Bilde av ungt par på Ulven.

Livet på Ulven

På Ulven bor du i en moderne, grønn bydel med nærhet til både flotte turområder og til sentrum. Ulven er en del av Oslos største framtidige byutviklingsområde, og OBOS planlegger å bygge cirka 2400 nye boliger for folk i alle livsfaser.

Et område i utvikling

Siden 1980 har det knapt bodd mennesker på Ulven, men den tiden er snart forbi. Når Hovinbyen, som Ulven er en del av, står ferdig kan det til sammen bli 40 000 boliger og opptil 100 000 arbeidsplasser i området. I takt med at den nye bydelen vokser fram, ser også nye tilbud dagens lys. Det vil komme nye butikker, spisesteder og fritidsaktiviteter, og allerede nå er dagligvarebutikk, kafé og sushirestaurant på plass.

Mann som sykler med sekk på Ulven.

Grønne omgivelser

Rundt boligene på Ulven blir det grønne gårdsrom med trær og busker, samt flere samlingssteder og lekeplasser rundt omkring. Veien er også kort til andre flotte turområder, slik som idylliske Hovindammen ved Valle Hovin, der det også er fotballbaner og fine rekreasjonsområder.

Oversiktsbilde av Ulven med Oslo fjorden i bakgrunnen på dagtid.

Godt kollektivtilbud

Ulven er mer sentralt enn mange tror. Visste du at det er samme avstand fra Jernbanetorget til Ulven, som det er fra Jernbanetorget til Majorstua? På bare ti minutter er du altså i bykjernen. T-banestasjonen på Økern er også et knutepunkt for Oslo fra øst til vest, med flere bussruter.

Synes du kanskje livet er best på to hjul? Da er det godt å vite at vi skal legge godt til rette for sykkelveier. Det tar faktisk bare et lite kvarter å sykle til sentrum. Ingen grunn til å la sykkelen stå, med andre ord.

Ryggen til fire ungdommer som går i en undergrunn av betong.

Skoler og barnehager

Det finnes allerede flere skoler og barnehager i nærområdet, men når vi bygger en helt ny bydel må selvsagt tilbudet også utvides. I dag finner du Løren skole, Teglverket skole, Bryn skole og Kuben videregående skole i nærheten av Ulven. Det er også planlagt å bygge barnehager, slik at de aller minste også får kort reisevei.

Illustrasjon av bakgårdsrom med frodige utearealer, gangstier og mennesker i Ulvenparken.

Jobbe på Ulven

Uansett om det er jobb eller bolig som bringer deg til Ulven, vil området være tilrettelagt for å kunne kombinere begge deler. I 2024 skal blant annet OBOS, sammen med flere andre bedrifter, flytte hovedkontoret til Construction City som ligger sentralt helt sør på Ulven. Dette vil være arbeidssted for over 4500 arbeidstakere.

Blond kvinne som smiler og ser til siden på Ulven.