Hopp til innhold

Boligprisene opp i juli

Etter en nedgang i juni, viser nye OBOS-tall for juli en prisvekst på 1,1 prosent i Oslo.

Publisert:
onsdag 1. august 2018

Etter fem måneder på rad med prisvekst, sank prisene for OBOS-tilknyttede boliger med 1,6 prosent i juni. Nå viser tallene for juli at boligprisene er på vei opp igjen, nå med 1,1 prosent. Det betyr at den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området i juli var 61 733 kroner.


– De nye tallene bekrefter våre antagelser om at Oslo-markedet er i ferd med stabilisere seg, vi er inne i et mer normalisert bruktboligmarked, sier konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj i OBOS.


Det er ikke vanlig at boligprisene stiger i den vanligvis så stille sommermåneden. I snitt har prisene nemlig falt med 0,2 prosent i juli i perioden 2004-2017.


− Prisutviklingen i juli i Oslo har i år vært sterkere enn snittet for tilsvarende måned de siste årene. Samtidig vet vi at prisene svinger mer i juli da antall boliger for salg er forholdsvis lavt sammenlignet med andre måneder. Trenden med stabilisering av markedet bekreftes ved at nyboligsalget i leilighetsmarkedet, spesielt i Oslo-regionen, er tilbake på et tilnærmet normalnivå for juli. Vi tror kjøperne har tilpasset seg nye låneregler og er godt forberedt på en eventuell renteøkning. OBOS er godt posisjonert tomtemessig og planlegger for flere salgsstarter i løpet av høsten, blant annet et større antall OBOS Bostart-leiligheter på Ulven i Oslo allerede i september, sier Daniel Kjørberg Siraj.


Hittil i år har prisene for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området steget med 10,1 prosent. For hele landet har prisene steget med 9,0 prosent.


For landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger 53 931 kroner i juli. Dette er 0,3 prosent høyere enn i juni.


Det ble i juli foretatt 421 eierskifter i OBOS-tilknyttede boliger mot 468 i juli i fjor.

Aktuelt - relaterte artikler

Vil legge grønt lokk over E6 på Manglerud

OBOS og NCC tar initiativ til å bygge parklokk over motorveien på Manglerud. Det vil kunne gi bydelen en etterlengtet grønn lunge, fjerne trafikkstøy og åpne for bygging av opp mot 700 nye OBOS-boliger.