Hopp til innhold

OBOS-prisene falt 1,4 prosent i oktober

For andre måned på rad har prisene på OBOS-leiligheter i Oslo sunket. Hittil i år har prisene steget med åtte prosent.

Publisert:
torsdag 1. november 2018

I oktober var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 60 525 kroner. Kvadratmeterprisen er 1,4 prosent lavere enn i september, og 4,0 prosent høyere enn i oktober 2017.

− Starten på året var sterkere enn forventet. Nå har markedet fått en liten korreksjon. Renteøkningene og et stort tilbud har påvirket boligkjøpernes betalingsvilje, men den store omsetningen viser at kjøperne ikke har satt seg på gjerdet. Vi ser det igjen i nyboligmarkedet der vi selger jevnt og trutt, men riktig pris er blitt et enda viktigere parameter, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.

For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53 186 kroner i oktober. Dette er 1,6 prosent lavere enn i september, og 3,2 prosent høyere enn i oktober 2017.

− Oktober har tradisjonelt vært en litt svak måned. OBOS-prisene har i gjennomsnitt falt med 0,2 prosent i oktober i perioden 2004 – 2017, men med veldig store variasjoner, sier Siraj.

Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 8,0 prosent. For OBOS sett under ett, har prisene for OBOS-tilknyttede boliger steget med 7,5 prosent hittil i år.

I oktober ble det foretatt 863 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger mot 754 i september og 759 i oktober 2017.

Aktuelt - relaterte artikler

Vil legge grønt lokk over E6 på Manglerud

OBOS og NCC tar initiativ til å bygge parklokk over motorveien på Manglerud. Det vil kunne gi bydelen en etterlengtet grønn lunge, fjerne trafikkstøy og åpne for bygging av opp mot 700 nye OBOS-boliger.