Ambolten 12

Rekkehusleilighet over 2 plan - 4 soverom - Skjermet hage med vestvendt beliggenhet

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 2 950 000

BRA / P-rom
139 m² / 124 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2035911269456 breddegrad, 10.9669019600958 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 3 277 147

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 2 950 000
Andel fellesgjeld kr 312 000
Omkostninger kr 15 147
Totalpris kr 3 277 147
Felleskostnader kr 4 448 per måned
Antall soverom 4
Primærrom (P-rom) 124 m²
Bruksareal (BRA) 139 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Ambolten 12
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1979

Kontakt Aleksander for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Nabolagsprofil, Ambolten 12

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Velkommen til Ambolten 12!

Dette er en praktisk rekkehusleilighet over to etasjer med egen garasjeplass og hele 4 soverom. Boligen har en fin planløsning med bl.a kjøkken, stue, toalett og vaskerom i 1.etg, og soverommene og badet beliggende i 2. etg. Ambolten er en blindvei uten gjennomgangstrafikk, og det er fine grøntområder og lekeplass inne på boligfeltet. Fra stuen i 1.etg kommer man ut til vestvendt terrasseplatting på ca 20m2, og videre ut til en skjermet hage med gressplen og drivhus.

Verdt å merke seg:
- Hele 4 soverom
- Uteplasser på begge sider av boligen
- Egen garasje med tilhørende bod
- Tv og internett inkl.
- Barnevennlig område og minimalt med trafikk.
- Kort vei til Gamlebyen og gratis byferge

Velkommen på visning!

Beliggenhet

Boligen ligger med sentral beliggenhet på Mineberget på Østsiden i Fredrikstad.

Til tross for den meget sentrale beliggenheten er det inne på selve feltet stille, rolig og barnevennlig - med mange velstelte små hager både foran og bak husene. Pent opparbeidede fellesområder og lekeplasser på feltet. Omkringliggende bebyggelse består av rekkehus og blokker, og på andre siden av Borgarveien ligger Østsiden eldresenter.

Nærområdet:
Nærheten til Gamlebyen gjør Mineberget til et spesielt attraktivt boligområde - familievennlig med kort vei til flere barnehager og offentlige skoler, og med Fredrikstad internasjonale skole like ved boligfeltet. I området rundt Mineberget er det gode muligheter for tur- og fritidsaktiviteter med blant annet Kongstenanlegget med innendørs og utendørs svømmebasseng, treningssenter og bowlinghall, og med golfbane og ridesenter i umiddelbar nærhet. Liker du å gå tur i skogsterreng byr Begbymarka på lysløype med fine treningsmuligheter og fredfulle omgivelser. Med utgangspunkt i Gangsrød er det merket kyststi som også gir mange gode turmuligheter. Det er kort vei ned til elva hvor du kan gå eller sykle langs Glommastien, eller rusle deg en tur bort til Gamlebyen med sine stemningsfulle gater og koselige kafeer og restauranter. Her er det marked på lørdager og de hyggelige små forretningene har også åpent på søndager.

Med gangavstand ned til fergestedet bor du også med nærhet til sentrumssiden. Det tar kun 2 minutter med Gamlebyfergen over til Cicignon, hvor jernbanestasjonen ligger i umiddelbar nærhet. Byfergen til Kråkerøy, sentrum og Gressvik anløper også Gamlebyen på hverdagene. Byfergene er en viktig del av kollektivtilbudet i Fredrikstad og er gratis å benytte. Det er også meget god offentlig kommunikasjon; med bussforbindelse via Glommaringen til både Fredrikstad sentrum og Sarpsborg.

Når du skal handle er det kort vei fra boligen til Kiwi og Rema på Brotorget hvor du også finner apotek, vinmonopol, Biltema, blomsterbutikk og bakeriutsalg.

Adkomst

Fra Fredrikstad sentrum:
Kjør over Fredrikstadbrua og ta første avkjøring i rundkjøringen mot Gamlebyen. Etter ca 300 m tar du til venstre, og etter 150 m tar du til venstre igjen inn på Ambolten. Leiligheten ligger på venstre side.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Byggemåte

Rekkehus over to etasjer og loft bygget i 1979. Bygningen antas sålefundamentert på komprimerte faste masser. Etasjeskillere av trebjelkelag. Yttervegger er oppført med isolert bindingsverk, utvendig kledd med stående kledning. Takkonstruksjon oppført med takstoler av tre. Saltak takform. Tekket med takstein (besiktiget fra bakkenivå). For ytterligere info se vedlagt tilstandsrapport utført av Kenneth Nymo Pettersen, datert 26.11.2019.

Innhold

Boligen går over to plan og inneholder:
1.etg: Entré, gang, vaskekott, wc-rom, kjøkken og stue m/utgang til terrasseplatting på ca. 20 m2. Isolert utebod og utebod m/garasjeport.
2: Gang m/trapp, bad, 3 soverom hvorav et har utgang til balkong på ca. 3.5 m2 og stue m/trapp.

Det er også et kaldt loft med adkomst via luke i 2.etg.

Areal

Primærrom: 124 kvm, Bruksareal: 139 kvm, Bruttoareal: 150 kvm

Opplyste arealer er hentet fra takstrapport og er ikke kontrollmålt av megler.

Standard

Pen og velholdt rekkehusleilighet over to plan, beliggende på attraktive Mineberget. Selgere overtok boligen i 2009 og har siden den gang gjort en del oppgraderinger. Av de større tingene nevnes bl.a at i 2013 ble badekar byttet med dusjkabinett, samtidig med at man flyttet varmvannstanken i 1.etg til vaskekottet. På vaskekottet ble det også bygget vegg og satt inn avtrekksvifte. I 2017 ble det skiftet gulv på det ene soverommet, i 2018 ble kjøkkenet malt, og det ble satt i glass i overskap og i 2019 har det elektriske anlegget blitt oppgradert hvor Gamlebyen Elektriske skiftet innmaten i sikringsskapet. Boligen fremstår lys og moderne og det er god standard på innhold og utstyr.

Entre:
Fra vindfanget kommer man inn i flislagt entré med varmekabler. Til høyre her han man et toalettrom og vaskerom, og rett frem har man stue og kjøkken.

Toalett:
I 1.etg er det et frittstående toalettrom innredet med klosett og servant.

Kjøkken:
Heltre Sigdal kjøkkeninnredning med profilerte fronter. Det er heltre benkeplate med nedfelt vask og skyllekum, mosaikkfliser og belysning over benkeplaten samt overskap m/glassfelt. Opplegg for vaskekum. Det opplyses om at lyset til ventilatoren ikke fungerer. Det er påregnelig med utskiftning av ventilatoren på sikt. Kjøkkenet har godt med benke- og skapplass, og det er plass til et kjøkkenbord ved vinduet.

Stue:
Stuen er romslig og naturlig delt i to deler med fine møbleringsmuligheter. Her er det god plass til både en sittegruppe/ Tv-krok og et spisebord hvis man ønsker det. I stuen er det store vindusflater som slipper inn naturlig lys, og det er videre utgang til vestvendt terrasseplatting på 20 m2 og en skjermet hage.

Soverom:
Det er totalt 4 soverom i leilighet som alle ligger praktisk samlet i 2. etg. Alle soverommene er av god størrelse, og fra det ene er det også utgang til vestvendt balkong.

Bad/wc:
Badet ligger i 2.etg og flislagt med varme i gulvet. Badet er innredet med klosett, servant på innredning og dusjkabinett.. Det er ikke registret noen feil ved badet, men i tilstandsrapporten har dette fått TG2 med hensyn til alder. Det er noe krakilering i emaljen til servanten, men bygningsdelen fungerer med dette avviket.

Oppvarming

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme i entreen og badet. Vedfyring.

Tomten

Felles eiet tomt på ca 12.783 m2.
Tomten er opparbeidet med noe gressplen og div. beplantning. Det er asfalterte internveier, betong belegningsstein i adkomst og biloppstilling i egen gårdsplass. Boligen har en egen hageparsell som er opparbeidet med plen og div. beplantning. Drivhus i hagen.

Parkering

Parkering i garasje eller på egen tomt.

Vei/vann/avløp

Offentlig tilknyttet

Forretningsfører

OBOS Østfold

Borettslaget

Boligen tilknyttet Borgarveien borettslag, org. nr. 848558052. Borettslaget består av 41 andelsleiligheter i rekke, adressert til Ambolten og Rådmann Karlsens vei.

I 2013 gjennomførte borettslaget et omfattende malingsprosjekt av fasader, vegger, dører og vinduer. Alle vinduer, verandadør/utgangsdør, ny taksten og ny kledning samt etterisolering er byttet av borettslaget i 2009. Lekeplass og fellesarealer ble oppgradert i 2015.

I henhold til vedtektene for Borgarveien borettslag har andelseier utover vanlige plikter også ansvaret for å vedlikeholde utvendige flater på boligen, samt garasje, bod, balkong, terrassegulv og andre tilbygg som ikke er en del av boligens primære rom. Styret kan pålegge andelseiere å betale for ytre vedlikeholdsarbeider dersom vedlikeholdsplikten anses som brutt ut ifra en faglig vurdering.

Borettslaget har forøvrig et samarbeidet med Gaards-Service AS om gressklipping, feiing av vei- og gangstier, snøbrøyting og strøing, samt rensing av takrenner.

Se også borettslaget egen nettside: www.borgarveien.no

Økonomi:
Felleskostnader i 2018 var til sammen kr 2 163 816,-. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 1 435 439,-. Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2018 kr 709 198,- og viser borettslagets likviditet.

Forkjøpsrett

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

04.12.2019

Styregodkjennelse

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Dyrehold

Det er tillatt med dyr i borettslaget under forutsetning av at andelseier aksepterer og etterlever fellesskapets regler. Se vedlagte husordensregler for nærmere info.

Felleskostnader

4 448,- pr Mnd
Bl.a renter og avdrag på borettslagets felleslån, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningen, ytre vedlikehold, kabel-tv og bredbånd samt øvrige driftsutgifter

Økning av felleskostnader med 3% fra 01.01.2020.

Lånevilkår

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr 13.11.2019:

- Eika, annuitetslån, kr. 12.770.375,-, flytende rente 2,95%, restløpetid 18 år 10 md.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Kjøpers ansvar for øvrige andelseieres mislighold

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

Det foreligger midlertidig brukstillatelse på eiendommen datert 12.03.1979

Utleie

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Konsesjon

Eiendommen er konsesjonsfri.

Odel

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

- Dagboknr.: 1985/12043-1/86 - Best. om vann/kloakkledn.
- Dagboknr.: 1994/3785-3/86 - Bestemmelse iflg. skjøte

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Fredrikstad kommunes arealplan 2011-2023 er gjeldende. Eiendommen er uregulert, og ikke omfattet av noen reguleringsplan og dens bestemmelser.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Totale kostnader

2 950 000,- (Prisantydning)
312 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 262 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
430,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
430,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 147,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 277 147,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Eierskifteforsikring

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet 26.11.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, tilstandsrapport, egenerklæringsskjema, vedtekter og husordensregler
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

OBOS eiendomsmeglere har copyright til tekst og bilder i annonsen og det er ikke tillatt å benytte tekst eller bilder uten tillatelse fra rettighetshaver.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

Oppdragsnummer

714190090