Ammerudveien 103

Gjennomgående 2-roms andelsleilighet med balkong - Markanært - Nytt bad kommer!

Finn fram på siden

Priser

Totalpris: NOK 2,840,504

Totalprisen for boligen = innskudd + fellesgjeld samt omkostninger.

Prisantydning: NOK 2,700,000

Fellesgjeld: NOK 124,000

Fellesgjelden er et lån vi har forhandlet fram for alle boligene samlet. Du er ansvarlig for den delen av fellesgjelden som er knyttet til din bolig.

Omkostninger: NOK 16,504

En engangskostnad som dekker offentlige avgifter, tinglysingsgebyr m.m.

Felleskostnader pr. måned: NOK 3,239

Få finansieringsbevis fra OBOS-Banken

Kart sentrert på geolokasjonen breddegrad, lengdegrad

Mer om boligen

Økonomi og kostnader

 • Forretningsfører

  OBOS, tlf: 22 86 55 00.

 • Forsikring

  Tryg Forsikring - polisenummer 7869240.

 • Ligningsverdi

  For 2021:
  Som primærbolig: 754 583,-
  Som sekundærbolig: 2 716 499,-

  Tallene er beregnet utifra skatteetatens boligkalkulator 09.05.2022

 • Felleskostnader

  3 239,- inkl.: Drift og vedlikehold, varmtvann og fyring, kabel-tv og internett, trappevask, vaktmestertjenester, kommunale avgifter, felles eiendomsforsikring, vedlikehold av fellesarealer, nedbetaling av fellesgjeld mm. Kjente fremtidige endringer: Se punkt rør og våtromsrehabilitering.

  Herav:
  Felleskostnader 3.102,-
  Trappevask 137,-

 • Andel fellesgjeld/fellesformue

  Andel fellesgjeld: 124.000,- pr. 08.04.2022
  Andel fellesformue: 15 668,- pr. 31.12.2021

 • Totale kostnader

  2 700 000,- (Prisantydning)
  124 000,- (Andel av fellesgjeld)
  --------------------------------------------------------
  2 824 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

  Omkostninger
  4 900,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
  2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
  172,- (Pantattest kjøper)
  480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
  480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
  28,- (Utskriftsgebyr)
  7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
  --------------------------------------------------------
  16 504,- (Omkostninger totalt)
  --------------------------------------------------------
  2 840 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

  NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

  Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

  Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

 • Finansiering

  OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

  Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

  Les mer på obosbanken.no.

Fakta om boligen

 • Beskrivelse

  Gjennomgående 2-roms andelsleilighet beliggende i lavblokkens 3. etasje med god og praktisk planløsning. Leiligheten består av entré, bad, kjøkken, soverom og stue med utgang til balkong. Leiligheten har malte veggoverflater, parkett og fliser på gulv, kjøkkeninnredning med profilerte fronter og bad/wc med fliser på gulv og malte veggoverflater. På generalforsamling 03.05.21 - 11.05.21 ble det vedtatt rør- og våtromsrehabilitering. Estimert oppstart er 2.kvartal 2022.

  VEGGER
  Malte veggoverflater.

  GULV
  Parkett og fliser på gulv.

  HIMLINGER
  malte himlinger samt noe panel med innfelte spotter i entré.

  KJØKKEN
  Kjøkkeninnredning med profilerte fronter, benkeplate i laminat med kum og ett-greps blandebatteri. Utstyrt med hvitevarer som komfyr med platetopp, frittstående kjøl/ fryseskap samt ventilator over kokesone.

  BAD/WC
  Bad/wc med fliser på gulv og malte veggoverflater. Badet Inneholder dusjkabinett, wc, servantskap med ett-greps blandebatteri, speil på vegg, belysning og opplegg for vaskemaskin. På generalforsamling 03.05.21 - 11.05.21 ble det vedtatt rør- og våtromsrehabilitering. Estimert oppstart er 2.kvartal 2022.

 • Beliggenhet

  Ammerudveien 103 ligger i flotte omgivelser på Ammerud, med nærhet til det man måtte trenge av butikker, servicetilbud og gode kollektivløsninger.

  Ammerud er et trygt og godt sted å bo for både små og store! Her finner man både skoler, barnehager og flere fritidstilbud med idrettsanlegg, tennisbane, svømmehall på Romsås og treningssentre på Grorud og Romsås. Dagligvarehandelen kan man gjøre på KIWI eller Rema 1000; begge ligger praktisk til kun 5 minutters gange fra boligen. En liten kjøretur unna finner man Grorud senter: her har man både apotek, vinmonopol, matbutikker, klesbutikker, frisørsalong, bokhandel m.m. Veien er heller ikke lang til større kjøpesentre som Stovner og Linderud senter med henholdsvis 90 og 60 butikker- og servicetilbud, og kan enkelt nås med både bil og t-bane linje 5 fra Ammerud.

  Området har meget gode kollektivløsninger, og man har gangavstand til både t-banestasjon på Ammerud og Grorud med t-banens linjer 4 og 5. Begge linjene har hyppige avganger, og bruker kun 20 minutter til Jernbanetorget, noe som gjør at leiligheten passer utmerket for de fleste som benytter seg av kollektivtransport. I Ammerudveien går det matebuss til Grorud, hvor man finner flere bussalternativer, t-bane og drosjesentral. Fra Trondheimsveien går flybussen til Gardemoen og buss til Nittedal, Lillestrøm og flere steder nordover.

  For den turglade er det fine turmuligheter i nærområdet: populære Lillomarka byr på en rekke rekreasjonsmuligheter sommer som vinter med sine populære ski- og lysløyper. Ved Apalløkka på Ammerud ligger badevannet Vesletjern, og den populære badeplassen Steinbruvann ligger midt mellom Grorud og Ammerud.

  Ellers har man nylig opparbeidede Grorudparken, som starter ved Groruddammen og går nedover lang Alnaelva. Grorudparken er like stor som Frognerparken, og her finner man sildrende vann med lys, nye broer og bålplasser med benker. Prestegårdshagen og hageanlegget som tidligere var gjengrodd og utilgjengelig er også nå innlemmet i parken.

 • Bebyggelse

  Området er på det meste bygget ut på 1960- og 70 tallet. Bebyggelsen består for det meste av høy- og lavblokker samt atriumshus. I tillegg rekke-og eneboligbebyggelse nærmere Lillomarka.

 • Adkomst

  Lett adkomst med avkjøring fra Trondheimsveien mot Ammerud og direkte til Ammerudveien. Med t-bane - bane 4 og 5 eller med buss. Holdeplass i Ammerudveien. Ekspressbusser på Trondheimsvn. (flybussen). Direkte med bil via kun offentlig asfalterte veier. Det vil bli skiltet fra OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning.

 • Byggemåte

  Boligblokk fundamentert med betong til antatt faste masser. Konstruksjoner i betong/mur. Yttervegger utvendig forblendet med teglstein. Flatt yttertak antatt tekket med papp/folie.

  Utvendige forhold er ikke vurdert av takstkonsulenten da disse tilhører en fellesanliggende konstruksjon for sameiet/laget. Ovenstående tekst er ment til orientering.

 • Innhold

  Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.

 • Areal

  Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm

 • Standard

  Tilstanden på boligen vurderes etter ulike tilstandsgrader. Tilstanden gir uttrykk for en gitt forventet tilstand, blant annetvurdert ut fra alder og normal bruk. For utfyllende informasjon om fastsetting av tilstandsgrader og hvilke tilstandsgrader som er gitt for gjeldende bolig, se vedlagt tilstandsrapport fra bygningssakkyndig.

  Følgende bygningsdeler har fått TG3:
  Våtrom > Generell > Bad
  Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg

  Følgende bygningsdeler har fått TG2:
  Innvendig > Overflater
  Innvendig > Innvendige dører
  Tekniske installasjoner > Varmtvannstank

  Følgende bygningsdeler har fått TG2 Avvik som ikke krever umiddelbare tiltak:
  Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger
  Kjøkken > Avtrekk > Kjøkken
  Tekniske installasjoner > Vannledninger
  Tekniske installasjoner > Avløpsrør

  TG0: Ingen avvik
  TG1: Mindre eller moderate avvik
  (TG0 og TG1 gjengis ikke i salgsoppgaven)
  TG2: Avvik som kan kreve tiltak
  TG2: Avvik som ikke krever tiltak
  TG3: Store eller alvorlige avvik
  TG2: Betyr at konstruksjonen enten har feil utførelse, en skade eller tegn på skade, sterk slitasje eller nedsatt funksjon. Vedlikehold eller tiltak trengs i nær fremtid. Det er grunn til å varsle fare for skader på grunn av alder, eller overvåke bygningsdelen spesielt på grunn av fare for større skade eller følgeskade.
  TG3: Denne tilstandsgraden brukes ved kraftige tegn på forhold som man må regne med trenger utbedring straks eller innen kort tid. Det er påvist funksjonssvikt eller sammenbrudd.

 • Utstyr

  Følgende hvitevarer medfølger: Komfyr med platetopp og frittstående kjøl/ fryseskap. Det gis ingen garantier i forhold til tilstand, funksjonalitet og levetid på hvitevarer eller utstyr som medfølger etter avtalen. Øvrige hvitevarer medfølger ikke.

 • Oppvarming

  Elektrisk oppvarming.

 • Tomten

  Andel i 2 450,4 m² eiet tomt. Pent opparbeidet fellesarealer med asfalterte gang/stikkveier, bord, benker, lekeplasser, grøntarealer, trær og beplantning.

 • Parkering

  Mulighet for å søke borettslaget om å leie av biloppstillingsplass etter ansiennitet og kjøp av garasje. For øvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

 • Borettslaget

  Ammerudenga borettslag.
  www.ammerudenga.no - Hjemmesiden inneholder en mengde opplysninger for både beboere og folk som vurderer å kjøpe leilighet selv. Ammerudenga borettslag består av 164 andeler, fordelt på 2 blokker: Bananblokka og Lilleblokka.

 • Dyrehold

  Det er tillatt å holde hund mot undertegnelse av en erklæring som regulerer hundeeiers ansvar. Styret må på forhånd underrettes før hund og andre dyr anskaffes. Brudd på erklæringens bestemmelser vil føre til at godkjenningen inndras. Det er også tillatt med innekatt.

 • Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

  Ammerudveien 99-103 - Garasjer - Ferdigattest - 1977
  Ammerudveien 99-103 - Fasadeendring og nye balkonger - Ferdigattest - 1995
  Ammerudveien 99-103 (reg Alundamveien 29) - Boligblokk - Ferdigattest - 1975

 • Utleie

  Det er ikke tillatt å leie ut eller overlate bruken av boligen til andre uten styrets samtykke og godkjennelse av leietaker. Søknadsskjema for utleie/bruksoverlating fås ved henvendelse til styret i borettslaget eller til forretningsfører. Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset. Merk at mulighet for korttidsutleie av hele boligen er begrenset til 30 dager jf borettslagslovens § 5-4.

 • Konsesjon

  Eiendommen er konsesjonsfri.

 • Odel

  Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

 • Diverse

  - Balkong med adkomst fra stue. Oppmålt til cirka 2,6 kvm.
  - Sikringsskap med automatsikringer, plassert i felles oppgang.
  - Leiligheten disponerer en kjellerbod.
  - Skyvedørsgarderobe i entré og soverom.
  - Det er Rydje Renhold som har avtale om trappevask i borettslaget.
  - Borettslaget har vaktmesteravtale med Skovli AS.
  - Biblioteket holder til i Ammerudveien 85. Biblioteket har bøker som spenner over et vidt spekter av lesestoff for små og store.
  - Borettslaget har fellesvaskeri.
  - Telenor er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.

  Rehabiliteringshistorikk:
  2020 Infrastruktur garasje og parkeringsanleggene for lading av elbil 147 plasser. Rehabilitert betong på baksiden av Bananblokka Ny trapp til «haugen» fra trafoen.
  2019 Rensing av ventilasjonskanalene Nytt kjøkken i Hobbykjelleren. Fremføring av vann nede. Maling av sokkelen på bananblokka - begge sider. Replanting av trær Ny trapp fra «Haugen» mot parkeringsplassen. Opparbeidet 11 nye p-plasser ved Lilleblokka. Nye hovedstoppekraner med tilbakeslagsventiler på vanninntaket.
  2018 Nye balkongvegger og vinduer montert. Ny bom ved innkjøringen til store blokka. Nye LED lamper i alle fellesområder, inne og ute. Nye sirkulasjonspumper (4) og ekspansjonskar i berederrommene. En ny vaskemaskin og 3 tørkevifter.
  2017 Rehabilitering av balkonger i lille blokka. Nytt callinganlegg. Ny innmat i sikringsskap. Ny belysning i boder og sportsrom. Beising av garasjene. Nytt vannbehandlingsanlegg.
  2016 Omlegging av takene på begge blokkene med nye ventilasjonskasser, sluk, gesimsbeslag og lyskupler. Etablert gangvei ved garasjene og satt opp bom. Skiftet bom og gjerde ved Lilleblokka. Nye panelovner i oppgangene i Lilleblokka. Skiftet lys i vaskeriene.
  2015 Nytt låssystem. To nye sentrifuger i vaskeriene.
  2014 Dreneringsarbeider bak garasjerekka mot Ammerudveien og kortveggen på Lilleblokka mot atriumhusene. Ny forstøtningsmur, trapp og uteplass, samt utvidelse av gangvei ved Lilleblokka. Ny trapp opp til «Haugen». Nye drenskummer mellom garasjene og på snuplass mot Lilleblokka. Omlegging av takene på alle garasjer, nye avløpsrør og ventilasjonshetter.
  2012 Maling av oppgangene
  2011 Rehabilitering av lekeplasser og uteområder Nye tavler i OL-rommene
  2010 Utskifting av entrédører og ett gulv i 1. etg
  2007-08 Utbedret fasadeutglidning på balustraden
  2007 Egenbetalingssystem vaskeri
  2005 Asfaltering av uteområde Rehabilitert hobbykjelleren

  For historikk før 2005 se årsberetningen side 37.

  Rør og våtromsrehabilitering:
  På generalforsamling 03.05.21 - 11.05.21 ble det vedtatt rør- og våtromsrehabilitering. Estimert oppstart i borettslaget er 2.kvartal 2022.

  Borettslaget har vedtatt full rør og våtromsrehabilitering. Det innebærer å nullstille alt av originale vann- og avløpsrør og som følge av dette etablere nye våtrom og wc-rom i ett felles prosjekt.

  Basert på overnevnte forutsetninger samt et låneopptak på kr 45 000 000. med en rente lik 2,80 % og en løpetid på 40 år i OBOS Banken, er det behov for økning i felleskostnadene (husleien) på 22 % fra 01.07.22. 10% økning av felleskostnadene er allerede gjennomført.

  Gjennomføringstiden pr. leilighet blir enten 4 eller 5 uker. pr. leilighet (detaljer kommer først etter kontrahering). Det etableres provisorisk dusj og toalett tilgjengelig for de som ønsker å bli boende hjemme deler av tiden eller hele perioden. Det blir gjennomført tildekking inne i leilighetene i arealene som blir berørt og det blir foretatt låsebytte hvor dere som eiere får 2 nøkler til egen dør, slik at entreprenøren kan ha en nøkkel som går til alle leilighetene, mens deres nøkkel da kun går til egen dør. Så byttes låsene tilbake når prosjektet er ferdig. Ytterligere informasjon om praktisk gjennomføring vil dere få muntlig og skriftlig, på informasjonsmøter og på førbefaring som gjennomføres i hver leilighet i god tid før oppstart produksjon i den enkelte leilighet.

  For ytterligere informasjon: Se side 69 til 71 i årsberetningen som er vedlagt denne annonsen.

 • Servitutter/rettigheter/forpliktelser

  Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

 • Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

  Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

 • Oppgjør


  Samlet kjøpesum og omkostninger forutsettes innbetalt til klientkonto fra kjøpers konto i norsk finansinstitusjon.

 • Energimerking

  Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

 • Løsøre og tilbehør

  Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

 • Lovanvendelse og kontraktsbetingelser

  Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

  Følgende gjelder ved salg til forbrukerkjøper*:
  Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

  Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

  Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

  Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

  Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

  Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2.

  *Med forbrukerkjøper menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

  Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen "som den er", jfr Avhendingslovens § 3-9:

  Selgers ansvar er da begrenset og vil være en del av kontraktsvilkårene. jf. avhl. § 3-9, 2. pktm.
  Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

  I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven§ 3-9. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8.

 • Salgsoppgave

  Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
  Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
  Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

 • Oppdragsnummer
  703220070

Budgivning

 • Styregodkjennelse

  Ved eierskifte må erververen godkjennes av styret.

 • Lånevilkår

  OBBK02-98207614947
  Restsaldo: 18.800.208,- (andel av saldo: 71.474,- pr. 08.04.2022)
  Lånetype: Annuitet
  Løpetid: 25 år 9 md.
  Rentesats: 2,40%
  Rentetype: Flytende
  Term. pr. år: 12
  Kapitalkostnader: 314,-

  OBBK03-98207870056
  Restsaldo: 1.422.672,- (andel av saldo: 5.412,- pr. 08.04.2022)
  Lånetype: Annuitet
  Løpetid: 28 år 1 md.
  Rentesats: 2,40%
  Rentetype: Flytende
  Term. pr. år: 12
  Kapitalkostnader: 22,-

  OBBK04-98207877492
  Restsaldo: 7.209.445,- (andel av saldo: 27.412,- pr. 08.04.2022)
  Lånetype: Annuitet
  Løpetid: 25 år 2 md.
  Rentesats: 2,40%
  Rentetype: Flytende
  Term. pr. år: 12
  Kapitalkostnader: 121,-

  OBOS-98207429996
  Restsaldo: 309.810,- (andel av saldo: 1.172,- pr. 08.04.2022)
  Lånetype: Annuitet
  Løpetid: 12 år 9 md.
  Rentesats: 2,40%
  Rentetype: Flytende
  Term. pr. år: 12
  Kapitalkostnader: 9,-

  OBOS01-98208010042
  Restsaldo: 4.827.448,- (andel av saldo: 18.354,- pr. 08.04.2022)
  Lånetype: Annuitet
  Løpetid: 15 år
  Rentesats: 2,40%
  Rentetype: Flytende
  Term. pr. år: 12
  Kapitalkostnader: 116,-

  Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

  Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

 • Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

  Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuelle manglende innbetalinger av felleskostnader.

 • Overtagelse

  Etter avtale med selger.

 • Boligkjøperforsikring

  Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Med denne forsikringen følger det også med flytteforsikring fra Tryg. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

 • Budgivning

  Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

 • Lov om hvitvasking

  I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

  Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

 • Ansvarlig megler

  Eiendomsmegler Hung C. Nguyen

Last ned dokumenter

Kontakt meg om om denne boligen

Jeg svarer mer enn gjerne på dine spørsmål