Sommertrainee på byggeplass

Sommertrainee innen ingeniør- eller eiendomsfag

Studerer du ingeniør- eller eiendomsfag? I OBOS kan du bli sommertrainee i divisjonene Boligutvikling, Næringseiendom, og Forvaltning og rådgivning. Vi byr på en utfordrende sommeren som vil gi deg en verdifull erfaring!

Sommertrainee-programmet er lagt opp til å gi deg utfordrende og varierte arbeidsoppgaver, slik at du skal få oppleve ulike sider av arbeidshverdagen til en OBOS-ansatt og få en innsikt i hvordan OBOS jobber. Du vil kunne få sette din kunnskap fra skolebenken i praksis, med muligheter til å være kreativ og skape noe med det tverrfaglige prosjektet. 

Hvem er vi?

Divisjonen Boligutvikling

Divisjonen Boligutvikling er den største divisjonen i OBOS, både i omsetning og antall ansatte. Her finner du all boligbygging som OBOS foretar – OBOS Nye Hjem, OBOS Block Watne, OBOS Nya Hem, osv. Vi er ansvarlig for hele verdikjeden fra kjøp av tomter til salg av ferdigstilte boliger.

Divisjonen Næringseiendom

Divisjonen Næringseiendom utvikler og bygger, drifter og leier ut næringseiendom. Vi eier cirka 700 000 kvadratmeter med næringsarealer og bygger årlig nye næringsbygg for 1 milliard, inkludert vår store satsning, Construction City. Her finner du vår store miljøsatsing for hele konsernet – vi tar grønt ansvar og har som mål å bli klimanøytrale innen 2021.

Divisjonen Forvaltning og rådgivning

Divisjonen Forvaltning og rådgivning forvalter over 230 000 bolig i hele Norge. Vi gir råd til og hjelper borettslag eller sameier til å drive boligselskapet. I denne divisjonen har vi avdelingen OBOS Prosjekt – et av Norges største prosjekt- og byggelederfirma. Vi jobber også med å utvikle nye og innovative prosjekter og digitale løsninger for våre kunder.

Hva kan du forvente? 

En morsom og innholdsrik sommer! Du vil få en god smakebit på arbeidshverdagen i OBOS og arbeidslivet. Den første dagen som sommertrainee vil du bli tatt godt imot av nye kollegaer og fadderen din, som har gledet seg til å møte deg og er ivirg etter å gi deg den beste erfaringen.

Hva kommer du til å gjøre? 

Arbeidsoppgavene i disse divisjonene varierer fra år til år – også for sommertraineer. Tidligere har sommertraineer i Boligutvikling har gjort alt fra tomtesøk til byggeplassbefaring. De har bidratt med investeringsanalyser, kapasitetstudie, analyse av KTI resultater og forhandlinger. 

I divisjonen Næringseiendom har sommertraineer jobbet med mobilitetsrapport, utleie av næringslokaler og salg av bolig. I tillegg har de jobbet med BREEAM In-Use sertifisering og deltatt på energioppfølgingsmøter, pluss deltatt på møter med arkitekter og entrepenører.

Tidligere sommertraineer i divisjonen Forvaltning og rådgiving har fått jobbet med flere ulike prosjekter og innen flere fagområder, slik som nybygg, rehabilitering, utemiljø og tekniske installasjoner. De har også deltatt på befaringer og analysert svar på bærekraftsundersøkelse.

 

Sommertraineer som spiser ute i parken.

Møt tidligere sommertraineer!

Det er mange spennende jobber i OBOS – mye innen bolig, men også mye mer enn bolig. Hvert år hører vi med våre sommertraineer hva de tenker om programmet og hvilke erfaringer de har fått. Hvorfor søkte de i utgangspunktet? Har de fått jobbet med mye forskjellig? Og var det slik de håpet på?

Se prosjektene til tidligere sommertraineer

Hvert år får sommertraineene et tverrfaglig prosjekt som skal presenteres på slutten av sommeren. I 2020 var oppgaven "Eventyret Ulven".