Hopp til innhold
Holmliabeboer Anki Strøm foran kunstverket hun har laget for Holmlia senter

Nytt kunstverk lyser opp Holmlia senter

– Det finnes mange måter å engasjere seg i lokalmiljøet på. Dette er min måte, sier Holmlia-beboer Anki Strøm.

Tekst:
Jorunn Wold
Foto:
Charlotte Wiig
Publisert:
tirsdag 26. november 2019

Da hun kom tilbake til Holmlia etter et halvt år i utlandet var senteret revet. Tilbake stod en byggeplass omringet av et stort grått gjerde, en grå vegg. Byggeplassen var dominerende og nytt senter skulle ikke stå ferdig før om to år.

– Jeg mente Holmlia fortjente noe mer. Her måtte det være rom for et blikkfang, noe som gjenspeilet kreativiteten til folk som bor her. 

Hun er både pedagog og designer og godt over gjennomsnittet kreativ. Ideene begynte å spinne i hodet hennes og det var ikke langt fra idé til handling.

Fotovennlig kunstinstallasjon Ideen om en fotovennlig kunstinstallasjon utkrystalliserte seg, og vips så var prosjektet Holmlia Kunststasjon skapt - med mål om engasjerende kunst og lokal begeistring.  Men Strøm trengte hjelp og la ut en melding i den lokale Facebook-gruppen. Det hele endte med at biblioteket stilte med lokaler til verksted, den lokale interiørbutikken med et malingsspann og lærer Anita Støstad rekrutterte ivrige elever fra Holmlia ungdomsskole. Prosjektet fikk også prosjektmidler fra OBOS og Oslo sør-satsingen.

Kunst på byggegjerdet: Sammen med Sunniva Belén Moreno Lie-Hagen og andre kreative ungdommer fra Holmlia ungdomskole har Anki Strøm brukt byggegjerdet som lerret for lokal kreativitet.

Fotovennlig kunstinstallasjon

Ideen om en fotovennlig kunstinstallasjon utkrystalliserte seg, og vips så var prosjektet Holmlia Kunststasjon skapt - med mål om engasjerende kunst og lokal begeistring.

Men Strøm trengte hjelp og la ut en melding i den lokale Facebook-gruppen. Det hele endte med at biblioteket stilte med lokaler til verksted, den lokale interiørbutikken med et malingsspann og lærer Anita Støstad rekrutterte ivrige elever fra Holmlia ungdomsskole. Prosjektet fikk også prosjektmidler fra OBOS og Oslo sør-satsingen.

F.v. Anita Støstad med sin datter, Sunniva Belén Moreno Lie-Hagen, Ellen Kvisler og initiativtager Anki Strøm.

F.v. Anita Støstad med sin datter, Sunniva Belén Moreno Lie-Hagen, Ellen Kvisler og initiativtager Anki Strøm.

#HolmliArt

Etter flere uker med jobbing er installasjonen på plass, godt synlig for alle som passerer kollektivknutepunktet på Holmlia.

– Kunstprosjektet er blitt en fargeklatt som gjenspeiler kreativiteten til folk som bor her. Forhåpentligvis oppleves det som et blikkfang, noe man får lyst til å ta bilder av og dele i sosiale medier, sier hun.
– Holmlia trenger nye, positive hashtagger, og denne gangen ble det #HolmliArt.

Kunstverket som henger på byggegjerdet er godt synlig for alle som går forbi

Kunstverket er godt synlig for alle som går til og fra tog- og busstasjonen på Holmlia.

 

Vokst opp med løven

To av ungdommene, Sunniva Belén Moreno Lie-Hagen og Ellen Kvisler, forteller om kunstverket:

– Om dagen synes bare sommerfuglen med de fargerike vingene sine. Men om kvelden kommer løven fram. Løven er stolt og sterk og en figur vi kjenner godt. Vi har vokst opp med løven og forbinder den med Holmlia, blant annet fordi det er maskoten til sportsklubben, forteller de to.

To bilder. Ung jente og ung gutt med malerkost og drill ved siden av bildet med sommerfugl skråstrek løve.

Ungdommene utviklet ideen om to motiver. På dagtid brer de fargerike vingene seg. På kveldstid, i mørket, kommer løven til syne.

Nye Holmlia Senter: I midten av april 2019 startet byggearbeidene knyttet til nye Holmlia Senter. Her får du du få siste oppdaterte status.

Tekst: Jorunn Wold/OBOS. Bilde: Charlotte Wiig.

 

 

Aktuelt - relaterte artikler

Boligsalget stabiliserer seg

OBOS solgte 533 boliger til en verdi av 2,5 milliarder kroner i første kvartal 2024. Sammenlignet med første kvartal i fjor er det en oppgang på 24 prosent.