Bilde av OBOS-bladet

Er du frilanser?

Vil du skrive for oss, ta bilder eller jobbe som stylist? Se her!

OBOS-bladet trenger stadig flere bidragsytere, og vi kjøper ofte inn reportasjestoff fra frilansjournalister. Nå har OBOS virksomhet i Østfold, Vestfold, Hamar-området, Rogaland, Bergen, Stavanger og Trondheim, i tillegg til i Oslo og Akershus. Derfor ønsker vi å knytte til oss idérike frilansere i alle disse områdene, men som kan levere de gode boligsakene som setter dagsorden også på et overordnet nivå.

Redaksjonelle pilarer

  • Vi ønsker å lage et blad som kan være med å inspirere til å oppfylle boligdrømmen innenfor husets fire vegger, i nabolaget, i nærmiljøet og i byene folk bor i.
  • OBOS-bladet skal vise engasjement for det urbane livet, stedsidentitet, byutvikling og bymiljø.

Slik kan du bidra til OBOS-bladet

  • Tekst: Vi hører gjerne fra folk som har erfaring fra magasinjournalistikk, særlig innenfor feltene interiør, arkitektur og byutvikling. Det er en forutsetning at du har solid erfaring med featurejournalistikk! NB: tradisjonelt reisestoff tar vi ikke lengre inn.
  • Foto: For å jobbe med foto hos oss er det viktig å beherske ulike sjangre; alt fra portrett via reportasjefoto til mer stilisert studiofotografi. Det viktigste er imidlertid evnen til å tenke kreativt og løse oppgaver relativt kjapt.
  • Styling: Her er vi særlig på jakt etter stylister med et bredt kontaktnett som kan komme opp med boliger som egner seg for interiørreportasjer, samt samarbeide med journalist- og fotografteam på stylingoppdrag i boliger, på balkonger og i hager.
  • Illustrasjon: Vi ser etter illustratører som kan bidra til å gjøre uttrykket i bladet vårt mer variert, og som kan tenke nytt i forhold til å illustrere i utgangspunktet litt ”tørre” temaer som boligøkonomi og byutvikling.
  • Honorar: Normalt tar vi utgangspunkt i NJs gamle frilanssatser/frilanskalkulatoren, men legger også andre kriterier til grunn der det er naturlig.
Bilde av Ingrid Stakkestad, redaktør i OBOS-bldet

Kontakt redaktør

Vil du bidra til OBOS-bladet? Ta kontakt med redaktør Ingrid Stakkestad! Det er en forutsetning at du har gjort deg litt kjent med bladet vårt og hva slags saker vi pleier å trykke før du tar kontakt med oss.