Dette betyr BREEAM-NOR for din nye bolig

Kjøper du en BREEAM-NOR-sertifisert bolig fra OBOS kan du være trygg på at ditt nye hjem er bygget etter strenge miljøkrav.

Fra og med 2019 skal alle boliger OBOS planlegger BREEAM-NOR-sertifiseres. Det betyr at vi både tar miljøhensyn under hele byggeperioden, og legger til rette for at du enkelt kan ta egne grønne valg etter at du har flyttet inn.

BREEAM står for Building Research Establishment‘s Environmental Assessment Method, og er verdensledende på miljøsertifisering av bygninger. BREEAM-NOR er den norske tilpasningen av BREEAM.

Kjøper du en BREEAM-NOR-bolig kan du søke om grønt lån i OBOS-banken. 

Ordningen stiller strenge krav til oss som utbygger og gir deg et hjem der vi har tatt hensyn til miljøet og levert på ulike miljøkrav i alle faser av byggingen. For at boligene vi bygger skal bli BREEAM-NOR-sertifisert må vi oppfylle miljøkrav i ni kategorier.

Slik tar vi hensyn til miljøet når vi bygger ditt hjem:

 1. 1. Arealbruk og økologi

  Når vi bygger søker vi å unngå dyrkbar mark og sørger for at din bolig gir minst mulig avtrykk. Vi jobber for at økologien ivaretas gjennom hele byggefasen og vi har som mål å etterlate tomta bedre enn da vi startet. Plantevalgene skal være stedstypiske og vedlikeholdet godt planlagt.

 2. 2. Materialer

  Vi jobber for mindre helse- og miljøskadelige stoffer i byggene våre og det brukes aldri tropisk tømmer fra regnskogen. Vår ambisjon er å velge materialer som er robuste for å minimere skader, slitasje og vedlikehold.

 3. 3. Helse og innemiljø

  Vi jobber for mindre helse- og miljøskadelige stoffer i byggene våre, som sikrer et godt inneklima og riktig temperatur.

 4. 4. Energi

  Gjennom å spare energi sparer vi miljøet. Alle boliger vi bygger får gode systemer for å utnytte energien så godt som overhodet mulig.

 5. 5. Forurensning

  Et godt hjem skal være trygt både for deg, og for omgivelsene. Våre byggemetoder skal medføre minst mulig forurensing til luft og vann, og generere minst mulig støy i byggeperioden.

 6. 6. Vann

  Vi jobber for at alle våre bygg benytter seg av effektive sanitærløsninger og smarte vannsystemer, som bidrar til å få ned forbruket av vann.

 7. 7. Transport

  Vi ønsker å tilrettelegge for at du kan lade bil og sykkel i umiddelbar nærhet til boligen. I større boligprosjekter etablerer vi også egen, lukket sykkelparkering og egen bil- og sykkeldelingsordning. Der det er mulig vil kort vei til kollektivtilbud gjør det enklere for deg å velge transport som skåner miljøet.

 8. 8. Avfall

  I byggeperioden sorterer, måler og registrerer vi alt avfall slik at mengden reduseres til et minimum. Vi legger også opp smarte løsninger for avfallshåndtering slik at det skal være enkelt for deg å ta over der vi slapp.

 9. 9. Ledelse

  Sertifiseringen krever et prosjektstyringssystem som medvirker til gode prosesser for planlegging og utførelse. I byggeperioden etterstreber vi å bruke miljøvennlige materialer, redusere og sortere avfall samt ta hensyn til naboer og miljøet rundt oss.

Finn din nye drømmebolig

Finn din nye drømmebolig

Som utbygger har vi ikke bare ansvar for å minimere miljøavtrykket vårt, men vi må også lage gode og funksjonelle hjem som folk liker å bo i. Kanskje finner du din nye drømmebolig hos oss?

Se våre boligprosjekter

Grønt boliglån fra OBOS

Grønt boliglån har bankens beste rente, og tilbys alle som kjøper en BREEAM-sertifisert bolig. Priseksempel: 2,70 % rente. 2 mill o/25 år, tot. 2,77 mill. Eff. rente 2,78 %.

BREEAM er en registrert merkevare hos BRE (the Building Research Establishment Ltd. Community Trade Mark E5778551). BREEAM merkevaren, logoer og symboler eies av (Copyright) BRE og kan kun gjengis med tillatelse.

Les mer om BREEAM.