Fotografi av Espen, daglig leder i Nærkontoret

Få alle fordelene fra hjemmekontoret og slipp ulempene

Med Nærkontoret fra OBOS får du mer fleksibilitet, kort reisevei og alt som trengs på en kontorplass.

Mange arbeidstakere har opplevd å ha høy produktivitet på hjemmekontoret, og trives med fleksibiliteten knyttet til å ikke reise til kontoret hver dag. Om man fjerner denne fleksibiliteten, kan man nok fort bli upopulær, tror Espen A. Lindkjølen, daglig leder i Nærkontoret fra OBOS. Samtidig mener han at hjemmekontoret ikke er problemfritt.

– Vi har veldig troen på en hybridløsning, som ligger et sted mellom hjemmekontoret og hovedkontoret. Vi tror hovedkontoret vil bli brukt litt annerledes, og at hjemmekontoret er kommet for å bli. Men ikke alle har en bolig som er rigget skikkelig for å jobbe. Da kan du heller reise til ditt Nærkontor, der du får alle fordelene fra hjemmekontoret – pluss noen til, forklarer Lindkjølen.

Han forteller at kontorkonseptet har vokst fra å være en liten pilot, til å bli en satsing med store ambisjoner. Målet er nå å åpne 25 kontorlokaler i løpet av de neste to årene, og visjonen på sikt er at Nærkontoret skal bli en naturlig del av alle prosjekter OBOS bygger i fremtiden.

– Vi har så langt bygget tre kontorer, og inngått samarbeid med Orbit som leverer teknologien og GoGood som står for innredningen. I skrivende stund tilbyr vi Nærkontoret på seks lokasjoner, og vi vil raskt utvide ytterligere, sier Lindkjølen.

Nærkontoret er bygget for arbeidsro og konsentrasjon, med komfortable arbeidsplasser, isolerte telefonrom og møterom – i tillegg til deilig kaffe fra Nord Brenneri.

Hva er Nærkontoret?

  1. Illustrasjon av et bygg og et vindu hvor man ser en person.

    Et nettverk av kontorplasser i nærheten av der folk bor

  2. Illustrasjon av en mann som får ideer og tenker på budsjett.

    Abonnementstjenester slik at arbeidsgivere kan tilby plasser til sine ansatte. Om ikke lenge vil OBOS-medlemmer og beboere i nærheten kunne kjøpe tilgang, og på sikt vil Nærkontoret være en medlemsfordel.

  3. Illustrasjon av en kvinne som sitter på et nettbrett og ser på en oversikt over styrets økonomi.

    Gir rom for konsentrert jobbing, samtidig som du kan føle deg litt som hjemme

  4. Du finner alt som trengs på en kontorplass: hev/senk-pulter, skjermer, gode stoler, telefon- og møterom, internett og deilig kaffe.

Kortreist og bærekraftig jobbing

Lindkjølen tror Nærkontoret kan bli et attraktivt ansattgode for bedrifter, som i tillegg til økt fleksibilitet kan bidra til mindre pendling og kortere reisevei.

– Vi vet at flere bedrifter er opptatt av reisevanene til sine ansatte, og ønsker at de ansatte skal pendle mindre eller annerledes enn det de gjør i dag. På den måten kan Nærkontoret bidra til at flere bedrifter når miljømålsettingene sine.

I tillegg til å sørge for mer bærekraftig jobbing, kan Nærkontoret være hakket mer sosialt enn hjemmekontoret.

– Det er primært på hovedkontoret at de ansatte skal føle at de er en del av et fellesskap, men det er noe som kalles for «alene sammen»-effekten, som jeg tror vi vil finne igjen på Nærkontoret. Det er den følelsen du kan kjenne på hvis du sitter alene med en kaffekopp på en kafé. Du er ikke helt alene, men heller ikke sosial, forklarer Lindkjølen.

 

Fotografi av kontorplasser ved Nærkontoret fra OBOS

 

Positivt tilskudd til nærmiljøet

Til å begynne med vil Nærkontoret ha normale åpningstider, mellom klokken 08.00 og 18.00 på hverdager. Ved hjelp av en app på mobilen, skal en kunne booke plass og låse opp dørene til lokalene.

– Det vil sjelden være stengt, men nå tester vi en fast åpningstid. På sikt vil lokalene både være ubemannet og selvstyrt, og det kan godt hende det blir mulig å bruke lokalene også på kveldstid eller i helgene, sier Lindkjølen.

Etter hvert ser OBOS også for seg at lokalene kan bli brukt til møter i styrer og borettslag i nærmiljøet. 

– Og kanskje barna i nabolaget kan bruke lokalene til å arrangere LAN-party? Mulighetene er mange, og vi håper mange vil få glede av Nærkontorene.