Medvirkning i OBOS
Når vi bygger, skal det bli et godt sted å bo og leve for de som flytter inn, og for de som er på besøk. Hva som skaper et godt miljø, varierer fra sted til sted og må tilpasses hvert prosjekt.
OBOS skal oppfylle boligdrømmer, og da må vi vite hva medlemmene våre drømmer om. Medvirkning er et nyttig og viktig virkemiddel i utviklingen av nye boliger og steder. Medvirkningsprosesser er kompliserte, og vi har erfart at det er vanskelig å lykkes. Derfor har vi valgt å tenke nytt, og har det siste året utviklet et skreddersydd verktøy og opplæringsløp som skal gjøre oss bedre framover.
Disse skal løfte medvirkning i OBOS
Naboer, velforeninger, næringsliv, skoleelever og andre aktører skal få mulighet til å si sitt om det som planlegges av bygging i nærmiljøet. Les mer fra som skal løfte medvirkning i OBOS.
Slik skal OBOS jobbe med medvirkningSlik jobber vi med medvirkning
Hva er medvirkning?
Medvirkning skal gi innbyggerne mulighet til å delta i diskusjoner og beslutninger om det som påvirker samfunnet de lever i og sin egen framtid. Plan- og bygningsloven pålegger utviklere å gjennomføre medvirkningsprosess før de kan bygge noe nytt.
Vi trenger medvirkning for å oppnå vår visjon
OBOS skal oppfylle boligdrømmer og bygge framtidens samfunn, og vi er opptatt av livet mellom husene. Da må vi vite hva folk drømmer om i sitt nabolag eller i sin neste bolig.
Slik jobber vi med medvirkning på Fornebu
Hva som skal foregå mellom husene på Fornebu, er det både skoleelever, pensjonister, naboer, arbeidere og nyinnflyttede som er med på å påvirke.
Den store drabantbyundersøkelsen
På midten av 1970-tallet begynte et helt nytt bysamfunn å ta form på Furuset øverst i Groruddalen. «Sjokkrapport fra Furuset: VI TRIVES!» Det var tittelen i Arbeiderbladet en novemberdag i 1979.
Les mer om boligutviklingen på Furuset