Gårdsrom i boligprosjektet Ulven med mennesker og beplantning på sommeren.

Nå blir Ulven grønn

70 trær og 2500 stauder skal få både humler og folk til å trives i Ulvens grønne hjerte: parken.

Etter to år med bygging, nærmer innflyttingen seg med stormskritt for beboerne på Ulven. I tillegg til alle leilighetene som snart står ferdig, tar også Ulven park form i rekordfart i disse dager.

– En innsektstelling byggingen her startet, viste så å si null. Det var en steinørken her. Nå er vi snart klare for å plante 2500 stauder, primært norske, som kommer til å gjøre underverker for biologisk mangfold, sier Christina Krohn Skjæveland, landskapsarkitekt i LANDSKAPERIET.

Det betyr at biene som holder i til i bikuber på taket av flere av bygningene rundt Ulven torg får litt kortere til nektaren til sommeren. Det lover godt for produksjonen av den populære Ulven-honningen.

Gårdsrom i boligprosjektet Ulven med mennesker og hunder på ettermiddagen.

Oppskriften på en park

Ulven park er sentralt plassert i den nye bydelen, og skal bli en grønn og attraktiv møteplass for alle som bor i området. Her blir det balløkke, petanque-bane, sykkelbane og lekeområder, masse sitteplasser i form av benker av forskjellig slag, og til vinterbruk: en akebakke.

– Vi lager også en stor vannrenne. Hver gang det regner, fylles den med vann, som også bli værende en stund etter at regnet har stoppet. Det blir et spennende lekeelement, forteller Skjæveland.

Nå arbeidet i siste fase, hvor det vi forbinder med «park» kommer på plass. Men den største jobben har skjedd i forkant. Det første som måtte gjøres var å fjerne asfalten, deretter få vekk stein, og mye av den harde leiren. Så ble det fylt på med jord som alt det grønne skal gro i.

– Nå støper vi sittekanter, bygger regnbed, monterer lekeutstyr og anlegger gangveier. Deretter står plantingen for tur-  og så er parken ferdig, forklarer Skjæveland.

Oversiktsbilde av Ulven Park på nært hold på dagtid under byggingen.

All slags grønt

Parken får blant annet epletrær og pæretrær, eik, bjørk og furu. Det blir et eget område med blomstereng, med blåklokke, smørblomst og tiriltunge, og en liten skogskant, med hvitveis og storknebb.

Når vi kommer til sensommeren, håper Skjæveland parken er klar til å tas i bruk.

– Vi tror Ulven park blir veldig lett å bruke. Et fristed, der man både kan være sammen eller være litt mer i fred, med stor plass og kort vei fra boligene, sier hun.