Alf Prøysens vei 8B

Meget pen og lys leilighet beliggende i høy 1. etasje med vestvendt veranda

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 1 750 000

BRA / P-rom
53 m² / 53 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2348407333931 breddegrad, 11.006539903423 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 2 073 385

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 1 750 000
Andel fellesgjeld kr 308 000
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 2 073 385
Felleskostnader kr 3 980 per måned
Antall soverom 1
Primærrom (P-rom) 53 m²
Bruksareal (BRA) 53 m²
Etasje 1
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Alf Prøysens vei 8B
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1975

Nabolagsprofil, Alf Prøysens vei 8B

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Eiendommen:

Leiligheten er tilknyttet Kjølstad Borettslag som sto klar for første innflytting i 1975. Borettslag består av totalt 67 boliger fordelt på 2 blokker og 4 rekkehus. Borettslaget eier også 32 garasjer som de administrerer utleie av til beboerne. I Alf Prøysens vei 8b er det felles vaskerom med 2 vaskemaskiner. Borettslaget er omgitt av store grøntareal med belyste internveier og det er kun bilkjøring til eiendommen. I tillegg til borettslagets egen bebyggelse består den nærmeste bebyggelsen av eneboliger og rekkehus.

Nærområdet:

Her bor du sentralt både i forhold til Sellebakk og Torp, med kort vei til Sellebakk handelsområde med de fleste servicefunksjoner som bank, apotek, treningssenter og flere dagligvareforretninger. Fra Sellebakk går det byferge over til Lisleby. Det er også kort vei til Coop Extra og Pizzabakeren med søndagsåpent på Torp. Området er forøvrig godt tilrettelagt med gang- og sykkelvei langs hele Sarpsborgveien ned til brohodet på Østsiden og videre til Gamlebyen med fergeforbindelse over til vestsiden. Forøvrig ligger Glommastien strategisk til for både tur, trening og adkomst sørover og nordover langs elva med sykkel. Med bare noen minutter ned til Sarpsborgveien kan du benytte deg av Glommaringens busstilbud. Det er også bussruter som går fra busstopp i Roald Amundsens vei (Borge sykehjem).

Fra Fredrikstad sentrum:

Kjør over Fredrikstadbroa mot østsiden og ta 2. avkjøring i rundkjøringen. I rundkjøringen ved Habornveien/Statoilstasjon tar du 3. avkjøring og følger Riksvei 111 mot Sellebakk. I krysset etter du har passert Borgehallen (på høyre hånd), svinger du av til høyre. Følg veien i ca 200 m og ta så til venstre. Følg Roald Amundsens vei og ta til venstre etter Kjølberg kapell. Følg veien og du får borettslaget rett frem til enden av veien. Alf Prøysens vei 8 ligger bortenfor parkeringsgarasjen med gjesteparkering på taket. Det blir skiltet med til salgsskilt ved visning.

Blokken er antatt fundamentert på fjellgrunn og fylte masser. Grunnmur av betong. Støpt betonggulv i kjeller. Takstmann har registrert saltutslag i kjeller. Blokken har bærende konstruksjon av betong, utvendig forblendet med teglstein. Bindingsverk utvendig kledd med trekledning på balkong. Rekkverk på balkong er av aluminium, glass og fasadeplater.
Innvendig er det slett inngangsdør med brann -og lydklassifisering. Balkongdøren er med brystning, og 2 lags isolerglass i PVC. Vinduer i 2 lags PVC. De innvendige dørene er formpresset med speil, og ble satt inn i oppussingen.

Boligen inneholder gang, stue/spisestue, kjøkken, soverom og bad/wc. Det medfølger en bod på ca 4 kvm i kjeller. I tillegg er det to store felles kjellerrom som er disponible for alle beboerne.

Primærrom: 53 kvm, Bruksareal: 53 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Velkommen til Alf Prøysens vei 8B, en meget pen og velholdt leilighet i 1 etasje. Det er en svært praktisk planløsning, og funksjonelle flater som er lette å holde rene. Leiligheten gjennomgikk en stor oppussing i 2007, og har siden den gang blitt meget pent brukt. Det er svært lite tegn til slitasje. Leiligheten har pene gjennomgående parkettgulv i eik, og vegger er malt i tidsriktige lyse farger. Moderne kjøkken og flislagt bad. Dette er leiligheten for deg som ønsker å flytte rett inn og bare begynne å bo! Adkomsten til leilgheten er fra felles inngangsparti med oppslagstavle fra borettslaget og postkasser. Boligen ligger noen få trappetrinn opp, i 1. etasje og har fin entré med åpen garderobeløsning hvor det er plass til å sette fra seg sko og støvler, samt henge fra seg yttertøy. Bad og wc ligger med direkte adkomst fra entreen.
Badet er rehabilitert via borettslaget der arbeidene ble sluttført i 2010/11, og har fliser både på gulv og veggflater. Det er varmekabler i gulvet. Pen servantinnredning med heldekkende servant og skuffeløsning. Dusjnisje og opplegg til vaskemaskin. Lyse fliser både på vegg og gulv, samt den hvite innredningen gir deg et tidløst og delikat bad.
Stuen oppleves som romslig og det er god plass til sofagruppe og spisestue, med tilhørende skap eller skjenk. Stuen har store vindusflater mot vest og ut mot balkongen. Lyse, matte og moderne veggoverflater og pen eikeparkett på gulvet. Det er gode møbleringsmuligheter, og god veggplass for oppheng av bilder, bokhyller og vitrineskap/seksjon. Fra stuen er det en delvvis åpen løsning mot kjøkkenet.
Meget pent og klassisk kjøkken med profilerte hvite fronter, laminat benkeplate med fliser over benk. Det er dertil integrerte hvitevarer slik som oppvaskmaskin, kjøl-/fryseskap, Micro, platetopp og stekeovn. Koselig spiseplass ved kjøkkenvinduet, hvor man har oversikt over

Soverommet:
Boligen har et romslig soverom, med en stor skyvedørsgarderobe. Soverommet har malte veggflater og pen eikeparkett på gulvet.

Boder:
Det medfølger en bod i kjeller. I kjeller er det også to store rom som beboerne disponerer til lagring.

Porttelefon.
Gulvvarme på bad.
Varmt vann fra felles varmtvannsbereder er inkl. i felleskostnadene.
Kabel-tv og internettleverandør via fellesavtale med Telenor (tidligere Canal Digital) er også inkludert i felleskostnadene.

Eiet fellestomt opparbeidet med stort grøntareal, trær og busker, samt asfalterte internveier.
Arealet er oppgitt av Fredrikstad kommune og er hentet fra matrikkelen. Det varierer hvor gode disse dataene er med hensyn på fullstendighet og nøyaktighet. Avvik kan forekomme ved en senere oppmåling.

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste som administreres av styret. Borettslaget har forøvrig bestemte områder for biloppstilling og gjesteparkering som skal benyttes. Se borettslagets husordensregler for nærmere opplysninger.

Tilknyttet offentlig vei-, vann- og kloakkforhold.

OBOS Østfold

I Kjølstad borettslag blir trappevask utført i felles trappeoppganger av innleid hjelp. Beboer står selv ansvarlig for fjerning av snø og is, samt rensing av sluk på balkong. I 1998 har borettslaget foretatt utvendig rehabilitering og blokkene har fått helt ny fasade med teglstein/plater. I 2010/11 ble det gjennomført rehabilitering av alle VVS-anlegg og bad. I 2012 ble det vedtatt å gå i gang med betongrehabilitering av garasjeanlegget til en kostnad av ca kr 2.400.000,-. Arbeidet ble finansiert ved bruk av resterende opptatt byggelån og oppsparte midler.

I 2016 ble endeveggen mot syd i blokk 6 (oppgang 6a), rehabilitert pga vanninntrenging.

Borettslaget har skifte ut utebelysningen. De har også ferdigstilt vaskerommet med nye vaskemaskinger og tørketrommel.

Borettslagets økonomi:


Regnskapet for 2018 viser driftsinnteker på 3 095 724,- og driftskostnader var tilsammen kr 2 153 153,- Dette er 312.398,- høyere enn budsjettert og skyldes i all hovedsak drift og vedlikehold, samt energi. Årets resultat var på 510.589,-. disponible midler på kr 696.968,-

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

23.01.2020

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Etter skriftlig søknad kan det innvilges tillatelse til hundehold mot at betingelser nevnt i husordensreglenes punkt 6 oppfylles. Søknad må fremmes før innflytting og anskaffelse. Når det gjelder kattehold er det kun tillatt med innekatter.

3 980,- pr Mnd
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, varmt vann, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv inkl. internett, trappevask samt drift av borettslaget.

3980,-
Renter og avdrag på borettslagets felleslån, varmt vann, kommunale avgifter, eiendomsskatt, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, kabel-tv inkl. internett, trappevask samt drift av borettslaget.

Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.
Borettslaget har ikke IN-ordning med mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjelden.

Borettslagets lån med restsaldo og vilkår pr 5.3.19:

Eika, annuitetslån kr 13 178 536,-, flytende rente 2.95% og restløpetid 26 år og 3 mnd.

Husbanken, annuitetslån kr 5 150.854,-, flytende rente 1,89% og restløpetid 9 år og 2 mnd.

OBOS-banken, annuitetslån kr 2 070 516,- flytende rente 2,95% og restløpetid 26 år 7mnd.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Det finnes ikke ferdigattest/midlertidig brukstillatelse i kommunens arkiver. Det skal ikke være nødvendig med ferdigattest for bygg eldre enn 1998. (Da nye regler om ansvar ble innført)

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.
Boligen er omfattet av kommuneplanens arealdel for 2011-2023, med reguleringsplan 0106134 Kjølstad og 0106369 G7S-vei Moum - Sellebak alt. vest Rv. 111. med følgende formål: Blokkbebyggelse, kjørevei, gang-/sykkelvei, felles gangareal, felles parkeringsplass, felles lekeareal, annet kombinert formål.

1 750 000,- (Prisantydning)
308 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
2 058 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 073 385,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Copyright til Obos eiendomsmeglere

Eiendomsmegler Heidi Y. Gangfløt

710190221