Akersbakken 13

Gjennomgående og pen 3-roms med sentral, men rolig beliggenhet. Kjøkken m/int. hvitevarer. Vedovn. Ingen dok.avgift.

June Berg Peersen v/OBOS Eiendomsmeglere har gleden av å presentere Akersbakken 13!

Boligdetaljer

Prisantydning
kr 5 850 000

BRA / P-rom
69 m² / 69 m²

Boligtype
Andelsleilighet

Kart sentrert på geolokasjonen 59.9245447095798 breddegrad, 10.7473418600008 lengdegrad
Totalpris inkludert fellesgjeld og omkostninger

kr 5 985 404

Detaljer om boligen
Prisantydning kr 5 850 000
Andel fellesgjeld kr 120 019
Omkostninger kr 15 385
Totalpris kr 5 985 404
Felleskostnader kr 3 653 per måned
Antall rom 3
Antall soverom 2
Primærrom (P-rom) 69 m²
Bruksareal (BRA) 69 m²
Etasje 2
Eierform Borettslag
Boligtype Andelsleilighet
Adresse Akersbakken 13
Kommune Oslo
Byggeår 1950
Energimerket Rød F

Kontakt June for en gratis og uforpliktende verdivurdering

Å, nei!

Noe gikk galt under innsendingen av skjemaet...

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Sevice apply.

Nabolagsprofil, Akersbakken 13

Når du vurderer å kjøpe bolig, kan det være greit å også gjøre seg kjent med nabolaget. Her finner du blant annet ut hvor nærmeste matbutikk ligger, hvor bussen går fra, hvordan du enklest kommer deg til jobben, om området er barnevennlig og hvilke mennesker som blir naboene dine.

Mer om boligen

Beskrivelse

Er du på utkikk etter en innbydende 3-roms leilighet med flott beliggenhet i en av Oslos mest populære bydeler?

Denne leiligheten er ypperlig for de som ønsker å bo sentralt med umiddelbar nærhet til kollektivtrafikk, skoler/barnehager og et mangfold fritidsmuligheter, serveringssteder og forretninger. Man vil samtidig bo i en rolig enveiskjørt gate med enkel tilgang til store grønne parker og fine turområder langs Akerselva. Ifølge styret er det både et veldrevet borettslag og et godt nabolag som folk sjelden ønsker å flytte fra.

Leiligheten består av en romslig entré, flislagt bad med varmekabler og opplegg til vaskemaskin, et pent kjøkken med integrerte hvitevarer, to gode soverom med plass til dobbeltseng og garderobeskap (Hovedsoverom vender ut mot rolig bakgård), samt en koselig stue med vedovn og utgang til balkong på ca. 6 kvm. I tillegg disponerer leiligheten 1 loftsbod og 2 kjellerboder. Her kan man flytte rett inn!

Beliggenhet

Meget sentral, men tilbaketrukket beliggenhet i stille enveiskjørt gate i et trivelig og etablert boligområde ved St. Hanshaugen, like ved Gamle Aker kirke. Området byr på et mangfold av servicetilbud, fritidsaktiviteter og kollektivtrafikk. Leiligheten ligger midt i smørøyet og har kort vei til både Akerselva og St. Hanshaugen park.

Servicetilbud:
Rett ved borettslaget ligger St. Hanshaugen senter med blant annet Rema 1000, Mester Grønn, Fresh fitness, frisør og apotek. Her er det også mulig å leie innendørs parkering. Det er kort avstand til St.Hanshaugens populære fasiliteter slik som Kaffebrenneriet, Lofthus samvirkelag, Pascal, delikatesseforretningen Gutta på Haugen og restauranten Smalhans. Om man beveger seg de få minuttene ned til Vulkan sinner man Mathallen. Mathallen er en arena for unike smaksopplevelser med det beste av norsk og internasjonal mat. Ellers er det kort vei til utallige severdigheter langs Akerselva, Bislett, Grünerløkka, Majorstuen/Bogstadveien og videre ned mot sentrum.

Kollektivtrafikk:
Leiligheten ligger sentralt til og nærme kollektivtrafikk. Det er flere bussholdeplasser i nærheten. "Falck Ytters plass" i Waldemar Thranes gate (ligger rett ved St.Hanshaugen senter) her går buss nr. 33 (Filipstad - Ellingsrudåsen T), buss nr. 21 (Tjuvholmen -Helsfyr) og Flybussen FB5 (Oslo bussterminal - Oslo lufthavn). Fra "Telthusbakken" i Maridalsveien går buss nr. 54 (Kjelsås stasjon - Tjuvholmen) og nr. 34 (Tåsen senter - Simensbråten). Fra "Stensberggata" går i tillegg buss nr. 37 (Nydalen - Helsfyr). I følge Ruter er reisetiden fra Akersbakken 13 til Jernbanetorget ca. 11 minutter. Bysykkelstopp er etablert ved fresh fitness (Bjerregaards gate).

Fritidsaktiviteter:
Området byr på et mangfold av fritidsaktiviteter. Flere fine lekeplasser rundt boligen. Det er nærhet til hyggelige friarealer og grønne parker på St.hanshaugen, Slottsparken, Iladalen, Sofienbergparken og Botanisk hage. Flotte turområder i Telthusbakken like ved og langs Akerselva. Det er et godt utvalg av treningsstudio i området. Fresh Fitness som man finner på St.Hanshaugen senter er et treningssenter på hele 1600 kvm som tilbyr gruppetimer og personlige trenere. På toppen av senteret finner man også kunstgressbane og basketballbaner. Sio Athletica Vulkan er et populært og stort treningsstudio med et variert treningstilbud. Ellers har man SATS på blant annet Bislett, Rignes Park, Schous plass og Akersgata.

Skoler og barnehager:
Leiligheten sokner og har gangavstand til Ila skole (1. -7 kl.). Fagerborg skole (8.-10. kl.) tar imot elever fra Ila skole. I nærheten ligger det flere barnehager; Akersbakken barnehage (1 - 6 år), Akersveien Kanvas barnehage (1 - 6 år), Fryd barnehage (1 - 6 år) og Melkeveien Barnehage (1 - 6 år).

Byggemåte

Lavblokk på 4 etasjer, loft og underetasje som er inngangsplan oppført i mur og betongkonstruksjoner med leilighetsskillende vegger i 1 ½ steins tegl og dekker i armert betong. Fasader i pusset og malt mur, samt yttertak i klassisk saltakkonstruksjon tekket med betongtakstein. Bygningen er antatt fundamentert på faste eller komprimerte masser.

Vinduer med malte trerammer og 2-lags energiglass fra 1998 på et soverom, samt vinduer med malte trerammer og 3-lags isolerglass fra 1982 i stue. Vinduer på kjøkken og et soverom med PVC-rammer og 2-lags energiglass fra 2012. Ukjent årstall på vindu på bad/wc.
Balkongdør med malte trerammer og 3-lags energiglass fra 2017, samt entrédør B-30/40db som er brann- og lydklassifisert. Balkongdør har eldre ramme og nyere glass.

Innhold

3-roms andelsleilighet beliggende i boligblokkens 2. etasje av 4 etasjer, loft og underetasje som er inngangsplan. Leiligheten består av entré, bad/wc, 2.stk. soverom, kjøkken og stue med adkomst til sydøstvendt balkong på ca. 6 kvm.

Leiligheten disponerer 2 stk. kjellerboder og 1 loftsbod. Det opplyses i tidligere salgsoppgave at loftsbodens gulvareal er på ca. 11 kvm og kjellerbodene er på ca. 1 kvm og 4,5 kvm. Man disponerer i tillegg bruk av felles sykkelrom og fellesvaskeri som er inkl. i felleskostnadene.

Entré/gang:
Velkommen inn i en romslig gang med god plass til kommode og garderobeskap. Her er det en brann- og lydklassifisert ytterdør, samt dørcalling med åpner. Det er hvitpigmentert eikeparkett på gulv som følger inn i resten av leiligheten.

Kjøkken:
Et lekkert HTH-kjøkken fra 2011 med integrerte hvitevarer; oppvaskmaskin, kjøl-fryseskap, koketopp og opphøyd stekeovn og mikro. Hvitevarer på kjøkken medfølger. Ellers består innredningen av lakkerte 1-speils profilerte formpressede fronter, 1 stk. glassfronter i overskap, laminat benkeplate med fliser over, underlimt oppvaskkum og kjøkkenventilator i stål antatt med kullfilter På kjøkkenet har man plass til et hyggelig frokostbord med fin utsikt over den grønne og rolige bakgården.

Bad/wc:
Et pent flislagt bad/wc med opplegg til vaskemaskin og varmekabler i gulv. I 2020 ble det satt inn et nytt toalett, overskap med speilfronter, samt et nytt luksuriøst dusjkabinett. Badet ble pusset opp i regi av borettslaget i 2002.

To soverom:
Leiligheten har to soverom av god størrelse. Hovedsoverommet vender ut mot den rolige bakgården. Rommet har god plass til dobbeltseng og nattbord. For oppbevaring har man et stort garderobeskap som er ca. 4 meter langt med oppheng og skuffer. Bak døren til soverommet er det et praktisk kott.

Leilighetens andre soverom egner seg godt til barnerom, gjesterom og/eller kontor. Rommet har plass til seng, skrivepult og kommode/garderobeskap.

Stue og balkong:
Stor og fin stue med den samme hvitpigmenterte eikeparketten som i resten av leiligheten. Stuen har god plass til både sofa og spisebord. Her har man en vedovn som gir ekstra varme og hygge på sene vinterkvelder. Vinduene slipper inn godt med naturlig lys og gir en fin utsikt mot frodig grøntområde i sommerhalvåret.

Fra stuen er det utgang til en sydøstvendt balkong på ca. 6 kvm. Balkongen har plass til utemøblement og det er tillatt med elektrisk- og gass grill, se husordensregler for mer informasjon. I sommerhalvåret er balkongen en fin forlengelse av stuen. Bakgården er også et populært møtested for naboene hvor borettslaget planlegger å oppgradere sittegrupper og hageanlegget.


Standard:
Det opplyses av eier at veggoverflater er malt i 2017, panelvegger er malt opp igjen i 2020, tak i stue er malt i 2020, sparklet og malt vinduskarmer i stue og et soverom, ny dimmer i stue i 2020, samt nytt dusjkabinett, overskap og wc på bad/wc i 2020. Leiligheten fremstår med normal bruksslitasje på innvendig bygningsmasse. Det må allikevel alltids påregnes noe overflatebehandling ved kjøp av brukt bolig. Det opplyses i tidligere prospekt at bad/wc er pusset opp i regi av borettslaget i 2002. Det er ikke fremlagt dokumentasjon på løsninger og utført arbeid på bad, men dette antas å ligge hos styret i borettslaget.

Overflater:
Gulv: Fliser med varmekabler på bad/wc, ellers hvitpigmentert eikeparkett i entré, stue, kjøkken og begge soverom. Eikeparkett er lagt over originalt tregulv.
Vegger: Fliser på bad/wc, ellers panel, malt tapet og malte flater.
Himling: Malt overflate med downlights på bad/wc, ellers malte flater i øvrige rom.

Følgende har fått TG2 i tilstandsrapport av Takstpartner Aas:
Vindu i stue - Grunnet alder.
Vedovn - Grunnet alder. NB! Takstmannen har gitt TG2 på manglende ildfast plate og lister, men eier har dette i boden og det vil bli satt på plass før visning.
Innvendig gulv, bad/wc - Grunnet alder.
Innvendige vegger, bad/wc - Grunnet alder.
Originale vann- og avløpsrør, kjøkken - Grunnet alder.
Overflater innvendige gulv - Grunnet Stedvis knirk i gulv og stedvis bruksslitasje.
Luftbehandling - Grunnet manglende ventilasjon/avtrekk på kjøkken.
Dørcalling - Grunnet at det ikke fungerte på befaringsdagen. Det opplyses i årsberetning at 2018 callinganlegget er fra 2018 og det antas at borettslaget er på saken vedrørende reparasjon.
Plassbygget skap/kott på hovedsoverom - Grunnet alder og stedvis bruksslitasje.

Det er ingen innvendige bygningsdeler som er registrert med TG3.

Areal

Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 69 kvm, Bruttoareal: 75 kvm

Utstyr

- Plassbygget skap og garderobeskap på et soverom.
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Dørcalling med åpner.
- Kabel-TV/internett fra Telia.
- Automatsikringer i sikringsskap.
- Varmtvannsbereder på 116 liter fra 2002 plassert i benkeskap på kjøkken.
- Brannslukningsapparat og røykvarsler i leiligheten.

Oppvarming

Leiligheten er oppvarmet med vedovn i stue, panelovner og elektriske varmekabler på bad/wc. Borettslaget har utført vedlikehold/oppgradering av pipene 2017. Nåværende eiere har ikke benyttet seg av vedovnen i sin eiertid.

Tomten

Andel i felles eiet tomt for borettslaget på 11 420 kvm. Borettslagets tomt er pent opparbeidet og beplantet fellesarealer (oppgradert i 2014) med stor lekeplass, parkområde, sittebenker og nedgravd søppelanlegg. Asfalterte internveier. Barnehage i umiddelbar nærhet med lekeområder tilgjengelig utenom barnehagens åpningstid.

Parkering

Borettslaget har ingen parkeringsplasser. Det er mulig å leie plass i P-hus i St.Hanshaugen senter som ligger ca. 3 minutters gange unna leiligheten. Eierne har nytt godt av Vulkan P-hus. Her er det nemlig 100 gratis parkeringsplasser for elbil med strøm (3,6kW) mellom kl. 17:00 og 09:00. De tilbyr også leie av parkeringsplasser. Det er beboerparkering på hele St. Hanshaugen. Har du folkeregistrert adresse i området og er eier eller medeier av kjøretøy, kan du søke om beboerparkeringstillatelse. Du kan også søke om du har firmabil eller leasingbil, er pendler eller student. Søknadsskjema og informasjon om beboerparkeringsordningen finner du på www.oslo.kommune.no/beboerparkering. Forøvrig gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Forretningsfører

OBOS tlf: 22 86 55 00

Borettslaget

Akersbakken Borettslag - www.vibbo.no/akersbakken/om

Borettslaget består av 152 andelsleiligheter og har adresse Akersbakken 1-17 og Fredrikke Qvams gate 13-25.

Styret kan kontaktes per e-post på akersbakken@styrerommet.no. OBOS kan kontaktes for styreleders telefonnummer. Styret har hatt fokus på å bygge et godt bomiljø og tilstreber å ha en god kommunikasjon med beboerne.

Styret informerer:
"I 2021 vil det største prosjektet først og fremst være et forprosjekt for bakgården hvor vi skal utvikle sykkelparkering, sosiale sittegrupper og hageanlegget - generelt sett. Det vil ventelig bli et større prosjekt i 2022, og det er opp til generalforsamling hvorvidt vi skal ta opp nye lån eller ikke. Styret sikter seg inn på at vi skal kunne klare det innenfor budsjett fordelt på årene 21, 22 og 23.

I disse dager ferdigstiller vi en oppgradering av alt felles lysanlegg og sanering av asbestplater.

Økonomien i borettslaget er per tid så god at alt dette tar vi på egen kappe og fellesgjelden øker ikke. Men det er lagt inn en endring av felleskostnadene av 3% som gjøres gjeldende fra og med 1. september 2021. Dette skjer årlig.

Evt andre ting ny eier bør vite er kanskje at vi er relativt veldrevet borettslag, generalforsamling siste vanlige mandagen i mai hvert år, 1-2 beboermøter i året, 2 dugnader i året, dyrkekasser i bakgården man kan søke om å få tildelt. Og sikkert en hel masse andre ting. Det er vel få som flytter fra Akersbakken fordi de vil bort fra borettslaget."

Kabel-TV og bredbånd:
Borettslaget har inngått ny avtale med GET (Telia) for TV og Internett i 2020.

Vaktmester og renhold:
Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste og renhold av fellesareal med Bygårdsservice AS. De har også avtale med Buskmenn AS for skjøtsel av busker og trær.

Fellesvaskeri (inkl. i felleskostnader):
Fellesvaskeriet er i Akersbakken 3 og 15, og Fredrikke Qvams gate 15 og 23. Alle vaskerier krever parfymefrie vaskemidler. Borettslagets retningslinjer for bruk av vaskerier/tørkerom skal følges, se oppslag.

Rehabilitering og større vedlikehold:
2020: Inngått ny avtale med Telia for TV og internett.
2018: Nye porttelefoner.
2017: Vedlikeholdsprosjekt:
- Rehabilitering av alle piper.
- Rehabilitering av bunn- og uttrekksledninger.
- Utskifting av rør og stoppekraner i kjeller (inn- vann til leilighetene). Nye varmtvannsbeholdere, 4 stk. og blandebatterier i vaskerommene.
- Nye El-hovedtavler 7 stk. samt underfordelinger i vaskerier og oppgradering av jordingsanlegg.
- Utvendig overflatebehahandling/maling av vinduer og balkongdører. Etablering av inspeksjonsluker på balkonger. Kontroll og sikring av balkongbolter på alle balkongene.
- Montering av nye dørpumper i alle leiligheter. Nye branndører i vaskerier. Rens av ventilasjonsanlegg i alle leiligheter.
- Utbedring av setningsskade under FQ-23.
2013-2014: Oppgradering av bakgården, nedgravd søppelanlegg. Næringslokale bygd om til 2 nye andelsleiligheter.
2011- 2012: Tjenesteleilighet gjort om til andelsleilighet og solgt. Utbedret tak på blokken.
2009: Ny fasadebelysning. Branndører kjeller og loft. Oppussing av alle trappeløp.
2008: Nye ytterdører.
2000-2002: Utskifting av rørledninger og avløp, samt rehabilitering av alle bad.

Forkjøpsrett

Dersom forkjøpsretten blir benyttet, vil kjøper bli løst fra den inngåtte kontrakten. Den forkjøpsberettigede trer da inn i kontrakten på samme vilkår og i henhold til lov om borettslag.

Meldefrist forkjøpsrett

01.12.2020

Styregodkjennelse

20 dagers styregodkjennelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Dyrehold

Det er ikke tillatt å anskaffe eller holde dyr som er til ulempe for beboerne. Førerhund og tjenestedyr tillates. Andelseiere som holder dyr må rette seg etter borettslagets bestemmelser for dyrehold, se husordensregler for mer informasjon. Det har ikke bodd dyr fast i leiligheten i selgernes eiertid.

Forsikring

Borettslaget er forsikret hos Tryg Forsikring med polisenummer 6602388.

Ligningsverdi

Formuesverdi for inntektsåret 2018:
Som primærbolig: kr 1 336 026
Som sekundærbolig: kr 4 809 692

Felleskostnader

Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.653,- pr. md.

Felleskostnadene inkluderer kabel-TV/bredbånd fra Telia, fellesvaskeri, trappe/gangvask, kommunale avgifter, felles byggforsikring, forretningsførsel og nedbetaling av andel fellesgjeld.

Andel fellesgjeld/fellesformue

Sum andel fellesgjeld kr. 120.019, pr. 01.11.2020.
Sum andel fellesformue kr. 10.276, pr. 31.12.2019.

Lånevilkår

Borettslaget har 2 lån:

1) Annuitetslån i Husbanken med total lånesaldo på kr. 10.987.127,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 74.690,- Total restnedbetalingstid er 13 år og 1 mnd. 4 terminer pr. år. Flytende rente 0,79%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 504,- som er inkludert i felleskostnadene. Det betales avdrag på lånet.

2) Annuitetslån i OBOS Banken med total lånesaldo på kr. 6.669.338,-. Hvorav denne boligens andel utgjør kr. 45.329,- Total restnedbetalingstid er 16 år og 4 mnd. 12 terminer pr. år. Flytende rente 1,9%. Kapitalkostnader pr. mnd. kr. 270,- som er inkludert i felleskostnadene. Det betales avdrag på lånet.

Kjøper oppfordres særskilt å vurdere konsekvensene av eventuelle renteendringer, lengde på evt avdragsfri periode, samt de økonomiske konsekvenser ved utløpet av en avdragsfri periode. Endringer i disse forhold vil medføre endringer i størrelsen av felleskostnadene.

Kjøper forutsettes også å være innforstått med at fellesgjelden i borettslaget og felleskostnadene kan variere over tid, og at den kan øke som følge av beslutninger i borettslagets styre eller generalforsamling.

Garantiordning

Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Ferdigattest/midlertidig brukstillatelse

- Akersbakken 1-17 - Rehabilitering av bad, datert 2003.
- Akersbakken 9-17- Våningshus - Exdoh (attestert), datert 1952
- Akersbakken 9-17 - Nye balkonger - Approbasjon datert 1991
- Akersbakken 9-17 - Nye balkonger - Sluttnotat (henlagt uten ferdigattest), datert 2002

Servitutter/rettigheter/forpliktelser

Grunnboksutskrift for borettslaget er innhentet og kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsmessige forhold/Kommunale planer

Innhentede reguleringsbestemmelser og utsnitt av reguleringsplan oppbevares på ansvarlig meglers kontor og kan utleveres på forespørsel.

Eiendommen/området er regulert til boligformål.

Totale kostnader

5 850 000,- (Prisantydning)
120 019,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
5 970 019,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring HELP (valgfritt))
2 800,- (Boligkjøperforsikring Pluss (valgfritt tillegg))
172,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL overføring av hjemmel til andel)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens kartverk)
28,- (Utskriftsgebyr)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
15 385,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
5 985 404,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Medlemmer må være á jour med medlemskontingent t.o.m. det året overtakelsen finner sted.

Vi gjør oppmerksom på at ovennevnte totalsum er beregnet ut fra kjøpesum tilsvarende prisantydning. Det tas forbehold om økning i gebyrer. Andel fellesgjeld følger boligen og skal således ikke innbetales ved overtagelse.

Overtagelse

Etter avtale med selger.

Boligkjøperforsikring

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Det er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.help.no og ta kontakt med oss for ytterligere informasjon.

Energimerking

Eier skal legge frem energiattest for kjøper, før avtale om salg av boligen/bygningen blir inngått. Dersom eier ikke har lagt frem energiattest, og eier etter skriftlig anmodning fra kjøper ikke har lagt frem energiattest før avtale om salg er inngått, kan kjøper få laget en energiattest ved hjelp av ekspert for selgers regning, innen ett år etter at avtale om salg er inngått. Kjøper må skriftlig anmode om en energiattest innen kjøpekontrakten er underskrevet.

Budgivning

Som kjøper vil du få forelagt kopi av budjournal. Eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 3. ledd forbyr oppdragsansvarlig i forbrukerforhold å videreformidle bud til selger med kortere akseptfrist enn til kl 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Lørdag regnes ikke som virkedag. Vi fraråder derfor å inngi slike bud da de ikke vil bli videreformidlet til selger. Ethvert bud må ha en akseptfrist som muliggjør en forsvarlig avvikling av budrunden, samt at det må komme megler i hende minst et kvarter før tidligere bud går ut. For øvrig henvises til forbrukerinformasjon i vedlagt budskjema. I følge eiendomsmeglingsforskriften § 6-3 første ledd har oppdragsansvarlig en plikt til å oppfordre oppdragsgiver til ikke å ta imot bud direkte fra budgiver, men henvise til oppdragstaker.

Løsøre og tilbehør

Det er kun integrerte hvitevarer på kjøkken som medfølger dersom annet ikke er avtalt. For øvrig legges listen over løsøre og tilbehør, utarbeidet av Norges Eiendomsmeglerforbund, Eiendomsmeglerforetakenes Forening og Eiendomsadvokatenes Servicekontor, gjeldende fra 1.februar 2012, til grunn for salget dersom ikke annet fremkommer av salgsoppgaven. Listen er tilgjengelig hos oppdragsansvarlig samt på www.nef.no. Til orientering er det full avtalefrihet om hva som skal følge med bolig og fritidsbolig ved salg.

Lov om hvitvasking

I henhold til lov om hvitvasking og terrorfinansiering har megler plikt til å gjennomføre kontrolltiltak ovenfor kunder. Dette innebærer å bekrefte kunders identitet på bakgrunn av fremvist gyldig legitimasjon. Videre innebærer det å få bekreftet identiteten til eventuelle reelle rettighetshavere, og å innhente opplysninger om kundeforholdets formål.

Dersom megler får mistanke om brudd på hvitvaskingsreglementet i forbindelse med en eiendomshandel, og han ikke klarer å få avkreftet denne mistanke, har han plikt til å rapportere dette til Økokrim. Melding sendes Økokrim uten at partene varsles. Megler kan i enkelte tilfeller også ha plikt til å stanse gjennomføring av handelen.

Solgt "som den er"

Boligen selges som den er, jfr Avhendingslovens § 3-9. Kjøpsinteressenter gjøres kjent med at dette reduserer selgers ansvar etter Avhendingsloven og vil være en del av kontraktsvilkårene. I forhold til mangler, er det kun Avhendingslovens § 3-7 "manglende opplysninger om eiendommen" og § 3-8 "uriktige opplysninger om eiendommen" som kan påberopes, med mindre boligen er i vesentlig dårligere stand enn kjøperen hadde grunn til å regne med ut ifra kjøpesum og forholdene ellers, jfr Avhendingsloven § 3-9.

Selgeren er ikke kjent med at eiendommen er beheftet med mangler i relasjon til offentligrettslige krav ut over det som er opplyst tidligere, jfr Avhendingsloven § 3-2. Skulle det vise seg at slike krav ikke er oppfylt, er selgeren ikke ansvarlig for disse.

Finansiering

OBOS-banken tilbyr lån til alle slags boliger. På obosbanken.no kan du sjekke hvor mye du kan få i lån, beregne lånekostnader og søke om finansiering. Skal du kjøpe nytt før du har solgt din nåværende bolig, får du mellomfinansiering til samme rente som boliglånet.

Det gjøres oppmerksom på at OBOS Eiendomsmeglere AS kan motta et mindre honorar for salg av finansielle tjenester.

Les mer på obosbanken.no.

Salgsoppgave

Salgsoppgaven er opprettet (skriv dato her) og utformet iht. lov om eiendomsmegling av 29.06.2007.
Følgende dokumenter følger som vedlegg til salgsoppgaven: (skriv vedlegg her)
Salgsoppgaven er ufullstendig uten alle vedlegg.

Ansvarlig megler

Eiendomsmegler June Berg Peersen

Finn.no: Visningstekst

I OBOS setter vi sikkerhet og trygghet på visning høyt. For å hindre spredning av coronavirus, vil det bli de oppsatte visninger gjennomføres individuelt, ta kontakt med megler for å avtale tidspunkt for oppmøte slik at du slipper å stå og vente når andre er inne. Dersom oppsatt tidspunkt ikke passer, ta kontakt for å finne et alternativt tidspunkt. Vi henviser til bilde nr. 3 for nærmere informasjon. Velkommen til visning!

Oppdragsnummer

705200193