Fotografi av Seres, deltaker under boligkonferansen 2022

Silvija Seres

Silvija Seres vil være med å diskutere hvordan vi skal finne vår plass i et nytt, hybrid arbeidsliv, og om de digitale mulighetene vil gjøre at flere av oss søker ut av de store byene til mindre steder med mer ro og natur.

Matematiker og teknologiinvestor Silvija Seres har bakgrunn fra algoritmeforskning i Oxford, utvikling av søkemotoren Alta Vista i Silicon Valley, strategisk ledelse i Fast Search and Transfer og tjenesteutvikling i Microsoft. Hun er nå styremedlem i flere store selskaper, blant annet Ruter.

Seres er opptatt av hvordan livene våre endres i en verden i rivende utvikling, drevet av to hovedkrefter: teknologi og bærekraft.

Data, algoritmer og nettverksteknologi har doblet sine evner hvert halvannet år i over 50 år. Nå – etter koronapandemien - endrer teknologien samfunn og forretningsmodeller raskere enn vi klarer å forstå og håndtere. Hvordan skal vi finne vår plass i et nytt, hybrid arbeidsliv? Vil de digitale mulighetene gjøre at flere av oss vil søke ut av de store byene til mindre steder med mer ro og natur? Det blir et av temaene Seres skal være med og diskutere under boligkonferansen i Operaen 13. september.