Fem sommertraineer som smiler til kameraet.

Sommertrainee innen informasjonsteknologi

Studerer du innen informasjonsteknologi? I OBOS kan du bli sommertrainee i divisjonen IT og digitale tjenester. Vi byr på en utfordrende sommer som vil gi deg en verdifull erfaring!

Sommertrainee-programmet er lagt opp til å gi deg utfordrende og varierte arbeidsoppgaver, slik at du skal få oppleve ulike sider av arbeidshverdagen til en OBOS-ansatt og få en innsikt i hvordan OBOS jobber. Du vil sette din kunnskap fra skolebenken i praksis, med muligheter til å være kreativ og skape noe med det tverrfaglige prosjektet. 

Hvem er vi?

I divisjonen IT og digitale tjenester har vi samlet de beste hodene som har en lidenskap og mål om å bli best i Norden på digitale løsninger for medlemmer, boligkjøpere og beboere. Divisjonen ble opprettet i 2017 for å styrke satsingen på digitalisering og innovasjon i OBOS, og har blitt et sentralt forretningsområde.

Hver dag planlegger og skaper vi digitale løsninger på tvers av selskapene i OBOS og markeder, med et fokus på stabile, sikre og effektive kjernetjenester og framtidsrettet digital arkitektur. I tillegg bidrar vi i å gi kundeinnsikt og beslutningsstøtte, og bedre utnyttelse av data.

Hva kan du forvente? 

En morsom og innholdsrik sommer! Du vil få en god smakebit på arbeidshverdagen i OBOS og arbeidslivet. Den første dagen som sommertrainee vil du bli tatt godt imot av nye kollegaer og fadderen din, som har gledet seg til å møte deg og er ivirg etter å gi deg den beste erfaringen.

Hva kommer du til å gjøre? 

Arbeidsoppgavene i IT og digitale tjenester varierer fra år til år – også for sommertraineene. Tidligere sommertraineer har planlagt og optimalisert digitale løsninger for Construction City, med fokus på sømløs brukeropplevelse, både for ansatte og besøkende. I tillegg har de arbeidet med «Robotic Process Automation» (RPA) og utviklet programvarerobot som skal automatiskere daglige arbeidsoppgaver. Dette har inkludert utvikling, testing og utplassering av roboten.

 

Sommertraineer som spiser ute i parken.

Møt tidligere sommertraineer!

Det er mange spennende jobber i OBOS – mye innen bolig, men også mye mer enn bolig. Hvert år hører vi med våre sommertraineer hva de tenker om programmet og hvilke erfaringer de har fått. Hvorfor søkte de i utgangspunktet? Har de fått jobbet med mye forskjellig? Og var det slik de håpet på?

Se prosjektene til tidligere sommertraineer

Hvert år får sommertraineene et tverrfaglig prosjekt som skal presenteres på slutten av sommeren. I 2020 var oppgaven "Eventyret Ulven".