av rengjøringsbyrå én gang pr. uke. Hver 16. uke har den enkelte andelseier ansvar for feiing og tilsyn med kjeller, samt strøing/rydding ved inngangspartiet etc., ihht. instruks i husordensreglene. Andelseier har selv ansvar for å male balkongvegg, men maling blir utlevert av leder eller vaktmester. Borettslaget har 63 garasjer som leies ut etter intern venteliste. iflg. vedtektene kan andel nr. 133, 135, 139 og 140 bare erverves av trygdede og pensjonister, og Fredrikstad kommune skal utpeke disse andelseierne. Det har blitt foretatt oppgradering av lekepark, taktekking av Rugdeveien 4, oppgradert porttelefoner og ringeklokker. Det er utvidet gangstier ved de interne asfalterte veiene.

Oppsummering av de viktigste sakene og tiltakene som styret har jobbet med:
- Det er lagt nytt takbelegg og skiftet gesimsbeslag på Rugdeveien 2.
- Det er opprettet 6 stk ladeplasser for el-biler.
- I forbindelse med ladeplassene så er området utvidet og betydelig forskjønnet.
- Det er opprettet ny gangsti i bakken langs lekeparken.
- Det er opprettet nytt gjerde rundt lekepark.
- Skiftet til nytt og moderne nøkkelsystem i hoveddører i alle blokker.
- Inngått fast leieavtale med vaktmester som har bakgrunn som brannmann, og som besitter svært mye kompetanse som vil komme borettslaget til gode.

Planlagte oppgaver for året som kommer:
- Begynt arbeidet med justering av inngangsdører til alle leiligheter, slik at de tilfredsstiller kravet til brannsikkerhet.
- Kontrollere og skifte ut deler til balkongvinduer til alle leiligheter.
- Samtlige pipeløp må trolig rehabiliteres/byttes ut. Vi vet ikke hvor alvorlig dette er, og avventer en rapport fra Feiervesenet.
- Planlagt rehabilitering av Rugdeveien 1 forventes utført i 2020.
- Arbeid med utredning av bomberom. I forbindelse med den igangsatte rehabiliteringen så har det kommet frem at borettslaget har flere aktive bomberom. Disse må kunne aktiveres i løpet av 72 timer. Styret jobber med å identifisere utfordringer og kostnader rundt dette.

Økonomi: Driftsinntekter i 2018 var til sammen 6 375 960,- Driftskostnadene i 2017 var til sammen kr 4 744 834,-. Dette er kr 41 434,- høyere enn budsjettert og skyldes høyere vaktmestertjenester. Årets resultat på kr 1 331 836,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslåes overført til egenkapital. Borettslagets disponible midler var pr. 31.12.2018 kr 971 879,- og viser borettslagets likviditet.

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Det er i utgangspunktet ikke tillatt med hundehold, men dersom gode grunner taler for det og hundeholdet ikke er til ulempe for øvrige brukere av eiendommen, kan hold av hund tillates etter søknad til styret. Innekatter tillates. Med innekatt menes katt som kun oppholder seg inne i leiligheten. Se vedlagte husordensregler.

Gjensidige Forsikring med polisenummer 78963171.

Kr. 583 663,- som primærbolig og kr. 2 101 186,- som sekundærbolig for inntektsåret 2018. Ligningsverdien skal utgjøre ca. 25 % av markedsverdi for primærbolig (der eier er folkeregistret pr. 1. januar) , og ca. 80 % for sekundærbolig (alle ander boliger).

4 920,-
Kommunale avgifter med festeavgift, eiendomsskatt, drift av borettslaget, renter og avdrag på felleslån, utvendig forsikring og vedlikehold, kabel- tv, bredbånd og trappevask.

Andel fellesgjeld er kr. 549 000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 06.01.2020.

Borettslagets lån og vilkår pr 26.11.2019:

Husbanken, annuitetslån, kr 7 579 993,- flytende rente 1,61 %, restløpetid 13 år.
EIKA, annuitetslån, kr 27 322 054,-, flytende rente 2,30%, restløpetid 34 år og 8 mnd. Avdragsfrihet til og med 01.06.2020.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt. avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det foreligger midlertidig brukstillatelse datert 24.09.1968. Oppbevares på meglers kontor og kan utleveres ved forespørsel

Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten samtykke fra styret og godkjenning av leietaker, konferer megler.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Følgende er tinglyst på borettslagets eiendom:

25.05.1971 990011 elektriske kraftlinjer, rettighetshaver: Rettighetshaver: Fredrikstad kommune.
10.01.1989 303 Bestemmelse om bebyggelsen

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler

Eiendommen er regulert til bebyggelse og anleggsformål i kommunedelplan for Fredrikstad 2011-2023 og til blokkbebyggelse, jord- og skogbruk, kjørevei, forretning og boliger i reguleringsplan 010628 mellom Rød skole - Kråkerøy Verk. (Delvis opp. K27 og K51) og 0106136 Nordre del av Rødområdet med reguleringsbestemmelser.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

2 100 000,- (Prisantydning)
549 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 649 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 664 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har tegnet boligselgerforsikring.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Christoffer Dahle Olsen

710190259