Bilde av Sander Øvrebotten Mikalsen

Sander fant boligdrømmen på Ulven

Etter å ha lett forgjeves på Finn.no i mange måneder, hadde Sander Øvrebotten Mikalsen nesten gitt opp jakten på sin første bolig. Så fant han en vei inn på boligmarkedet, likevel.

– Jeg kjøpte min første leilighet, en treroms på 68 kvadratmeter, i sommer, forteller Sander. 20-åringens fremtidige leilighet ligger i borettslaget Ulven T, bare få minutters gange fra T-banestasjonen på Økern. I Ulven T blir det felles takterrasse med spektakulær utsikt over Oslo, og det gjelder også mange av leilighetene. Innflytting er planlagt fra like over nyttår 2022. Det første borettslaget som står klart på Ulven, Ulvenparken, med over 300 leiligheter, er klart for innflytting snart.

Illustrasjon av fasadene på Ulvenparken fra Ulvenveien

Lønnsom investering

– Jeg oppdaget at det faktisk ble billigere å kjøpe en helt ny leilighet på Ulven, enn for eksempel en 150 år gammel leilighet på Grünerløkka. Her blir det overkommelig å bo rent økonomisk, forteller han.

Sander flyttet fra Vestlandet til Oslo for å studere sykepleie, og nå bor han i studentbolig. At valget falt på Oslo, skyldtes blant annet et ønske om å komme til et nytt sted og få en ordentlig miljøforandring. Nå er han full av forventning til hvordan det blir å forlate tilværelsen i studentboligen og flytte til et splitter nytt område som enn så lenge er i støpeskjeen.

Jeg gleder meg til å flytte til et sted i stor utvikling – Sander Øvrebotten Mikalsen (20)

Smilende Sander som har kjøpt bolig med OBOS Bostart.

Og stor utvikling er det virkelig på Ulven. Ulven blir et helt nytt nabolag, urbant, men samtidig tilbaketrukket. På sikt blir det en forlengelse av byen, men med en helt annen stemning og puls enn i Oslo-gryta. OBOS utvikler Ulven med en helhetlig plan, og med fremtidsrettede løsninger. Her blir det godt å både bo og jobbe, sier Thomas Borg Rasmussen, som jobber i OBOS Nye Hjem og er salgsansvarlig for boligene på Ulven.

– Selv om Ulven er litt utenfor sentrum, ligger det fint til. Det finnes allerede flotte gang- og sykkelveier slik at du kan tråkke, trille, jogge eller gå gjennom grønne lunger fra Ulven og helt inn til byen. Du kommer deg også kjapt og enkelt ut på E6, Ring 3 og Østre Aker vei, og flybussen går nesten utenfor døra

Perfekt timing

Sander forteller at det at han i en alder av 20 år har kjøpt sin første leilighet, har vakt litt oppsikt blant familie og venner.

- Noen synes jeg er gal som kjøper leilighet nå, men alle er jo glade på mine vegne. For meg er det helt perfekt timing. Leiligheten står ferdig om halvannet år, og da er jeg nesten ferdig utdannet sykepleier. Ulven ligger sentralt til med tanke på mulige arbeidsplasser for meg, så jeg tror det blir veldig fint å bo akkurat her, sier han.

Illustrasjon av område med plantekasser i Ulven T borettslag med bostart-logo.

OBOS Bostart

En vesentlig faktor for at Sander fikk råd til å kjøpe leilighet på Ulven, er at han kjøpte med OBOS Bostart. OBOS Bostart er en kjøpsmodell som gir deg en litt lavere pris, mot at OBOS kan kjøpe leiligheten tilbake når du skal selge, justert for prisstigningsberegningen til Eiendom Norge. OBOS har utarbeidet denne modellen for at det skal bli mulig for flere å kjøpe sin egen bolig, uten stor egenkapital eller hjelp fra foreldre. Det er så langt solgt over 200 leiligheter med OBOS Bostart i Oslo.

Sander Øvrebotten Mikalsen er godt kjent med den såkalte sykepleier-indeksen, et begrep som gjerne brukes når man skal snakke om mulighetene for folk med vanlig inntekt har til å få kjøpt en bolig. I Oslo er utvalget for en sykepleier heller magert.

– Det var Bostart som gjorde det mulig for meg å kjøpe denne leiligheten. I tillegg har jeg spart i BSU siden jeg fikk min første deltidsjobb som 15-, 16-åring, forteller han.

Oversiktsbilde av Ulven og Oslo by.

Troa på Ulven

Thomas Borg Rasmussen møter mange som er nysgjerrige på Ulven, og ikke bare unge førstegangsetablerere.

- Alle mulige folk tar kontakt. De fleste vil vite mer om området, og mange har sett hva vi allerede har fått til i andre transformasjonsområder, som for eksempel Kværnerbyen. De er positive til at også Ulven blir bra, forteller han.

Sander er en av dem som har troa på Ulven. Han har satt seg godt inn i både prospektet for borettslaget han har kjøpt leilighet i, Ulven T, og planene for hele dette området som snart skal blir en helt ny bydel, med grønne parker, flotte gårdsrom for beboerne og kort vei til kollektivknutepunktet på Økern.

- Dette blir et moderne sted å bo, med fine grøntområder og mye kult som skjer. Og det fine med å kjøpe noe som er nytt er at du vet hva du får – en leilighet i god stand, sier Sander Øvrebotten Mikalsen.