Tre sommertraineer som poserer utenfor et OBOS bygg.

Sommertrainee innen HR og juridisk

Studerer du HR eller juridiske fag? I OBOS kan du bli sommertrainee i avdelingene HR og juridisk. Vi byr på en utfordrende sommer som vil gi deg en verdifull erfaring!

Sommertrainee-programmet er lagt opp til å gi deg utfordrende og varierte arbeidsoppgaver, slik at du skal få oppleve ulike sider av arbeidshverdagen til en OBOS-ansatt og få en innsikt i hvordan OBOS jobber. Du vil sette din kunnskap fra skolebenken i praksis, med muligheter til å være kreativ og skape noe med det tverrfaglige prosjektet. 

Hvem er vi?

I HR-avdeling finner du våre dyktige medarbeidere som jobber for å gjøre OBOS-ansatt fornøyde og ivaretatt – hver dag. Vi bidrar med høy fagkompetanse, så alle våre forretningsområder når målene sine. Vår HR-avdeling har også blitt kåret til Norges best!

I juridisk avdeling har vi våre klokeste hoder når det kommer til loven. Vi leverer alle juridiske tjenester til OBOS-konsernet, for eksempel innenfor eiendoms rettsforhold, boligrett, og kontrakts- og selskapsrett. I tillegg utfører vi oppdrag for boligselskaper som OBOS har forretningsførselen for. 

Hva kan du forvente? 

En morsom og innholdsrik sommer! Du vil få en god smakebit på arbeidshverdagen i OBOS og arbeidslivet. Den første dagen som sommertrainee vil du bli tatt godt imot av nye kollegaer og fadderen din, som har gledet seg til å møte deg og er ivirg etter å gi deg den beste erfaringen.

Hva kommer du til å gjøre? 

Arbeidsoppgavene i disse to avdelingene varierer fra år til år – også for sommertraineer. Tidligere sommertraineer i HR-avdelingen har gjort alt fra å utvikle e-læringskurs for ledere til å jobbe med employer branding. De har også jobbet med kompetanseutvikling, rekruttering, HR-analyser og onboardingprosessen.

I den juridiske avdelingen har sommertraineer jobbet med å skrive prosseskriv, forliksklage, begjæringer og kontrakter. I tillegg til å gi juridisk bistand til styreledere i OBOS borettslag ved konflikt, deltatt på klientmøter og utformet brosjyrer.

 

Sommertraineer som spiser ute i parken.

Møt tidligere sommertraineer!

Det er mange spennende jobber i OBOS – mye innen bolig, men også mye mer enn bolig. Hvert år hører vi med våre sommertraineer hva de tenker om programmet og hvilke erfaringer de har fått. Hvorfor søkte de i utgangspunktet? Har de fått jobbet med mye forskjellig? Og var det slik de håpet på?

Se prosjektene til tidligere sommertraineer

Hvert år får sommertraineene et tverrfaglig prosjekt som skal presenteres på slutten av sommeren. I 2020 var oppgaven "Eventyret Ulven".