Bilde av et par og en hund på Frysja.

– Gleder oss til å bo nær marka – og byen

Hanne og Gard var først ute med å sikre seg leilighet i Frysjaparken. Nå ser de frem til å kunne tusle ned til en av Oslos fineste badeperler sammen med barna rett etter jobb.

– Det er en perfekt balanse mellom det landlige og urbane som ikke er så lett å finne andre steder, sier Hanne Edith Aamundsen Øyen (27). For ett år siden kjøpte hun og samboeren, Gard Andreas Ek (32), en treromsleilighet i Frysjaparken på første plan i byggetrinn 1.

Borettslaget skal etter planen være klart for innflytting fra slutten av 2019, og det er enda noen leiligheter igjen.

NORDMARKA SOM NABO: Det er mulig å det beste fra to verdener på Frysja; skog i umiddelbar nærhet og byen bare noen trikkestopp unna.

Unik beliggenhet

I dag bor Hanne og Gard sammen med Gards datter Molly (8) og hunden Ragnar på Torshov. I sommer fikk de en liten gutt sammen.

– Det er veldig hyggelig på Torshov, men leiligheten er litt liten og mangler balkong. Å få en større leilighet med balkong var viktig for oss, forteller Gard.

– I tillegg er det en del støy fra veien som uroer hunden, sier Hanne, som ser frem til å bo i litt roligere omgivelser. Ragnars logrende glede tatt i betraktning, kan det se ut til at også han vil sette pris på flere turområder.

Gard er selv vokst opp i nærheten og har mange gode barndomsminner fra badeplassene og det naturskjønne området rundt Frysja.

NATURSKJØNT: Frysja ligger ikke langt unna Oslo sentrum, men føles likevel svært landlig.

– Det viktigste for oss var beliggenheten, sier Gard. Han ser også frem til at datteren kan være ute alene i større grad når de flytter til Frysjaparken i januar 2020.

– Molly gleder seg til større uteområder og mer frihet, sier han.

Bilde av badeplass i nærheten av Frysjaparken.

TA DEG EN DUKKERT: Det finnes gode bademuligheter i umiddelbar nærhet til Frysjaparken.

Likevel synes de begge det er godt å ha byen, med alt den har å by på, lett tilgjengelig.

– Bussen stopper rett utenfor, og både trikk og tog er like i nærheten, sier de.

Flott arkitektur i grønne omgivelser

Ifølge prosjektselger i OBOS, Jenny Nicoline Grüner Brinch, har by og landlighet, ro og sosialisering vært viktige faktorer under arbeidet med prosjektet.

– Arkitekten har vært opptatt av gode planløsninger, i tillegg til en pen fasade med store vindusflater og mye lys. Det har også vært sterkt fokus på gode uteplasser og sosiale soner for beboerne der de kan dyrke grønnsaker og være sammen med naboene, forteller hun.

Bilde av Frysjaparken og en takterrasse.

SPENNENDE MIKS: Bygningene blir en flott miks av tre, mur og stein. Variasjonen gir fin dynamikk og ekstra liv til de nybygde fasadene.

De to første byggetrinnene består av et bredt spekter av ulike leiligheter, noe som ifølge Jenny gjør at det er en god blanding av mennesker som har valgt å kjøpe bolig i disse to salgstrinnene.

– Generelt er mange av dem som kjøper bolig i Frysjaparken glad i gå på tur. De er også glade i byfølelsen, men liker å trekke seg litt tilbake, sier Jenny, prosjektselger for Frysjaparken.

Enda noen leiligheter igjen

I løpet av de neste årene skal Frysja forvandles til et moderne nabolag med over 900 nye boliger, i tillegg til kafeer, butikker, park, skole og barnehage. Det blir som en egen liten bydel med Nordmarka som nærmeste nabo.

– Området er veldig attraktivt og det har vært stor interesse med mange på visning – også nysgjerrige naboer som har kommet innom. Noen av dem har faktisk endt opp med å kjøpe selv, sier Jenny, som legger til at det fortsatt er flere ledige leiligheter igjen.

– Nå håper vi bare at naboene blir like hyggelige som omgivelsene rundt, ler Hanne og Gard.

Tekst: VG Partner Studio
Bilder: VG Partner Studio/OBOS/Nadia Frantsen