Hopp til innhold

Priskorreksjon i juni

Etter den kraftigste prisveksten i mai på svært mange år, sank prisene i Oslo med 1,6 prosent i juni.

Publisert:
mandag 2. juli 2018

I juni var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 61 043 kroner. Kvadratmeterprisen er 1,6 prosent lavere enn i mai, og 1,8 prosent lavere enn i juni 2017.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 8,9 prosent. For hele landet har prisene for OBOS-tilknyttede boliger steget med 8,7 prosent hittil i år.

 – Etter en overraskende kraftig prisoppgang i mai, er det naturlig med en korreksjon den påfølgende måneden. Omsetningstallene viser at også inn i sommerferien er etterspørselen etter bolig fortsatt høy, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53 788 kroner i juni. Dette er 0,8 prosent lavere enn i mai, og 1,0 prosent lavere enn i juni 2017.

I juni ble det foretatt 906 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger mot 864 i mai og 875 i juni 2017. 

Aktuelt - relaterte artikler

Vil legge grønt lokk over E6 på Manglerud

OBOS og NCC tar initiativ til å bygge parklokk over motorveien på Manglerud. Det vil kunne gi bydelen en etterlengtet grønn lunge, fjerne trafikkstøy og åpne for bygging av opp mot 700 nye OBOS-boliger.