Anders Forsbergs vei 12C

Fredrikstad - Lys og høyt beliggende rekkehusleilighet med gode lys og solforhold. Flott utsikt

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 400 000

BRA / P-rom
90 m² / 83 m²

Boligtype
Rekkehus

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2264018761219 breddegrad, 10.9686475348567 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 574 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 400 000
Andel fellesgjeld kr 159 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 2 574 147
Felleskostnader kr 4 440 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 83 m²
Bruksareal (BRA) 90 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Rekkehus
Adresse Anders Forsbergs vei 12C
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1975
Energimerket Rød D

Kontakt Mette for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Anders Forsbergs vei 12C

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Rekkehusleilighet beliggende sentralt på Lislebyfjellet med usjenerte og solrike uteplasser. Boligen går over 2 plan med kjøkken, stue/spisestue og inngangsparti i 1. etasje og en underetasje som inneholder flislagt bad og to gode soverom i underetasjen. Legg merke til at boligen har stort delvis utgravd kjellerareale hvor du har masse lagringsplass,
Flere rom, slik som kjøkken, stue og det ene soverommet er nymalt i november -19.
Borettslaget har rolige omgivelser og på internveiene er det kun tillatt med nødvendig bilkjøring.

Inngangsparti og vindfang:
Ved inngangspartiet er det markterrasse som vender mot øst. Her er det fin liten plass til å ta frokostkaffen. Ved inngangspartiet er det også en utebod. Inne i boligen kommer du til vindfanget/hall med praktisk skyvedørsgarderobe. Fliser på gulvet.

Kjøkken:
Kjøkkenet ligger til venstre for hallen. Innredningen i L-form med oppvaskkum i hjørnet som frigjør lange arbeidsflater. Frontene er kirsebærfargede med klassisk og tidløs profil på dørene har masse lagringsplass. Det er også spiseplass på kjøkkenet.

Stue/spisestue:
Vendt mot vest og med store vindusflater har du stor stue/spisestue. Lyse overflater gir deg store muligheter for individuell innredning. Det er montert peisovn. Utgang til nordvestvendt terrasse med gode solforhold og flott utsikt. I tillegg til stuedelen finnes en nisje ved trappen ned som er super som et lite kontor, eller en lesekrok.

Soverom:
Boligen har 2 gode soverom og begge disse ligger i underetasjen. Hovedsoverommet har plass til dobbeltseng og det er stort garderobeskap der. Det andre soverommet er et romslig enkeltrom.

Bad/vaskerom:
Badet ligger også i underetasjen og er flislagt med varmekabler i gulvet. Dusjkabinett, servantinnredning og veggmontert høyskap. Det er opplegg til vaskemaskin på badet.

Separat WC:
Wc ligger på hovedplanet og har gulvmontert toalett samt vaskeservant med servantskap.

Bod:
Boligen har meget godt med lagringsplass. I tillegg til uteboden som ligger ved inngangspartiet er deler av kjelleren ikke gravd ut og her er det bygget flotte hyller som gir deg masse lagringsplass.

Uteplasser:
I tillegg til markterrassen ved inngangspartiet har boligen flere uteplasser på motsatt side. Her har du mulighet til å sitte usjenert og skjermet med flott utsikt mot nordvest. Fra stuen er det utgang til veranda og fra soverommet i underetasjen er det utgang til overbygget veranda hvor du har videre adkomst ned til markterrasse. Her er det masse muligheter for å lage en skikkelig koselig uteplass.

Beliggenhet

Eiendommen:
Boligen er tilknyttet Lisleby borettslag som består av 56 boliger i rekke adressert til Anders Forsbergs vei og Lauritz Johnsens vei. Bygningene er orientert rundt tomtens høydedrag for å sikre boligene gode sol- og utsiktsforhold. Boligene i Lauritz Johnsens vei ligger på venstre side langs veien, fint i fjellskråningen med flotte utsiktsforhold. Her er det et stabilt og godt bomiljø med lite fraflytting og barnevennlig beliggenhet uten gjennomgangstrafikk - de beste rammer for et godt liv for både store og små.

Nærområde:
Sentralt for området ligger Nøkleby barneskole, Lisleby sentralidrettsanlegg med fotballbane og friidrettsanlegg og Lisleby samfunnshus. Det er flere barnehager i nærområdet og nærmeste dagligvareforretning ligger nede på "Snippen", hvor du forøvrig også finner post i butikk, kiosk, pizzeria, frisør og tannlege. For større innkjøp ligger både Østfoldhallene med Dikeveien handelsområde og Meny på Wilbergjordet i grei avstand. Avstanden til Fredrikstad sentrum er ca 3 km og fra Lisleby er det bussforbindelser til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg, samt byferge over til Sellebakk.

Bebyggelse

Spredt bebyggelse av rekkehus, leiligheter og eneboliger i området.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør Lislebyveien mot Lisleby hvor du tar av inn Lauritz Johnsens vei til venstre i krysset like etter avkjøringen til Henrik Jamissens vei som ligger på høyre side. Følg Lauritz Johnsens vei rett frem ca 500 meter til du får Anders Forsbergs vei inn til høyre og kjør opp bakken til garasjeanlegget og gjesteparkeringen inn til venstre, og Anders Forsbergs vei 12c ligger videre opp den lille bakken og i husrekke nr 2 på høyre hånd.
Alternativt kan du kjøre Fagerliveien som går over i Lisleby allé og ta av inn Torpedalsveien like før Lisleby stadion og videre Drøbaks vei til Lauritz Johnsens vei.

Byggemåte

Rekkehus med 4 boenheter over 2 etasjer. Fundamentert på gjellgrunn og fylte masser med ringmur av plasstøpt betong. Bærende konstruksjon av isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående trekledning. Etasjeskille av tre. Isolert ytterdør og balkongdør begge med glassfelt av 2-lags isolerglass. Trevinduer med 2-lags isolerglass. Innvendige vegger er oppført i bindingsverk/behandlede plater. Yttertak består av saltak, duk og antatt decraplater.
Opplysningene er hentet fra takst på tilsvarende boliger som er solgt i samme borettslag

Innhold

Boligen inneholder: 1. etasje: Vindfang/entre, wc, kjøkken, stue/spisestue og lesekrok. Underetasje; trappegang, bad/vaskerom, 2 soverom og kjellerrom med lagring. Fra stuen i 1. etasje er det utgang til veranda og fra det ene soverommet er det utgang til balkong som går over hele bredden på boligen. Ved inngangspartiet er det utvendig bod og opparbeidet markterrasse som deles med nabo.

Areal

Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 90 kvm, Bruttoareal: 99 kvm
Opplyste arealer er hentet fra salgsoppgave da eier kjøpte boligen og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Generelt: Deler av boligens himling og tak er nylig malt. Ellers har boligen normal standard og forventet slitasje etter alder.

Gulv: Laminat, vinyl og fliser.
Vegg: Malt strie/tapet, malt panel og fliser.
Himling: Malte takplater/panel.

Bad:
Badet i underetasjen er flislagt med varmekabler i gulvet. Dusjkabinett. Romslig baderomsinnredning med servantskap med heldekkende servant. Overskap med speildører. Høyskap montert på vegg. Opplegg til vaskemaskin.

Kjøkken:
Innredning med kirsebærfargede fronter. Laminat benkeplate og det er montert fliser mellom over- og underskap. Komfyr medfølger.

WC:
Gulvmontert toalett og servantskap med heldekkende servant og overskap med lysbaldakin og speildører.

Utstyr

Kabel-tv og bredbånd: Fellesavtale Canal Digital
Terrassemarkise
Automatsikringer

Oppvarming

Vedovn i 1.etasje. Varmekabler på bad og i vindfang ellers elektrisk via panelovner.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, følger dette heller ikke med.

Tomten

Andel i felles tomt på 8 008 kvm. Pent opparbeidet med asfalterte internveier, grønt areal og felles lekeplass.
Arealet er hentet fra matrikkelen og det kan variere hvor gode disse dataene er med hensyn til fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Parkering

Parkering på fellesplass. Borettslaget leier ut garasjeplasser etter venteliste som styret administrerer fordeling av. Ved tildeling av garasje må det innbetales et garasjeinnskudd på kr 2.500,- i tillegg til månedlig leie. Øvrig parkering i hht parkeringsbestemmelser i husordensreglene.

Vei/vann/avløp

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

I 2009 har husrekkene og garasjer blitt malt, radonmåling av boligene med kjelleretasje er ferdigstilt og nødvendige tiltak er iverksatt. Det er også utført kontroll av strøminntak i hver av rekkene, for å sjekke at jording er utført, med tilfredsstillende resultat. Det er i 2016 utført radonmåling på resterende boligmasse og borettslaget har gjennomført tiltak. I 2011 har det blitt etablert flere asfalterte biloppstillingsplasser, og det er også anlagt hage øverst i borettslaget til felles nytte og hygge for alle beboere. I 2013 er det utført kartlegging og løpende vedlikehold, inkludert tetting av lekkasje fra tak, av bygningsmassen og fellesareal. Borettslaget eier 34 garasjer som styret administrer utleie av etter intern venteliste. Den enkelte har selv ansvaret for stell, rydding, gressklipping og snømåking på sin del. Stell og vedlikehold av fellesarealene besørges av styret for borettslagets regning.

I 2017 ble det byttet kledning og malt i store deler av borettslaget. Det har vært vask og inspeksjon av avløpsrør i alle boliger. Borettslaget har gjennomført utskiftning og forbedring av gatebelysning i Anders Forsbergs vei og gangveier internt i borettslaget er rehabilitert. Det er vedtatt at alle andelseiere gis tillatelse til å utvide veranda med opptil 1,5 m fra opprinnelig bæring. Ny del av veranda inngår i borettslagets bygningsmasse på lik linje med eksisterende med tanke på vedlikehold og forsikring.

Styret har på årets generalforsamling fått i oppgave å gjennomføre prosjekt med utbygging av infrastruktur for elbillading. samt montering av et stk dobbelt stikk pr garasjeplass. Det vil bli satt opp ladepunkt 2 steder i borettslaget. De som leier garasjeplass og ønsker lader kan få dette montert mot en egenandel.

Det opplyses fra borettslagets styre at ved omgjøringer/byggtekniske arbeider som er utført/utføres med avvik i forhold til byggets opprinnelige arealer og standard, vil vedlikehold og reparasjoner tilfalle andelseier. I tillegg fremkommer det av vedtektene at installasjoner som andelseier selv har påkostet (platting, levegg, markise etc.) må vedlikeholdes av andelseier. Med mindre annet er særlig avtalt forplikter andelseier seg, til på egen kostnad å sørge for forsvarlig vedlikehold, inkl. utskifting og modernisering av tiltaket.

Borettslaget har ved inngangen til 2019 disponible midler på kr 2 108 496,-. Noe som var en økning fra året før med i overkant av 500 000,-. Budsjettert egenkapital ved utgangen av 2019 er kr 1 509 659,-

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting. Se også husordensreglene for ytterligere informasjon.

Felleskostnader

4 440,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, samt øvrige driftsutgifter.

Felleskostnadene er oppgitt av forretningsfører og avhenger av de avtaler sameiet til enhver tid har inngått.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån pr 28.10.2019:

Husbanken
Annuitetslån med restsaldo: 2.527.367,-
Restløpetid: 10 år og 9 mnd.
Flytende rente med 1,69%

OBOS bank
Annuitetslån med restsaldo: 6.776.313,-
Restløpetid: 17 år og 7 mnd.
Flytende rente med 2,95 %

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Midlertidig brukstillatelse datert 2.12.75 er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.
At slike tillatelser/attester eksisterer gir ingen garanti for at det ikke senere er utført arbeider som ikke er byggemeldt/godkjent.

Utleie

Vilkår for utleie i hht. Borettslagsloven er at eier må ha bodd i boligen minst i ett år før utleien tar til. Se for øvrig bestemmelsene i Borettslagsloven § 5-5 mht. utleiebegrensning og avvik.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til frittliggende småhusbebyggelse.

Totale kostnader

2 400 000,- (Prisantydning)
159 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 559 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 574 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 8.11.19 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Energimerking, egenerklæring, reguleringsplan. Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.
COPYRIGHT
OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler MNEF Mette Ledang

Oppdragsnummer

710190239