oversiktsbilde av Ulven

Forvandlingen av Ulven

På Ulven i Oslo er forvandlingen i full gang. Velkommen til en splitter ny bydel!

OBOS bygger cirka 2400 boliger, 4500 arbeidsplasser og 200 000 kvadratmeter med næring på Ulven. Området har i mange år vært dominert av lager, industri og tungtrafikk, men den tiden er snart over.

Ulven er en sentral del av Hovinbyen, Oslo kommunes viktigste utbyggingsområde det neste tiåret, og her skal en helt ny bydel ta form. Her får du kort vei til sentrum, gode bomiljøer og grønne løsninger – rett og slett alt du kan ønske deg i nabolaget ditt.

De første Ulven-beboerne har allerede flyttet inn, og mye er i ferd med å komme på plass. Ulven torg, undergangen over til Kabelgata og oppgraderingen av Ulvenveien til en mer fotgjengervennlig miljøgate er bare noe av det som allerede er klart. 

Her ble de første boligene bygget (Google maps)

Kvinne på en benk med en kaffe som smiler på Ulven.

Et grønt skifte

Selv om Ulven til nå har vært et sted litt utenfor allfarvei, er det faktisk samme avstand fra Jernbanetorget til Ulven som det er fra Jernbanetorget til Majorstua. Den sentrale beliggenheten gir et godt utgangspunkt for å skape sted der det er fint å bo – og jobbe.

Hele prosjektet har en gjennomtenkt, grønn tankegang med snakk om en fullstendig transformasjon. Noe av det som er planlagt er bildeleordninger, tilrettelegging for sykkel, energivennlige løsninger og oppvarming ved bruk av overskuddsvarme fra noen av bedriftene på Ulven. I tillegg arbeider vi med å få tilbake noe av det fugle- og insektlivet som fantes her den gangen Ulven var en gård i Aker. 

Tar form

Forvandlingen og byggingen av de først næringslokalene stod klare i 2017, og året etter begynte byggingen av de første boligene – som nå er innflytningsklare. Allerede kan vi begynne å se bydelen ta form. Rundt Ulven torg har det kommet blant annet kafé, sushi og dagligvarebutikk – og du finner selvsagt visningssenteret vårt, der du kan se nærmere på hva som kommer av boliger på Ulven. 

Illustrasjon av konstruksjonsarbeid

Leier du på Ulven? Eller ønsker å leie?

Kanskje leier du allerede på Ulven og lurer på noe? Eller kanskje er du interessert i et av våre ledige lokaler? Vi bistår med det du måtte trenge av assistanse og hjelp.

Send e-post til OBOS Ulven