Foto av et ungt par på en balkong.

OBOS Deleie

Med OBOS Deleie kan du kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele.

Det er vanskelig å komme inn på boligmarkedet og de fleste trenger hjelp til å kjøpe bolig. OBOS Deleie senker terskelen, slik at du som OBOS-medlem får muligheten til å eie din egen bolig.

Hva er OBOS Deleie?

Med OBOS Deleie kan du kjøpe halve boligen, eller mer, og bo i hele. For resten av boligen betaler du et beløp tilsvarende markedsleie for OBOS´ andel av boligen. Du må kjøpe minst 50 prosent av boligen, utenom det kan du selv velge hvor stor eierandel du ønsker å kjøpe. Og senere, hvis det passer for både deg og lommeboka, kan du øke din eierandel – inntil du eier hele boligen selv.

 


Hvordan fungerer OBOS Deleie?

Med OBOS Deleie kjøper du en bolig sammen med OBOS og får hele boligen for deg selv. Du og OBOS vil da eie boligen sammen i et sameie. Du kan velge å kjøpe 50, 60, 70, 80 og 90 prosent av boligen, og OBOS beholder den eierandelen du ikke kjøper. 

For å kjøpe med OBOS Deleie trenger du egenkapital. Kravet til egenkapital er 15 prosent av den totale kjøpesummen på andelen. Kjøper du 50 prosent av en bolig til totalt fire millioner, er den totale kjøpesummen på din andel to millioner kroner. Da må du ha en egenkapital på 300.000 kroner.

OBOS Deleie tilbys i alle nye boligprosjekter med borettslagboliger. Og er tilgjengelig for alle – det du trenger er egenkapital for den andelen du ønsker å kjøpe, et finansieringsbevis og et OBOS-medlemskap.

Her finner du boligprosjektene som tilbyr OBOS Deleie

Regnestykket til Elise – sånn ser det ut med OBOS Deleie

Regnestykket til Elise – sånn ser det ut med OBOS Deleie

Elise har knapt råd til en eneste nybolig i Oslo og Akershus, men med OBOS Deleie får hun råd til cirka en tredjedel. Hvordan blir egentlig regnestykket – og hvor mye trenger hun i egenkapital og lån?

Se regnestykket
OBOS Deleie i seks enkle steg

OBOS Deleie i seks enkle steg

Vurderer du å kjøpe bolig med OBOS Deleie? Her forklarer vi hele prosessen fra A til Å.

Se alle stegene

Sikre deg drømmeboligen

Passer det ikke helt med OBOS Deleie? Eller lurer du på finansiering og medlemskap? Les mer om OBOS Bostart, finansiering i OBOS-banken og fordelene med å være medlem.