Mer om Ulvenkonserten

Klassisk musikk møter hiphop når Catharina Chen og Navid Rezvani improviserer med det de kan best. Catharina Chen er 1. konsertmester ved Operaorkestret og er regnet for å være en av Norges fremste fiolinister. Navid «Spagetti» Rezvani har jobbet med Den Norske Opera & Ballett i flere år, og som renommert hiphop-danser har han blant annet førsteplassen i Persia Got Talent på merittlisten.

Odette/Odile i Svanesjøen er kanskje den vanskeligste rollen en klassisk ballettdanser kan gjøre. Rollen tolker norske Astrid Lyngstad sammen med cubanske Ricardo Castellanos, som er to av Nasjonalballettens største unge talenter. Svanesjøen handler om forvandling og trolldom, troskap og svik, svart mot hvitt, og balletten har fascinert publikum og inspirert kunstnere gjennom mer enn et århundre. I sentrum står kjærligheten mellom svanedronningen Odette og prins Siegfried, som trollmannen Rothbart gjør alt han kan for å ødelegge.

La donna è mobile. Kvinnen er uberegnelig. Det påstår hertugen i Rigoletto, samtidig som han forsyner seg grådig. Solist Yngve Søberg har tidligere blitt hyllet for sin tolkning av Rigoletto ved Den Norske Opera & Ballett. Til Verdis fengslende musikk skildrer Søberg et røft mannsmiljø, men også en fars store kjærlighet.

Sveriges store koreograf Alexander Ekman er kjent for leken og uventet koreografi – og et skråblikk på egen tradisjon. Siden han skapte publikumssuksessen A Swan Lake for Nasjonalballetten i 2014, har han hatt et nært forhold til kompaniet. Verket Resin, som man får se et utdrag av i filmen, er i kjent stil en «ballett om ballett», der han plasserer ballettens idé om klassiske trinn og kombinasjoner i et moderne rammeverk. Ved å blande nye og tradisjonelle elementer viser han at han både vil bevare og utfordre ballettkonvensjonene.

Carmen er en hit-liste av en opera med et råskinn av en dame i sentrum. Hundre år før hippiebevegelsens «make love» krever hun den radikale friheten til å elske: hva, hvem og når hun vil. I rollen som Carmen finner du Astrid Nordstad, med Navid Rezvani som sin makker. Nordstad var solistpraktikant ved ved Nasjonaloperaen fra 2018-2020, og har i tillegg hatt en rekke store roller ved  Den Kongelige Opera i København.

Mozarts fantastiske univers består av vakre prinsesser, merkelige skapninger og blant den mest kjente operamusikken noensinne skrevet. Nattens dronning har blitt en av signaturrollene til kolaratursopran Caroline Wettergren. Rollen debuterte hun med på Royal Opera House da hun hoppet inn med kun noen timers forvarsel!

Jørn Fossheim er en av Norges mest erfarne operadirigenter. Han har bak seg mange års arbeid ved utenlandske operahus – blant annet som 1. kapellmester ved statsoperaen i Karelia fra 2012, og senere som sjefdirigent ved statsoperaen i Buryatia. Som pianist har han også en lang merittliste. Han har opptrådt som solist med orkestre som St. Petersburg Filharmoniske Orkester, og han har spilt inn flere kritikerroste CD-plater.

Se den digitale premieren her.