Alf Prøysens vei 8A

Nyoppusset leilighet i høy 1.etg. - Helt ny kjøkkeninnredning fra IKEA - Vestvendt balkong - Varmtvann inkl.

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 850 000

BRA / P-rom
23 m² / 23 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.2347114757353 breddegrad, 11.0064117901226 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 1 085 247

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 850 000
Andel fellesgjeld kr 220 000
Omkostninger kr 15 247
Totalpris kr 1 085 247
Felleskostnader kr 2 802 per måned
Antall rom 1
Primærrom (P-rom) 23 m²
Bruksareal (BRA) 23 m²
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Alf Prøysens vei 8A
Kommune Fredrikstad
Byggeår 1975

Nabolagsprofil, Alf Prøysens vei 8A

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Pen og lettstelt 1-roms leilighet beliggende i høy 1.etg. Boligen har i november 2019 fått installert nytt kjøkken fra IKEA samt malt alle vegger og tak.

Leiligheten har god planløsning. Stue- og kjøkkendelen er avdelt med en smart benk. Fungerer som spiseplass og arbeidsbord. Komfyr og kjøleskap kan medfølge hvis ønskelig. I entréen er det et praktisk garderobeskap som også medfølger salget.
Badet ble pusset opp i ca 2010 i regi av borettslaget, og er flislagt med varme i gulvet. Fra stuen er det utgang til en vestvendt balkong med gode solforhold.

Dette er en pen og praktisk leilighet for de som ønsker å bo rimelig, med alle fasiliteter og god standard. Vi ønsker velkommen på visning!

Eiendommen:
Leiligheten er tilknyttet Kjølstad Borettslag som sto klar for første innflytting i 1975. Borettslaget består av totalt 67 boliger fordelt på 2 blokker og 4 rekkehus. Borettslaget eier også 32 garasjer som de administrerer utleie av til beboerne. I Alf Prøysens vei 8b er det felles vaskerom med 2 vaskemaskiner. Borettslaget er omgitt av store grøntareal med belyste internveier og det er kun bilkjøring til eiendommen. I tillegg til borettslagets egen bebyggelse består den nærmeste bebyggelsen av eneboliger og rekkehus.

Nærområdet:
Med bare noen minutter ned til Sarpsborgveien kan du benytte deg av Glommaringen som har hyppige bussavgang mellom Fredrikstad og Sarpsborg. Alternativt kan lokalrute 361 Fredrikstad-Moum via Sellebakk med busstopp i Roald Amundsensvei benyttes. Her på Torp, mellom Fredrikstad og Sarpsborg, bor du sentralt i forhold til Sellebakk handelsområde med de fleste servicefunksjoner, butikker og treningssenter. Det er også kort vei til Coop Prix på Torp. Fra Sellebakk går det byferge over til Lisleby. Området er forøvrig godt tilrettelagt med gang- og sykkelvei langs hele Sarpsborgveien ned til brohodet på Østsiden og videre til Gamlebyen med fergeforbindelse over til vestsiden. Forøvrig ligger Glommastien strategisk til for både tur, trening og adkomst sørover og nordover langs elva med sykkel.

Fra Fredrikstad: Fra rundkjøringen ved Habornveien/Statoilstasjon på østsiden følger du Riksvei 22 i 3,8 km hvor du tar av til høyre inn Kreutzgate og så til høyre igjen i neste kryss inn Roald Amundsensvei. Alf Prøysens vei er da første vei til høyre og blokk nr 8 er den blokka som ligger rett frem lengst fra hovedveien.

Det vil bli skiltet med OBOS Eiendomsmeglere ved fellesvisning

Boligblokk bygget i 1975. Bygningen antas fundamentert med støpt plate på faste masser. Grunnmur av betong. Etasjeskillere av betong. Yttervegger er oppført med betong/murverk og utfyllende bindingsverk, forblendet med teglstein og kledning. Flat takkonstruksjon antatt tekket med papp/folie. Info om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport fra naboleiligheten

Boligen ligger i første etasje og inneholder: Entré, bad, stue/kjøkken.

Det medfølger en bod i kjelleren. Det er også et eget vaskerom i nr 8B.

Primærrom: 23 kvm, Bruksareal: 23 kvm

Arealer er hentet fra opplysninger fra tidligere omsetning/salg. Megler har ikke kontrollmålt boligen. Eventuelle avvik aksepteres av kjøper.

Pen og lettstelt leilighet beliggende i høy 1. etg. Leiligheten har i starten av november 2019 blitt pusset opp, hvor det bl.a har blitt installert helt ny kjøkkeninnredning fra IKEA og alle tak og vegger har blitt malt. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger salget. Av andre oppgraderinger ble alle badene i borettslaget totalrenovert i 2010, og er flislagt med varme i gulvet. I entréen er det et praktisk garderobeskap som også medfølger salget.

- Porttelefon
- Tv og bredbånd fra Canal Digital
- Varmtvann inkl. i husleie

Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på badet.

Vi gjør oppmerksom på at dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning, medfølger heller ikke dette.

Eiet tomt på ca 2.966 m2. Tomten er opparbeidet med stort grøntareal, trær og busker, samt asfalterte internveier.

Borettslaget leier ut garasjer etter venteliste som administreres av styret. Borettslaget har forøvrig bestemte områder for biloppstilling og gjesteparkering som skal benyttes. Se borettslagets husordensregler for nærmere opplysninger.

Offentlig tilknyttet

OBOS Østfold

I Kjølstad borettslag blir trappevask blir utført i felles trappeoppganger av innleid hjelp. Beboer står selv ansvarlig for fjerning av snø og is, samt rensing av sluk på balkong. I 1998 har borettslaget foretatt utvendig rehabilitering og blokkene har fått helt ny fasade med teglstein/plater. I 2010/11 ble det gjennomført rehabilitering av alle VVS-anlegg og bad. I 2012 ble det vedtatt å gå i gang med betongrehabilitering av garasjeanlegget til en kostnad av kr 2.407.869,-. Arbeidet ble finansiert ved bruk av resterende opptatt byggelån og oppsparte midler. Borettslaget har i 2016 sluttført arbeidet med rehabilitering av blokkenes fasader med utskifting av den gule mursteinen og impregnering. Skadene etter vanninntrenging i 6a og 6c er også utbedret. Vaskerommet i nr 8B er oppgradert.

Borettslaget har inngått avtale med Gaards- service i forbindelse med feiing av uteområder. Morten og Knut Knutsen & Co klipper gresset, og tar seg av snøbrøyting.

Økonomi:
Driftsinntekter i 2018 var til sammen kr 3 095 724,-. Driftskostnadene i 2018 var til sammen kr 2 153 153,-. Dette er kr 312 398,- høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak drift og vedlikehold, samt energi. Borettslagets disponible midler var pr 31.12.2018 kr 696 968,- og viser borettslagets likviditet.

Borettslaget er tilknyttet OBOS og har vedtektsfestet forkjøpsrett. Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

18.11.2019

Ny andelseier(e) skal godkjennes av borettslagets styre før innflytting.

Etter skriftlig søknad kan det innvilges tillatelse til hundehold mot at oppsatte betingelser nevnt i husordensreglenes punkt 6 oppfylles. Søknad må fremmes før innflytting og anskaffelse. Når det gjelder kattehold er det kun tillatt med innekatter. Husordensreglene ligger som vedlegg i salgsprospektet.

2 802,- pr Mnd
Bl.a varmt vann, kabel-tv inkl. bredbånd, trappevask, kommunale avgifter, eiendomskatt, forsikring av bygningene, ytre vedlikehold, renter og avdrag på borettslagets felleslån samt drift av borettslaget.

Borettslaget har følgende lån og vilkår pr. 30.10.2019:

- Eika, annuitetslån, kr. 13.206.352,-, flytende rente 2,8%, restløpetid 26 år 4 md.
- Husbanken, annuitetslån, kr. 5.194.552,- flytende rente 1,65%, restløpetid 9 år 3 md.
- Obos-Bank, annuitetslån, kr. 2.074.937,-, flytende rente 2,8%, restløpetid 26 år 8 md.


Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Borettslaget har avtale med OBOS om garanti for betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtalen om sikring av felleskostnader gjelder til den blir sagt opp av en av partene.

Det foreligger ferdigattest på utført arbeid med utskiftning av VVS anlegg og rehabilitering av våtrom datert 07.01.2011

Boligen er registret med én godkjent boenhet
Med godkjenning fra styret er utleie tillatt for inntil 3 år, dersom andelseier selv eller person nevnt i Borettslagsloven § 5-6 (3) har bebodd eiendommen i minst ett av de to siste årene. Adgangen til bruksoverlating (utleie) er begrenset.

Eiendommen er konsesjonsfri.

Det er ikke knyttet odelsplikt til eiendommen.

Det gjøres oppmerksom på at selger ikke har bebodd boligen selv. Selger har derfor ikke spesifikk kunnskap om boligen, og har i begrenset grad kunne supplere og/eller kontrollere opplysningene i denne annonsen. Kjøper oppfordres til å foreta grundig besiktigelse, helst med bistand av teknisk sakkyndig.

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Boligen er omfattet av kommuneplanens arealdel for 2011-2023, med reguleringsplan 0106134 Kjølstad og plan nr. 134, reguleringsbestemmelser i tilknytning til endret reguleringsplan for Kjølstad og plan nr 369. Reguleringsplan, kart og bestemmelser er innhentet og utleveres ved forespørsel av megler.

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

850 000,- (Prisantydning)
220 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
1 070 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 187,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 247,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
1 085 247,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Etter avtale med selger.

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring.
Selgers egenerklæring ligger vedlagt salgsoppgaven. Interessenter/kjøper oppfordres til å gjøre seg kjent med denne.

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgaven er opprettet 06.11.2019 og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: Nabolagsprofil, egenerklæringsskjema, vedtekter og husordensregler
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Eiendomsmegler Aleksander Amundsen

714190086