Tine Henriette Daler med sønnen William på ryggen.

– Som alenemor og student har det vært vanskelig å kjøpe bolig

Det er ikke enkelt å kjøpe bolig alene i dag. Med OBOS Bostart kan Tine Henriette Daler (33) og sønnen William (8) snart flytte inn i en splitter ny treromsleilighet i Lørenskog.

– Det føles stort å ha kjøpt min helt egne leilighet. Særlig siden jeg har vært på boligjakt så lenge, sier Tine Henriette Daler.

Hun er alenemor for sønnen William på åtte år, og de siste syv årene har den lille familien bodd hjemme hos Tines mor på Vardeåsen ved Skedsmokorset.

Tine har både frisør- og barnehagelærerutdanning, og til sommeren er hun ferdig utdannet lærer – etter syv år med studier.

– Det føles også veldig godt at vårt første hjem blir et ordentlig hjem, der alt er splitter nytt og vi får god nok plass til oss begge. Det har tatt litt tid. Men bedre sent enn aldri, sier Tine fornøyd.


Tine Henriette Daler og sønnen William på kjøkkenet til mor.

 

Snarvei til boligdrømmen

Hun kom over muligheten til å kjøpe leilighet med OBOS Bostart da det dukket opp en annonse midt under en forelesning.

– Da tenkte jeg at dette måtte jeg bare slå til på, sier Tine, og legger til:

– Nok et pluss var at det var mulig å kjøpe med OBOS Bostart i MIDT i Lørenskog, som var et av områdene jeg helst ville bo i. I tillegg var det fint at det var et boligprosjekt under bygging, sånn at jeg rekker å bli ferdig med studiene i god tid før vi flytter inn.

– Det er en veldig god deal, synes jeg!

Gleder seg til å flytte inn i noe eget

For mor og sønn var det viktigste med ny leilighet at de fikk to soverom. Men for en som kjøper alene, kan det være utfordrende å finne et sted med god nok plass til en overkommelig pris.

– Når du har barn, er det ikke optimalt å bo på 30 kvadrat med ett soverom. Men ønsket om et ekstra soverom gjør boligjakten mye tøffere, sier Tine.

Med OBOS Bostart fikk hun derimot råd til å kjøpe en nybygd treromsleilighet, sentralt i Lørenskog. Hun synes også at det var trygt og enkelt å ha en fastpris å forholde seg til, og slippe å være med på budrunder.

– For meg har OBOS Bostart vært en hjelpende hånd inn på boligmarkedet, sier Tine.

– Endelig skal vi få flytte inn i vår helt egne leilighet!

Dette er OBOS Bostart

  1. illustrasjon av et nøkkelknippe

    Med OBOS Bostart kjøper du boligen til en lavere pris enn ordinær markedspris. Du eier likevel hele boligen.

  2. Illustrasjon av et kakediagram

    I bytte har OBOS rett til å kjøpe tilbake boligen hvis du skal selge. OBOS betaler da prisen du betalte, justert etter endring i boligprisindeksen til Eiendom Norge.

  3. Illustrasjon av mange gullmynter stablet oppå hverandre

    Er det en prisøkning i boligmarkedet – fra du kjøper til du selger – er det du som får overskuddet.