Clarisse Aase Ovrum, ansatt i OBOS

Vanvittig mange muligheter i OBOS

Clarisse Aase Ovrum er alltid på utkikk etter neste mulighet. I OBOS fant hun det hun drømte om.

– Jeg hadde store forventninger da jeg startet i OBOS for fire år siden. Jeg ønsket å jobbe et sted der jeg kunne utvikle meg, strekke meg etter hårete mål og lære nye ting. Det fant jeg i OBOS, forteller hun.

For Clarisse oppstår magien i møte med dyktige mennesker som hun kan lære av og samarbeide med.

– Det er vanvittig mange muligheter her, og mange dyktige folk. Det skjer ting hele tiden og prosessene går fort. Da jeg sluttet i DNB etter ti år for å begynne i OBOS, skjønte ikke folk rundt meg hvor spennende OBOS kunne være, og hvor raskt denne organisasjonen evner å snu seg og tilpasse seg endringer. Det har nok omgangskretsen min skjønt nå, sier hun.

Til daglig sitter hun sentralt i Oslo på Hammersborg Torg omringet av kolleger hun trives med. Mennesker som utfordrer henne faglig, og som hun har den hyggelige lunsjpausen i kantina sammen med. Som person setter Clarisse pris på at ting går fort, og er glad for at hun valgte å bytte jobb den gangen for fire år siden.

 

- Det beste med å jobbe i OBOS er at det er utrolig mye å lære. Man blir aldri utlært. I tillegg vil jeg trekke fram fine verdier og et meningsfylt samfunnsoppdrag, sier Clarisse Aase Ovrum.

- Det beste med å jobbe i OBOS er at det er utrolig mye å lære. Man blir aldri utlært. I tillegg vil jeg trekke fram fine verdier og et meningsfylt samfunnsoppdrag, sier Clarisse Aase Ovrum.

 

Endring gir muligheter

Clarisse ble først ansatt som leder for person- og bedriftsmarked i OBOS Forsikring, et datterselskap i OBOS-konsernet. Men bare fire uker inn i ny jobb tok OBOS en strategisk avgjørelse om å selge datterselskapet.

– Jeg ble både overrasket og litt satt ut. Men så måtte jeg minne meg selv om at endringer åpner opp for muligheter. Jeg kunne fulgt med over til ny eier, men min motivasjon lå hos OBOS. Her blir man aldri utlært, mener hun.

Clarisse valgte å være åpen med sin daværende leder og fortelle om ambisjonene sine. Snart dukket det opp en mulighet til å jobbe med å legge til rette for kryssalg på tvers av datterselskaper, og samtidig koordinere det nye samarbeidet på forsikring.

– Det var en stilling som hørtes spennende ut. Jeg søkte og takket etter hvert ja til den, sier hun.

Stillingen førte med seg mange workshops på tvers av avdelinger og divisjoner, og en god del nye bekjentskaper. Nye og spennende muligheter dukket opp gjennom at hun leverte gode resultater.

Hennes råd til andre er å ta styringen på egen utvikling. Ta sjansen og grip de mulighetene som kommer. Velg en arbeidsgiver som gir rom for å bygge kompetanse og å oppfylle egne karrieredrømmer, slik hun selv har fått oppleve i OBOS.

 

Clarisse har plass på OBOS Extend, et toårig, skreddersydd lederutviklingsprogram. Her er hun sammen med kullet sitt på en studietur til Boston. Både det faglige og det sosiale er gull verd i egen karrierebygging.

 

– Ingen er tankelesere. Jeg har snakket høyt om mine ambisjoner, og derfor har det dukket opp muligheter for karriereutvikling. Men jeg har absolutt ikke «fått noe i fanget». Jeg har jobbet hardt og vært igjennom utallige intervjuer og personlighetstester på veien.

OBOS Extend – et skreddersydd talentprogam

Etter hvert fikk Clarisse et vikariat som rådgiver for konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj, før hun gikk over i stillingen som leder for medlemsavdelingen med 22 ansatte.

Samtidig kom hun inn på OBOS Extend et skreddersydd lederutviklingsprogram for unge talenter i OBOS.

Talentprogrammet går over to år, med samlinger, utenlandsturer og de aller beste foreleserne. Mye av det hun lærer der bruker hun allerede i jobben sin.

Opptatt av relasjoner

Clarisse opplever å ha hatt gode ledere i OBOS. Hun har møtt mange mennesker som har vært opptatt av å hjelpe henne på veien. Nå ønsker hun å gjøre det samme for sine medarbeidere ved å lytte til dem, stille spørsmål og være åpen for innspill, ideer og meninger. Relasjonsbygging og respekt er blitt ekstremt viktig for henne.

– Jeg forsøker å stille opp for andre og vise respekt i alle situasjoner. Det gjelder ikke bare på jobb, men overalt i livet. Folk du møter på veien, kommer du til å møte igjen ved neste korsvei – eller i neste prosjekt. Da er det både nyttig og hyggelig å ha bygget en god relasjon, sier Clarisse.

Hvem?

Clarisse Aase Ovrum (39) direktør for medlemsvirksomhet i OBOS. Vokst opp i Bergen og Oslo. Bor nå med to barn og samboer i et rekkehus i et OBOS-borettslag på Ullern i Oslo.