Hopp til innhold

OBOS inn i fibernettmarkedet

OBOS kjøper OpenNet AS. Selskapet blir en del av OBOS-konsernet og skal levere åpne, sikre fibernett av høy kvalitet der alle leverandører skal kunne tilby sine TV- og bredbåndstjenester.

Publisert:
mandag 2. juli 2018

OBOS legger dermed til rette for at beboere selv kan velge den TV- og internettleverandøren som gir dem best kvalitet og pris. I dag er forbrukerne i stor grad bundet til den leverandøren som eier infrastrukturen. OBOS ønsker å være med på å fremme åpen teknologi i samarbeid med bransjen, og løse opp i monopolmodellen i det norske TV- og bredbåndsmarkedet.

– Målet er å gi mennesker en enklere hverdag. Ved å tilby nøytral infrastruktur med høy kvalitet, får beboere, borettslag og sameier et reelt valg mellom konkurrerende tjenestetilbydere av TV- og bredbåndstjenester, sier Morten Aagenæs, konserndirektør i OBOS.

Frihet til å velge

På sikt vil nøytrale, åpne nett gjøre noe med konkurransesituasjonen i markedet. Alle som er tilkoblet et åpent fibernett kan enkelt bytte leverandør og velge etter kvalitet og pris. Beboerne i et borettslag vil kunne velge leverandør og tjenester uavhengig av hverandre.

Setter fart på smart-satsingen

OBOS vil være pådriver for at det bygges nett som muliggjør fremtidige smarte løsninger og tjenester. Alle nye borettslag og sameier fra OBOS vil få åpent nett.

– Moderne høykapasitets infrastruktur er viktig for enklere å kunne levere nettbaserte tjenester i framtiden. Dette blir særlig viktig for leveranser av smarte velferdstjenester, sier Aagenæs.

Oppkjøpet legger også til rette for OBOS sin videre satsing på smarthusteknologi.

– Åpne nett vil være et digitalt fundament for både beboere, boligselskaper og leverandører av tjenester, mener Aagenæs.

Om fibermarkedet og OpenNet AS

I år publiserte Forbrukerrådet en rapport hvor de slår fast at høyhastighetsbredbånd preges av få konkurrerende tilbydere, identiske tilbud og opptil tre ganger så høye priser som i Sverige. Forbrukerrådet etterlyser tiltak for å bedre konkurransen i Norge.

OpenNet er et åpent, fiberoptisk bredbåndsnett, med flere konkurrerende leverandører av TV- og bredbåndstjenester i det samme nettet. I det åpne nettet kan hver enkelt beboer selv velge blant flere leverandører av TV, Internett, telefoni og andre bredbåndstjenester.

Aktuelt - relaterte artikler

Boligsalget stabiliserer seg

OBOS solgte 533 boliger til en verdi av 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2024. Sammenlignet med første kvartal i fjor er det en oppgang på 24 prosent.