Liv og røre på Ulven

Nordens største byutviklingsprosjekt ligger på Ulven i Oslo. Nå inviteres du til å komme og se hva som skjer når en bydel er i støpeskjeen.

– Det begynte med at vi hadde lyst til å vise frem hva vi driver med, forteller prosjektleder i OBOS, Nina Kindt.

– Ulven representerer veldig mye av jobber vår som Norges største boligbygger, fra det overordnede bytutviklingsperspektivet, helt ned på detaljene i den enkelte leiligheten.

«Hemmelig» destinasjon

Ulven ligger sentralt i Oslo – men hvor, egentlig? Området er preget av  industri, næring og tungtrafikk. Et sted mange har kjørt gjennom, men kanskje ikke stoppet ved så ofte. Nå er både Ulven og omgivelsene i en rivende utvikling, og det gjør det jo ikke nødvendigvis lettere å få tak på. Men Ulven ligger ved Økern T-banestasjon, med Valle Hovin-parken i nabolaget,  i det store utviklingsområdet Hovinbyen.  Hovinbyen er på størrelse med Oslo sentrum og strekker seg fra Bjerke i nord til Bryn i sør, fra Løren i vest til Breivoll i øst. Og midt i smørøyet ligger Ulven.

Les mer om boligene på Ulven.

– Det er ikke noen naturlig løype forbi her ennå, sier Nina Kindt.

– Men nå håper vi at folk etter hvert vil tenke på Ulven som et sted der det skjer ting for hele familien.

Allerede i desember kan alle som er nysgjerrige på Ulven ta en tur for å oppleve en interaktiv utstilling om jul og energi. Utstillingen åpner 8. desember.  I januar kommer en ny utstilling på plass, som handler om livet på Ulven. Her får du se hvordan byggene og leilighetene blir, og barna kan få fargelegge og møblere. 

– Her har vi kafé, vi har materialer tilgjengelig for at barna skal kunne tegne og bygge, og vi har lyst til å formidle arkitektur og boligbygging til både store og små, fortsetter hun. Og understreker:

– Man trenger ikke være på boligjakt for å komme hit!

Visningssenteret på Ulven er åpent for publikum flere dager i uken. Her kan du blant annet se hvordan hele området blir når det står ferdig.

Høyt tempo

Akkurat nå er Ulven i stor endring. Torget er ferdigstilt. De første blokkene er på vei opp, og arbeidet med det som skal bli den store Ulvenparken er påbegynt. Snart åpner undergangen mellom Ulven og Kuben videregående. Busstoppet ved Ulven torg er på plass, og det er plantet trær langs Ulvenveien.

– Nå skjer det nye ting hver uke, sier Nina Kindt.

Nå jobber hun og kollegaene hennes med øke bevisstheten om nye Ulven, og jobber med å knytte bånd med både naboene og Østre Aker kirke

– Og så vil vi gjerne ta vare på dem som allerede har kjøpt leilighet her og skal bli kjent med et nytt nabolag og nye naboer. Vi har lyst til å skape stolthet og forventning hos dem som skal flytte til Ulven, sier Kindt.