Hanna Skjerven inne i leiligheten sin på Ulven.

– Det hadde vært umulig for meg å kjøpe leilighet i Oslo uten

I 12. etasje, uten innsyn og med fantastisk utsikt fra balkongen, har Hanna Skjerven (29) fått sitt eget hjem. Det hadde ikke gått uten OBOS Deleie.

– Å flytte til egen leilighet har vært et stort mål for meg, sier Hanna Skjerven.

At hun nå har nådd målet sitt, var ingen selvfølge. Skjerven var ferdig utdannet jurist i desember 2019, og flyttet fra studielivet i Tromsø og hjem igjen til Oslo. Drømmen om egen leilighet ble raskt satt på vent. Hun var singel, nyutdannet og manglet egenkapital.

– Jeg søkte masse på Finn og gikk på en del visninger rundt i Oslo, men alle leilighetene var små, gamle og dyre. Det var skikkelig demotiverende, sier hun.

I leilighetsjakten kikket hun også på prosjektene til OBOS, blant annet på Ulven, Løren og Fornebu. Men fordi hun ikke hadde spart opp nok, la hun det fra seg.

Hanna Skjerven nyter utsikten på takterrassen på Ulven.
Med OBOS på laget: Hanna har jobbet hardt og lenge for å få råd til å kjøpe sin egen leilighet. Med OBOS Deleie har hun fått en helt ny leilighet i den ferske bydelen Ulven.

Gjennombruddet

Men så, helt tilfeldig et år etterpå, kom Skjerven over et OBOS-prosjekt i Oslo som vekket interessen.

– Jeg så at det var en ledig leilighet igjen i min størrelseskategori, så jeg heiv meg på telefonen og ringte. Jeg ble veldig imponert av leilighetene, alle takterrassene og det grønne, forteller hun.

Skjerven slo til, og i løpet av tre uker var finansieringsbevis, lån og kjøpskontrakten på plass. 20 måneders boligjakt var endelig over.

Eier 60 prosent, leier resten

– Det hadde vært helt umulig uten OBOS Deleie, forklarer hun. Ordningen innebærer at Skjerven og OBOS eier leiligheten sammen. Skjerven har valgt å eie 60 prosent av leiligheten, mens OBOS eier resten.

– Jeg betaler husleie til OBOS for 40 de prosentene OBOS eier. Jeg har også mulighet til å kjøpe meg mer inn i leiligheten for hvert år, med minimum ti prosent per gang. Det vil si at hvis jeg vil kjøpe meg mer inn til neste år, må jeg opp til minimum 70 prosent, forklarer Hanna.

Dette er OBOS Deleie

  1. illustrasjon av et nøkkelknippe

    Med OBOS Deleie kan du kjøpe en halv leilighet, eller mer. Resten leier du av OBOS.

  2. Illustrasjon av et kakediagram

    Hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke eierandelen din én gang i året, inntil du eier hele boligen selv.

  3. Illustrasjon av mange gullmynter stablet oppå hverandre

    Du kan selge når du selv vil – enten selge din eierandel eller oppløse sameiet mellom deg og OBOS.